Автор Тема: Mikron Hybrid (Aka Smart Pulse)  (Прочетена 138495 пъти)

zempar и 8 Гости преглежда(т) тази тема.

Активен imperio

• Администратори
  • Ветеран
  • Публикации: 3194
    • Форум на Империо за металдетектинг и металотърсачи
Re: Mikron Hybrid (Aka Smart Pulse)
« Отговор #1395 -: Януари 22, 2025, 12:37:24 am »
Значи цялата тази гимнаститика с блокиране на уреда съм я пропуснал  :) Ходил съм на минерализация, но на места където е пускана пеперудата май не съм повтарял с елипсата та си спомням че на такова място с пеперудатата в крайно ляво с високо помпене се хваща грунд, и с дискриминация на 1 на слабите режими в плитката зона цвета си беше цвят.Ама това за обикновения потребител си е мазохизъм, добре че Стефан пусна елипсите, с тях нещата са по -прости макар че за спортисти обхвата в лявата зона и на грунда и дискриминацията трябва да се мръднат още. И хората под тежка земя имат разични неща предвид.Тея тежки добруджански почви  по принцип  са   ташак за работа за потребители от други крайща на  България, това за мен просто да ти пада дълбочината не е никаква минерализация. Някаква  загуба на дълбочина и изчерняване на сигнала с грунд към 4-5, е в това нищо тежко не виждам. За сефте ще обърка човек дето за сефте хваща хибрида и нищо повече.
Форумът е създаден с цел взаимопомощ, а не с цел взаимно плюене.
Mikron металдетектори

Неактивен yjasabg1

• Старши потребител
  • Публикации: 259
« Отговор #1396 -: Януари 22, 2025, 03:36:23 am »
Такива бъгове съм имал много малко и повече е било някога с една русенска гъдулка на малко места.Вчера направих един излет тест по дунавската равнина с елипсата пеперудата и моята кръгла антена която е от първите горе долу.По-добре като спокойна работа и същевременно дълбочина като на другите две е елипсата за мен.Пеперудата спрямо моята не ми направи по-добро впечатление.Настройвах ги на петно работено замърсено достатъчно за работа на ход като да се търкат в земята и да не издават звук, и там много от грундарките се е налагало при изкачване и пускане да прегрундирвам..В по- късен етап напарвих и тест за дълбочина с една монета малка като 5 ст на предела на моята кръгла антена за това место.Оказа се че на ход със спокоен апарат,търкане в земята на антената пеперудата отстъпи с мн малко на другите две антени.Като най- хубав сигнал къс и ясен е на елипсата,като там съм направил и така че да мога да си сменям дълбочината на монетата.За всеки случай го правих съсъ слушалките за да схвана и по-слабите звуци.Благодаря на колегата който ми изпрати антени и се довери,на днешно време не всеки прави тези жестове.Този тест съм го правил на определена почва която ме интересува мен и резултатите също.Не обременявам никой с моето мнение.

Неактивен Ghostwheel

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 85
« Отговор #1397 -: Януари 22, 2025, 11:31:32 am »
При мен на леки почви - ГБ 5-8 пеперудата е по-дълбока с около 4-5см. спрямо елипсата, но грунда падне ли под 5 елипсата е по-добра, и като дълбочина, и като дискриминация, отделно елипсата е с по-тясна зона - центрира по-добре сигнала от пеперудата. Това за монета колкото 50ст. За по-големи, и по-дълбоки сигнали пеперудата определено има по-голямо предимство пред елипсата - медна плочка с диаметър 9-10см, пеперудата я хваща спокойно на 70см(нямам под ръка по-голяма дълбочина, а не ми се копаят трапове), докато елипсата приключва на около 56-58см. Това на ГБ 5-5.5, Треш около 6.2-6.4, дискриминация около 3.2-3.8, програма релик 2. Говоря за настройки на ход - спокоен апарат, но бавно и внимателно търсене, а не тичане за да покриваме квадратури. Споделям мнението на колегата, който писа по-рано в темата, че този апарат е за бавно и методично търсене - там му е силата.

