Автор Тема: Mikron Hybrid (Aka Smart Pulse)  (Прочетена 138123 пъти)

0 Потребители и 6 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен Valerian

• Нов потребител
  • *
  • Публикации: 16
Re: Mikron Hybrid (Aka Smart Pulse)
« Отговор #1380 -: Януари 17, 2025, 01:08:42 pm »
Благодаря на всички за съдействието.

Неактивен hristo

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 132
« Отговор #1381 -: Януари 18, 2025, 07:14:32 pm »
Високоговорителя на Bandito II е 0,25W 8 Om и Владо нееднократно  е получавал оплаквания от англичани, че свири много 'силно' и специално за Златна Маска 1 Ю Кей го е намалил значително максималната сила на звука. Незнам защо, но щом пищи силно някой търсачи си мислят, че намира по-дълбоко. А и нали има копче за регулиране силата на усилване на звука с логаричмична крива B характеристика на регулиране на усилването с потенциометъра е предполагам за да съвпада с чуствителноста на човекото ухо.
« Последна редакция: Януари 18, 2025, 07:36:09 pm от hristo »

Неактивен Radislav

• Напреднал потребител
  • Публикации: 167
« Отговор #1382 -: Януари 19, 2025, 08:37:52 am »
Няма угодия Стефане..............

За такова надграждане иде реч-възможност за регулиране на мощността на излъчваният сигнал (т.нар power box, което го има и в АКА).Където има възможност го ползваш, където е проблем го намаляш. Чета за звука пишат колегите, но Стефан го обясни защо е така. Може би ако говорителят е обърнат към човека ще отпадне и това като минус.  но то пак зависи от мястото в кутията. Далеко съм от мисълта, че Стефан не разсъждава по тези казуси. Цветни дисплеи, фенерчета ивсякакви други щуротии са само рекламен трик целящ да събуди отново интереса към дадено нещо, за което вече не се коментира. Аз лично съм привърженик на аналоговите машини, с потенциометри.Знаеш коя врътка къде е, и за какво е-не се налага даже и да гледаш-само пипваш, и правиш корекция, И това което виждам ми харесва, не ме разбирайте грешно. Но градивна "критика", както се казва трябва да има.Обратната връзка е важна и полоезна за производителя.     
  Стефан, чувам коментари относно кутиите, че "е можело да бъдат по-качественни за тези пари". Въпреки че си казвал, че кутиите си ги имал налични и си ползвал , каквото има. Формата на кутията  (и разположението и по вертиклата) е ергономична и много по-удобна от класическите варианти. Прибрана е, и не пречи.Запази я за в бъдеще.
  Относно останалото-както го прецениш. Пазара показва,дказва, и регулира най-добре.
Успех !

Неактивен pechkata

• Ветеран
  • Публикации: 515
« Отговор #1383 -: Януари 19, 2025, 09:10:43 am »

За такова надграждане иде реч-възможност за регулиране на мощността на излъчваният сигнал (т.нар power box, което го има и в АКА).Където има възможност го ползваш, където е проблем го намаляш. Чета за звука пишат колегите, но Стефан го обясни защо е така. Може би ако говорителят е обърнат към човека ще отпадне и това като минус.  но то пак зависи от мястото в кутията. Далеко съм от мисълта, че Стефан не разсъждава по тези казуси. Цветни дисплеи, фенерчета ивсякакви други щуротии са само рекламен трик целящ да събуди отново интереса към дадено нещо, за което вече не се коментира. Аз лично съм привърженик на аналоговите машини, с потенциометри.Знаеш коя врътка къде е, и за какво е-не се налага даже и да гледаш-само пипваш, и правиш корекция, И това което виждам ми харесва, не ме разбирайте грешно. Но градивна "критика", както се казва трябва да има.Обратната връзка е важна и полоезна за производителя.     
  Стефан, чувам коментари относно кутиите, че "е можело да бъдат по-качественни за тези пари". Въпреки че си казвал, че кутиите си ги имал налични и си ползвал , каквото има. Формата на кутията  (и разположението и по вертиклата) е ергономична и много по-удобна от класическите варианти. Прибрана е, и не пречи.Запази я за в бъдеще.
  Относно останалото-както го прецениш. Пазара показва,дказва, и регулира най-добре.
Успех !

Мн. добър пост... ;)
Да разбираме ли че го притежаваш - детектора... :)

Активен traper250

• Старши потребител
  • Публикации: 254
« Отговор #1384 -: Януари 19, 2025, 09:12:50 am »

Успех !
Правилно Ради , а от мен ,ако може да се изчисти и проблема с потенциометъра за Грунд баланса и хода му малко преди крайно ляво при , който машината бъгва. Баланса на тежестта е чудесен а кутията дори и да се налага да се  смени заради обем  то тя да бъде подобна.  А в момента поблема за слабия звук може всеки да си го реши , като на кутията пред говорителя прибави отражател от някакво пластмасово фолио с необходимия градус /наклон/.

