Автор Тема: Mikron Hybrid (Aka Smart Pulse)  (Прочетена 342425 пъти)

nnasskoo, пламак и 15 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
  • Публикации: 1613
Re: Mikron Hybrid (Aka Smart Pulse)
« Отговор #1410 -: Март 04, 2025, 09:46:03 pm »
Римско сребърно огледало, намерено днес в Унгария на 65см дълбочина.
GPX5000 с 14" Coiltek изобщо не го е "усетил". ::)

Умният човек търси начини да усъвършенства себе си, а глупавия търси кусури на другите!

Неактивен yjasabg1

• Старши потребител
  • Публикации: 271
« Отговор #1411 -: Март 05, 2025, 05:01:08 am »
Не се учудвам изобщо.Вижда се че терена е гора.Няма ли мръсно ще го щипне ясно,и то не като точка, а като не малко петно.

Неактивен nikola.zhelev

• Старши потребител
  • Публикации: 292
« Отговор #1412 -: Март 05, 2025, 10:04:48 am »
Стефчо GPито със 14ската на койлтек на тази дълбочина няма как да го усети,ако беше със 25 dd x coil nuget finder щеше да го чуе.

Неактивен Ghostwheel

• Напреднал потребител
  • Публикации: 166
« Отговор #1413 -: Март 05, 2025, 11:17:03 am »
Мисля колега, че не е коректно да сравняваш 25инчова антена със 28х32сантиметрова(11х12.5 инча) ако хибрида е бил със стоковата си антена. На леки до средни почви аз хващам такова парче, но медно на 72-3см без проблем със стоковата антена - писал съм по-рано за това. Дори и хибрида да е бил с най-голямата антена тя пак е доста по-малка от 25 инча - 15х16.5 инча. С тая 25 инчова антена дето тежи към кило и половина ако не се лъжа, дясната ръка ще ми стане като на Попай моряка за нула време...
За да вървят нещата в един колектив, броя на педерастите в него трябва да е четно число...

Неактивен nikola.zhelev

• Старши потребител
« Отговор #1414 -: Март 05, 2025, 11:54:14 am »
колега Ghostwheel аз не сравнявам двете антени, GPито има сериозни  дълбочини само със големи антени за по едро тая 14ска на койлтек  е повече за монети и  на nuget finder антените са по дълбоки от койлтек,нищо лошо не казвам за хибрида още не съм го видял на живо как раоти само тука в тубата клипове съм гледал ако се окаже по добър от гпхса продавам gpито и ша си взема хибрида.

Неактивен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
« Отговор #1415 -: Март 05, 2025, 12:35:05 pm »
колега Ghostwheel аз не сравнявам двете антени, GPито има сериозни  дълбочини само със големи антени за по едро тая 14ска на койлтек  е повече за монети и  на nuget finder антените са по дълбоки от койлтек,нищо лошо не казвам за хибрида още не съм го видял на живо как раоти само тука в тубата клипове съм гледал ако се окаже по добър от гпхса продавам gpито и ша си взема хибрида.
Двата детектора според мен взаимно се допълват. Някои цели хибрида чува по-добре, а за други GPX-а е с голямо предимството Например дреболиите и самородното злато за него са супер цели, но за по-едри предмети изостава, както и да го мъчиш, особено ако е с DD антени и ако са равнопоставени по големина с тези на хибрида. На практика дълбочините долу-горе се изравняват, когато е с голяма моноантена, но тогава пък няма дискриминация, което не е малък недостатък.
Например при тестовете с гърне с бронзови монети с DD антена и дискриминация GPX5000 го засича с 20см по-малко от хибрида. Започва да го усеща на дълбочината на хибрида едва с 18" моноантена. Но без дискриминация.
Златна монета 20мм, GPX5000 с 11" DD (с дискриминация) успя да засече до 25см в земята, докато хибрида я чуваше до 40см. С голяма моно антена GPX-са също я засича много дълбоко, но без дискриминация. Колеги които масово ходят с GPX на определени места копаят всичко наред и се вади всеки сигнал. Казват, че на 100 сигнала един може да излезе цветен и понякога си заслужава. Но едва ли е много приятно да се скъсаш от копане на ненужни неща.
Много малка оловна съчма GPX-а я засича перфектно, докато хибрида я подминава и изобщо няма никакъв сигнал. Не е правен за такива цели.
Един от колегите има GPX5000 с много и различни антени, ще заснемем малко сравнения, като е малко по-благоприятно времето да се гази по полигоните...
Умният човек търси начини да усъвършенства себе си, а глупавия търси кусури на другите!

Неактивен nikola.zhelev

• Старши потребител
« Отговор #1416 -: Март 05, 2025, 10:29:46 pm »
всички дълбоки сигнали със зона на gpито се копаят моно антените нямат дискриминация но оператора ако е със голям стаж си дели сигналите без проблем 2dd антените ти дискриминират до към 25,30 санта от там надолу е като моното.ако хибрида може да дискриминира до 50см.е добър детектор.

Неактивен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
« Отговор #1417 -: Март 05, 2025, 11:17:22 pm »
...Ако хибрида може да дискриминира до 50см.е добър детектор.
Това добре ли е : https://youtu.be/DU90a-ejogI?si=SCquXUWGzddKoTf5
На 1,25м в земята и други детектори засичат каската, но всички я дават цвят.