П.П. Това са ми личните впечатленията от апарата до момента, за Софийска област става въпрос, на други места, и с други оператори може да е различно.   
« Последна редакция: Януари 22, 2025, 11:49:04 am от Ghostwheel »
За да вървят нещата в един колектив, броя на педерастите в него трябва да е четно число...

Неактивен Savage_333

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 66
« Отговор #1398 -: Януари 22, 2025, 11:41:17 am »
При мен на леки почви - ГБ 5-8 пеперудата е по-дълбока с около 4-5см. спрямо елипсата, но грунда падне ли под 5 елипсата е по-добра, и като дълбочина, и като дискриминация, отделно елипсата е с по-тясна зона - центрира по-добре сигнала от пеперудата. Това за монета колкото 50ст. За по-големи, и по-дълбоки сигнали пеперудата определено има предимство пред елипсата - медна плочка с диаметър 9-10см, пеперудата я хваща спокойно на 70см(нямам под ръка по-голяма дълбочина), докато елипсата приключва на около 52-55см. Това на ГБ 5-5.5, Треш около 6.2-6.5, дискриминация около 3.5-4, програма релик 2. Говоря за настройки на ход - спокоен апарат, но бавно и внимателно търсене, а не тичане за да покриваме квадратури. Споделям мнението на колегата, който писа по-рано в темата, че този апарат е за бавно и методично търсене - там му е силата.
.                                 

Аз тази елипса така и не я пробвах като хората.Само въздушни тестове вкъщи.Така си стои чисто нова във шкафа.Бачкам само с пеперудата,но може и да има предимство на места елипсата

Неактивен traper250

• Старши потребител
  • Публикации: 254
« Отговор #1399 -: Януари 22, 2025, 04:41:12 pm »
.                                 

Аз тази елипса така и не я пробвах като хората.Само въздушни тестове вкъщи.Така си стои чисто нова във шкафа.Бачкам само с пеперудата,но може и да има предимство на места елипсата
На много орудено , като при мен с железните почви има да.

Неактивен yjasabg1

• Старши потребител
  • Публикации: 259
« Отговор #1400 -: Януари 22, 2025, 04:43:43 pm »
.                                 

Пробвай колега.За мен седи по- добре от другите антени на този уред.Бих си купил нея не пепрудата,при условие че имам кръглата антена,и голямата пеперуда.

Неактивен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
  • Публикации: 1484
« Отговор #1401 -: Януари 22, 2025, 04:44:32 pm »
...При мен се случи един единствен път на някакво петно много тежка почва.Апарата няма грундиране,потенциометъра отива под 2 и изключва антената. От тогава не съм попадал и аз на такова място повече :)
Ей на това място трябва елипсата. Там ще се грундира и ще работи добре. Същото е в странджанските джендеми, където има места, не може да се приближи нормална антена на по-малко от 20-25см към земята, за да се грундира. А елипсата, не само че се настрои нормално и беше спокойна, а дори засичаше денар на 25см с хубав цветен сигнал. По дълбоко не можахме да пробием, че почвата беше спечена на камък.
Там не спират да вият всички VLF-и. Само GPX работи, но без дискриминация.

Неактивен traper250

• Старши потребител
  • Публикации: 254
« Отговор #1402 -: Януари 22, 2025, 06:01:25 pm »
Ей на това място трябва елипсата. Там ще се грундира и ще работи добре. Същото е в странджанските джендеми, където има места, не може да се приближи нормална антена на по-малко от 20-25см към земята, за да се грундира. А елипсата, не само че се настрои нормално и беше спокойна, а дори засичаше денар на 25см с хубав цветен сигнал. По дълбоко не можахме да пробием, че почвата беше спечена на камък.
Там не спират да вият всички VLF-и. Само GPX работи, но без дискриминация.
Така беше.......... , както и почти няма камък тука да не свири! Е за това съм канил много колеги тук да се пробват , щото са ме обвинявали , че не знам , как да работя с детектора и най вече детектора ми бил повреден.  ;D