Неактивен Radislav

• Напреднал потребител
  • Публикации: 167
« Отговор #1385 -: Януари 19, 2025, 09:35:37 am »
Мн. добър пост... ;)
Да разбираме ли че го притежаваш - детектора... :)

Към момента не, но проявявам интертес. Чакам надграждането... 8) ;) Ники, изморих се през годините да купувам-продавам, и все така...Затова съм и толкова мнителен, и взискателен. Вече сме на години, и мина времето на лудото копане характерно за младежта. Сега все по-рядко излизам от време на вревме да подишам въздух, и искам апарата да ми доставя удоволствие от излета, и хубави емоции...А това ще се случи ако отговря на изикванията, а те не са нито нереални, нито завишени...Както при колите е, няма голяма разлика. Витарата е хубава кола, но всеки който я притежава започва да сменя, и тунингова. Та в този ред на мисли си задвам въпроса-не може ли това д се направи в завода, и човек да не се занимава с гупости ? И с машините е така. Затова написах, че градивната "критика", и обратната връзка са важни. То не е и критика, а приятелско, и колегиално споделяне.Аз като търсач ме интересува машината да отговаря на критериите ми, или поне да се доближи максимално до тях, другите "интриги" между майсторите не ме интересуват. Както и производителя има интерес машините му да се продават. Товае-когато интертесите на двете страни са задоволени всички са доволни.

Неактивен pechkata

• Ветеран
  • Публикации: 515
« Отговор #1386 -: Януари 19, 2025, 11:59:49 am »
Към момента не, но проявявам интертес. Чакам надграждането... 8) ;) Ники, изморих се през годините да купувам-продавам, и все така...Затова съм и толкова мнителен, и взискателен. Вече сме на години, и мина времето на лудото копане характерно за младежта. Сега все по-рядко излизам от време на вревме да подишам въздух, и искам апарата да ми доставя удоволствие от излета, и хубави емоции...А това ще се случи ако отговря на изикванията, а те не са нито нереални, нито завишени...Както при колите е, няма голяма разлика. Витарата е хубава кола, но всеки който я притежава започва да сменя, и тунингова. Та в този ред на мисли си задвам въпроса-не може ли това д се направи в завода, и човек да не се занимава с гупости ? И с машините е така. Затова написах, че градивната "критика", и обратната връзка са важни. То не е и критика, а приятелско, и колегиално споделяне.Аз като търсач ме интересува машината да отговаря на критериите ми, или поне да се доближи максимално до тях, другите "интриги" между майсторите не ме интересуват. Както и производителя има интерес машините му да се продават. Товае-когато интертесите на двете страни са задоволени всички са доволни.

Аз съм на същото дереже - чакам надграждането... 8)
Карал съм Витара знам какъв бивол е... ;)
Е мисля че Стефан ще помисли за дъртите търсачи... :(

Неактивен Ghostwheel

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 85
« Отговор #1387 -: Януари 19, 2025, 08:51:18 pm »
Правилно Ради , а от мен ,ако може да се изчисти и проблема с потенциометъра за Грунд баланса и хода му малко преди крайно ляво при , който машината бъгва. Баланса на тежестта е чудесен а кутията дори и да се налага да се  смени заради обем  то тя да бъде подобна.  А в момента поблема за слабия звук може всеки да си го реши , като на кутията пред говорителя прибави отражател от някакво пластмасово фолио с необходимия градус /наклон/.

Със Стефан го коментирахме това нещо, че в новите апарати вече го няма, и аз декември месец му изпратих моя апарат, та би трябвало вече да е оправено - още не съм го тествал, но скоро и това ще стане и ще пиша дали всичко е ок. При мен само с елипсата го имаше този проблем, и то само на определени места - с пеперудата нямах такива грижи. Та поне малко да се позатопли, и ще ида да проверя как е хавата спрямо преди, че мястото е бая нависоко. Май и звука е барнал леко - една идея повече се усеща разликата между нисък и висок тон, но това само от тестове в къщи, като изляза на терен ще го видим как е. Важното е че апарата има развитие.
За да вървят нещата в един колектив, броя на педерастите в него трябва да е четно число...