Неактивен yjasabg1

• Старши потребител
  • Публикации: 271
« Отговор #1418 -: Март 06, 2025, 08:03:42 am »
Това добре ли е : https://youtu.be/DU90a-ejogI?si=SCquXUWGzddKoTf5
На 1,25м в земята и други детектори засичат каската, но всички я дават цвят.
   Случвало ми се е не веднъж да копая желязо в дълбочина с хибрида.Става въпрос за големи железа много оксидирали ,и на дълбоко.С голямата антена няма тън мън.Усеща се че нещо не е наред в сигнала ,но задължително се копае.Мисля че при голяма ръжда в тези цели е нормално да се го промеша,или да си го даде цвят отгоре.

Неактивен nikola.zhelev

• Старши потребител
« Отговор #1419 -: Март 06, 2025, 10:20:10 am »
Стефчо всички клипове на хибрида съм ги гледал,ако имаше около мен някой с хибрид,тъкмо щеше да направим и някой друг тест със GPXса да ги сравним долу горе,а и да поработим малко със двете машини да вида как е грунда на хибрида,gpито като го грундирам за целия излет го проверявам 1,2пъти най много като цяло си държи грунда без проблем,един минус на гпито е че трябва да свържеш батерията със апарата това ме дразни.

Неактивен GPXxxx

• Нов потребител
  • *
  • Публикации: 2
« Отговор #1420 -: Март 06, 2025, 11:14:17 am »
Двата детектора според мен взаимно се допълват. Някои цели хибрида чува по-добре, а за други GPX-а е с голямо предимството Например дреболиите и самородното злато за него са супер цели, но за по-едри предмети изостава, както и да го мъчиш, особено ако е с DD антени и ако са равнопоставени по големина с тези на хибрида. На практика дълбочините долу-горе се изравняват, когато е с голяма моноантена, но тогава пък няма дискриминация, което не е малък недостатък.
Например при тестовете с гърне с бронзови монети с DD антена и дискриминация GPX5000 го засича с 20см по-малко от хибрида. Започва да го усеща на дълбочината на хибрида едва с 18" моноантена. Но без дискриминация.
Златна монета 20мм, GPX5000 с 11" DD (с дискриминация) успя да засече до 25см в земята, докато хибрида я чуваше до 40см. С голяма моно антена GPX-са също я засича много дълбоко, но без дискриминация. Колеги които масово ходят с GPX на определени места копаят всичко наред и се вади всеки сигнал. Казват, че на 100 сигнала един може да излезе цветен и понякога си заслужава. Но едва ли е много приятно да се скъсаш от копане на ненужни неща.
Много малка оловна съчма GPX-а я засича перфектно, докато хибрида я подминава и изобщо няма никакъв сигнал. Не е правен за такива цели.
Един от колегите има GPX5000 с много и различни антени, ще заснемем малко сравнения, като е малко по-благоприятно времето да се гази по полигоните...

Здравейте. Може би не сте настроили GPX правилно или има друг проблем. Бях на Чифлик на тестовете и видях Смарт пулса  и възможностите му. Хареса ми, обаче не мисля, че може да се сравнява с GPX за стабилна работа и дълбочина. Може да се направят тестове с еднакви антени, например пробвайте спиралата на Детеч 15 инча и Смарт пулса с 15 инча антена. Не казвам, че е лош детектор, даже напротив, много ми се иска да има нещо с възможностите на GPX но да е леко и с добра дискриминация.

Неактивен nikola.zhelev

• Старши потребител
« Отговор #1421 -: Март 07, 2025, 03:23:44 pm »
колега GPX и аз съм съгласен да направят тест със двете машини но gpито дане е със антена на детеч,антените на детеч са плитки и гпхса ще се издъни, по скоро теста да е със антена на nuget finder и друго да покажат настройките и на двата апарата.

Неактивен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
« Отговор #1422 -: Март 07, 2025, 06:25:44 pm »
Здравейте. Може би не сте настроили GPX правилно или има друг проблем. Бях на Чифлик на тестовете и видях Смарт пулса  и възможностите му. Хареса ми, обаче не мисля, че може да се сравнява с GPX за стабилна работа и дълбочина. Може да се направят тестове с еднакви антени, например пробвайте спиралата на Детеч 15 инча и Смарт пулса с 15 инча антена. Не казвам, че е лош детектор, даже напротив, много ми се иска да има нещо с възможностите на GPX но да е леко и с добра дискриминация.
За съжаление нямам такава антена и няма как да го сравня. Може да е много добра, не знам.
Този GPX5000, който ми е "под ръка" за тестове, има 6 различни антени и с всичките се държи различно. Има 3 Comander и 3 Coiltek, разни размери DD и моно. Засега ще се сравняваме с тях. Ако някой реши да дойде на тестове и да покаже "висш пилотаж" с някакви други антени, още по добре ...

Активен nnasskoo

• Тестова група
  • Старши потребител
  • *
  • Публикации: 420
  • PULSE
« Отговор #1423 -: Март 07, 2025, 06:32:46 pm »
Ако някой реши да дойде на тестове и да покаже "висш пилотаж" с някакви други антени, още по добре ...
Кога и къде ще са тестовете?

Неактивен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
« Отговор #1424 -: Март 07, 2025, 07:27:22 pm »
Кога и къде ще са тестовете?
Още не сме уточнили дата. Обикновено по-сериозни тестове правим в чернозема в Добруджа. В леките почви край морето всички са много дълбоки, но истинската разлика си проличава на полигона с голямата яма. Той е на 165км от нас, там почвата е доста проводима и е голямо изпитание за повечето машини. VLF-те обикновено там губят до 35-40% от дълбочината. А някои и повече. Дори и GPX и Интроника малко намаляват дълбочината.