Неактивен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
« Отговор #1403 -: Февруари 17, 2025, 11:52:09 am »
Малко "от кухнята" на най-новия изцяло цифровизиран проект. Освен още по голяма дълбочина от сегашния хибрид, скоростта на работа е увеличена дотолкова, че да не отстъпва на най-бързите детектори на пазара, без това да се отразява на дълбочината -> https://www.youtube.com/watch?v=aDW0-TwMOfY
За дискриминацията вече стана дума, че при пълен анализ на сигнала, според графиката - ходограф/спектрограф, може да се направи много по-точна идентификация на целта.
Понеже напоследък много се коментира и спекулира с дискриминацията на Смарта, по подобен начин ВЕЧЕ е значителна подобрена, като са заимствани някои неща от новия проект, както и скоростта е още увеличена. Според хора които вече го тестваха на полето, разликата от преди е забележителна. Като позволи времето, ще направим тестове навън на полигона.

Неактивен avreliann

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 30
« Отговор #1404 -: Февруари 17, 2025, 07:15:55 pm »
Малко "от кухнята" на най-новия изцяло цифровизиран проект. Освен още по голяма дълбочина от сегашния хибрид, скоростта на работа е увеличена дотолкова, че да не отстъпва на най-бързите детектори на пазара, без това да се отразява на дълбочината -> https://www.youtube.com/watch?v=aDW0-TwMOfY
За дискриминацията вече стана дума, че при пълен анализ на сигнала, според графиката - ходограф/спектрограф, може да се направи много по-точна идентификация на целта.
Понеже напоследък много се коментира и спекулира с дискриминацията на Смарта, по подобен начин ВЕЧЕ е значителна подобрена, като са заимствани някои неща от новия проект, както и скоростта е още увеличена. Според хора които вече го тестваха на полето, разликата от преди е забележителна. Като позволи времето, ще направим тестове навън на полигона.
Искаме да видим под тревата какво прави?

Неактивен Ghostwheel

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 85
« Отговор #1405 -: Февруари 17, 2025, 11:24:47 pm »
И какво трее да прави под тревата според теб колега? Аз под тревата работя с лопата обикновенно, или с кирка - с какъвто и детектор да си, се работи над тревата - демек над повърхността. Аз съм със стария хибрид, и съм работил на поляна с него без проблем - хващаш сигнал, разтриваш леко отгоре и преценяваша какво да правиш след това. И да ти кажа безплатно една далавера - дори да не можеш да търкаш антената баш в земята, ако е малко по-висока тревата, центрираш си хубаво сигнала, и антената дори да е на 3-4 сантима от земята пак може да дискриминираш с голяма точност, като използваш само десния край на антената(за пеперудата става на въпрос, но сигнала наистина трябва да е перфектно центриран) Ако сигнала е цветен, в най-лошия случай ще го даде смесен сигнал, който аз лично задължително го проверявам. Това което някои разправят, че обръща всичко само на черно - имат много здраве от мен. При положение, че новата версия идва с ходограф, мисля че е достаъчно да си видиш графиката - тя ще ти даде достатъчно информация какво има отдолу. В много голям гъстак и обрасло, единствено със сигнума съм работи като хората, и то благодарение на дълбочинната му програма, защото тогава антената ти е на 20-30-40см от земята. Е тогава и със сигнума се работи бавно - даже по-бавно, отколкото с хибрида, доста по-бързо се изморяваш, но безплатен обяд на тоя свят няма. 
« Последна редакция: Февруари 17, 2025, 11:34:25 pm от Ghostwheel »
За да вървят нещата в един колектив, броя на педерастите в него трябва да е четно число...

Неактивен danail

• Старши потребител
  • Публикации: 265
« Отговор #1406 -: Февруари 18, 2025, 10:06:25 am »
... без това да се отразява на дълбочината -> https://www.youtube.com/watch?v=aDW0-TwMOfY...

Искам да направя малка забележка не оплюване!

Та като снимаш тези клипчета ги снимай и с "кофата" от другия клип както и сравнение ако са няколко кофи (знам че имаш различна почва  за тестовете) и коя кофа на какъв грунд баланс е, вече някой е направил забележка за "под тревата", това е искал да каже според мен. Това би затворило устите на много хора.