Активен traper250

• Старши потребител
« Отговор #1388 -: Януари 19, 2025, 09:10:55 pm »
Със Стефан го коментирахме това нещо, че в новите апарати вече го няма, и аз декември месец му изпратих моя апарат, та би трябвало вече да е оправено - още не съм го тествал, но скоро и това ще стане и ще пиша дали всичко е ок. При мен само с елипсата го имаше този проблем, и то само на определени места - с пеперудата нямах такива грижи. Та поне малко да се позатопли, и ще ида да проверя как е хавата спрямо преди, че мястото е бая нависоко. Май и звука е барнал леко - една идея повече се усеща разликата между нисък и висок тон, но това само от тестове в къщи, като изляза на терен ще го видим как е. Важното е че апарата има развитие.
Да само с елипсата е така.

Неактивен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
  • Публикации: 1484
« Отговор #1389 -: Януари 19, 2025, 11:08:17 pm »
Правилно Ради , а от мен ,ако може да се изчисти и проблема с потенциометъра за Грунд баланса и хода му малко преди крайно ляво при , който машината бъгва.
Не е бъг това. Умишлено беше така направено заради типа на антените. В най-лявата част на GB се настройват елипсите към тежките почви. А за стандартните антени не е имало нужда да се завърта толкова наляво. Просто много преди да се завърти в най-лявата част  и да се появи това "бъгване", се появява ниския тон при грундиране и няма никакъв смисъл да се завърта още по наляво, където всъщност апарата блокира със стандартните антени , но с елипсите работи нормално.
И понеже някои го приемаха за проблем , а то всъщност не пречи по никакъв начин, от доста време е оправено да не блокира в лявата част на GB.
И отново повтарям да не се включват антени от други детектори, че с някои не само "бъгва" , а направо гори крайното стъпало!

Активен traper250

• Старши потребител
« Отговор #1390 -: Януари 20, 2025, 08:58:55 am »
Това Стефчо за мен изобщо не е никакъв проблем защото апарата се грундира , а и с елипсата тук по моите желязни градинки апарата работи най добре. Обсъждам го , ако може да се оправи за да не мрънкат другите бъдещи клиенти евентуално понеже не го срещат при другите детектори , но както казваш вече е оправено при другите модели.. Поздрави!

Неактивен yjasabg1

• Старши потребител
  • Публикации: 259
« Отговор #1391 -: Януари 21, 2025, 04:16:57 am »
Колеги обяснете го тоя бъг по=добре.Аз не го разбирам май,или при мен изобщо не ми се е появявал със стандартната кръгла и с голямата пеперуда.Предварително благодаря.

Неактивен Savage_333

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 66
« Отговор #1392 -: Януари 21, 2025, 08:40:52 am »
Колеги обяснете го тоя бъг по=добре.Аз не го разбирам май,или при мен изобщо не ми се е появявал със стандартната кръгла и с голямата пеперуда.Предварително благодаря.
.                                                                                                                    Не ти се е случвало просто.При мен се случи един единствен път на някакво петно много тежка почва.Апарата няма грундиране,потенциометъра отива под 2 и изключва антената. От тогава не съм попадал и аз на такова място повече :)

Неактивен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
  • Публикации: 1484
« Отговор #1393 -: Януари 21, 2025, 01:55:24 pm »
Това не е бъг, а просто така беше направено на първите модели, някъде до пролетта. При ползване на стандартните сонди SEF или "пеперуди" (кой както му харесва), при завъртане на GB много наляво, към 1-2 детектора блокираше, но това беше с определена цел (за да не се ползват те на много тежки почви). А и както вече писах, нямаше никаква нужда да се намалява толкова много в лявата част, защото стандартните PTS сонди се грундират нормално в диапазона 3-10. Колкото по висока цифра, толкова по-лека почва. На леките почви GB е около 6-8, в Добруджа например на чернозема и в някои почви със средна минерализация GB е 4-6, а на силно минерализираните почви GB: 1-3
Ако се случи почва, на която апарата се балансира под 4, по добре е да не се ползват стандартните сонди, а елипсите, или ако е нужна голяма сонда 38х42см, да бъде с етикет HM Tech, а не PTS Tech. Те работят много по добре, балансират се нормално и цветната цел в такива условия е с цветен сигнал.
За това става дума: https://www.youtube.com/watch?v=etE3n4LWCB4
Накрая на видеото се вижда, къде е грунд баланса на тази почва. На мястото откъдето е взета, стандартните сонди ако се балансират нормално, то всеки сигнал, особено по-дребен и по-надълбоко е железен, докато всички НМ сонди, работят както трябва. На тази почва дори GPX се озорва и работи без дискриминация, а всички останали тотално ожелезяват всичко, ако въобще се балансират и могат да засекат целта от долу.

Активен traper250

• Старши потребител
« Отговор #1394 -: Януари 21, 2025, 05:46:50 pm »
Това е кофичката еталон и на нея трябва да се пробват някой колеги , когато хвалят своите машини.