zempar и 8 Гости преглежда(т) тази тема.
При мен на леки почви - ГБ 5-8 пеперудата е по-дълбока с около 4-5см. спрямо елипсата, но грунда падне ли под 5 елипсата е по-добра, и като дълбочина, и като дискриминация, отделно елипсата е с по-тясна зона - центрира по-добре сигнала от пеперудата. Това за монета колкото 50ст. За по-големи, и по-дълбоки сигнали пеперудата определено има предимство пред елипсата - медна плочка с диаметър 9-10см, пеперудата я хваща спокойно на 70см(нямам под ръка по-голяма дълбочина), докато елипсата приключва на около 52-55см. Това на ГБ 5-5.5, Треш около 6.2-6.5, дискриминация около 3.5-4, програма релик 2. Говоря за настройки на ход - спокоен апарат, но бавно и внимателно търсене, а не тичане за да покриваме квадратури. Споделям мнението на колегата, който писа по-рано в темата, че този апарат е за бавно и методично търсене - там му е силата.
. Аз тази елипса така и не я пробвах като хората.Само въздушни тестове вкъщи.Така си стои чисто нова във шкафа.Бачкам само с пеперудата,но може и да има предимство на места елипсата
...При мен се случи един единствен път на някакво петно много тежка почва.Апарата няма грундиране,потенциометъра отива под 2 и изключва антената. От тогава не съм попадал и аз на такова място повече
Ей на това място трябва елипсата. Там ще се грундира и ще работи добре. Същото е в странджанските джендеми, където има места, не може да се приближи нормална антена на по-малко от 20-25см към земята, за да се грундира. А елипсата, не само че се настрои нормално и беше спокойна, а дори засичаше денар на 25см с хубав цветен сигнал. По дълбоко не можахме да пробием, че почвата беше спечена на камък. Там не спират да вият всички VLF-и. Само GPX работи, но без дискриминация.
Малко "от кухнята" на най-новия изцяло цифровизиран проект. Освен още по голяма дълбочина от сегашния хибрид, скоростта на работа е увеличена дотолкова, че да не отстъпва на най-бързите детектори на пазара, без това да се отразява на дълбочината -> https://www.youtube.com/watch?v=aDW0-TwMOfYЗа дискриминацията вече стана дума, че при пълен анализ на сигнала, според графиката - ходограф/спектрограф, може да се направи много по-точна идентификация на целта.Понеже напоследък много се коментира и спекулира с дискриминацията на Смарта, по подобен начин ВЕЧЕ е значителна подобрена, като са заимствани някои неща от новия проект, както и скоростта е още увеличена. Според хора които вече го тестваха на полето, разликата от преди е забележителна. Като позволи времето, ще направим тестове навън на полигона.
... без това да се отразява на дълбочината -> https://www.youtube.com/watch?v=aDW0-TwMOfY...
Искам да направя малка забележка не оплюване! Та като снимаш тези клипчета ги снимай и с "кофата" от другия клип както и сравнение ако са няколко кофи (знам че имаш различна почва за тестовете) и коя кофа на какъв грунд баланс е, вече някой е направил забележка за "под тревата", това е искал да каже според мен. Това би затворило устите на много хора.Напълно съм на ясно кой е човека насреща и че нямаш за цел с полуистини и разни фокуси да си правиш реклама. Но разбери ме реагирам като обикновен USER, в момента на пазара е пълно с детектори, китайците също "налазиха" пазара с евтини машини, дават се машини на разни инфлуенсъри да правят "ревюта" т.е. реклама. Обикновено се размахват пръстени и монети "на въздух" пред антените и се обявява "30 сантиметра", да ама и двамата знаем че тези 30 са на въздух в земята на терен с например с тези китайчета за по 150-400 лева нещата са много по-различни, виждал съм как хвалиха някаква "сгъвайка" за 150 лева дето пръстен го засичаше на 35 см на въздух (според мен онзи имаше още нещо в ръката). За "марковите" детектори има също много нагласени клипове, все пак далаверата да ти пратят уред и рекламни подаръци без пари а ти да направиш 2-3 клипа и печелиш от гледаемост е доста по-оферта от китайците. Народа вече се е напарил и наплашил и тези варианти с въздушните тестове не им обръща внимание, а на по-устатите дава повод за спекулации (НОВ по-дълбок и по-стабилен апарат). Успех с разработката от мен, извинявам се ако съм засегнал някой просто забележка - ако админите решат че не е по темата да трият.