Напълно съм на ясно кой е човека насреща и че нямаш за цел с полуистини и разни фокуси да си правиш реклама. Но разбери ме реагирам като обикновен USER, в момента на пазара е пълно с детектори, китайците също "налазиха" пазара с евтини машини, дават се машини на разни инфлуенсъри да правят "ревюта" т.е. реклама. Обикновено се размахват пръстени и монети "на въздух" пред антените и се обявява "30 сантиметра", да ама и двамата знаем че тези 30 са на въздух в земята на терен с например с тези китайчета за по 150-400 лева нещата са много по-различни, виждал съм как хвалиха някаква "сгъвайка" за 150 лева дето пръстен го засичаше на 35 см на въздух (според мен онзи имаше още нещо в ръката). За "марковите" детектори има също много нагласени клипове, все пак далаверата да ти пратят уред и рекламни подаръци без пари а ти да направиш 2-3 клипа и печелиш от гледаемост е доста по-оферта от китайците.  Народа вече се е напарил и наплашил и тези варианти с въздушните тестове не им обръща внимание, а на по-устатите дава повод за спекулации (НОВ по-дълбок и по-стабилен апарат).

Успех с разработката от мен, извинявам се ако съм засегнал някой просто забележка - ако админите решат че не е по темата да трият.

Неактивен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
« Отговор #1407 -: Февруари 18, 2025, 01:04:38 pm »
Искам да направя малка забележка не оплюване!
 Та като снимаш тези клипчета ги снимай и с "кофата" от другия клип както и сравнение ако са няколко кофи (знам че имаш различна почва  за тестовете) и коя кофа на какъв грунд баланс е, вече някой е направил забележка за "под тревата", това е искал да каже според мен. Това би затворило устите на много хора.
Напълно съм на ясно кой е човека насреща и че нямаш за цел с полуистини и разни фокуси да си правиш реклама. Но разбери ме реагирам като обикновен USER, в момента на пазара е пълно с детектори, китайците също "налазиха" пазара с евтини машини, дават се машини на разни инфлуенсъри да правят "ревюта" т.е. реклама. Обикновено се размахват пръстени и монети "на въздух" пред антените и се обявява "30 сантиметра", да ама и двамата знаем че тези 30 са на въздух в земята на терен с например с тези китайчета за по 150-400 лева нещата са много по-различни, виждал съм как хвалиха някаква "сгъвайка" за 150 лева дето пръстен го засичаше на 35 см на въздух (според мен онзи имаше още нещо в ръката). За "марковите" детектори има също много нагласени клипове, все пак далаверата да ти пратят уред и рекламни подаръци без пари а ти да направиш 2-3 клипа и печелиш от гледаемост е доста по-оферта от китайците.  Народа вече се е напарил и наплашил и тези варианти с въздушните тестове не им обръща внимание, а на по-устатите дава повод за спекулации (НОВ по-дълбок и по-стабилен апарат).
 Успех с разработката от мен, извинявам се ако съм засегнал някой просто забележка - ако админите решат че не е по темата да трият.
Горното видео беше някакъв ориентир за скоростта.
С кофата както е показано, така си работи, няма никаква разлика. В края се вижда на колко е грунд баланса -> https://www.youtube.com/watch?v=etE3n4LWCB4
Кофата е тук и по всяко време, всеки който иска, може да пробва сам и да се убеди. От тази почва по зле е само бургаския черен пясък, но той си е чист магнетит и там много малко детектори успяват да работят, и то на малки дълбочини.
Нека да позволи времето и да тръгне тревата и пак ще го покажем. С китайските играчки разликата е огромна и дума не може да става да се сравняват.
В канала в YouTube има много тестове в земята -> https://www.youtube.com/@Mikronbg/videos Сега разликата е, че при същата дълбочина, скоростта и дискриминацията са доста по добре. Постоянно се мисли и работи по подобренията...
« Последна редакция: Февруари 18, 2025, 01:07:59 pm от Mikron »