Автор Тема: Mikron Hybrid (Aka Smart Pulse)  (Прочетена 138514 пъти)

0 Потребители и 8 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен Savage_333

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 66
Re: Mikron Hybrid (Aka Smart Pulse)
« Отговор #1365 -: Януари 15, 2025, 10:25:43 pm »
Аз доколкото съм схванал, има начин. И начина е да се купи лиценз за производство от Микрон и да се произведе този първия негов модел апарат с лиценз за производство като се закупи такъв лиценз ще получите достъп до технологията за производство. Още дълго има да се продава докато се насити пазара с него модел после ще пуснат втори с малко 10-15% по-добри характеристика на търсенето и пак ще се продава докато се засити пазара и така докато възможностите на новата технология се изчерпат през това време ще има много  междинни модели с малък прогрес в параметрите продавани докато пазара се засити с тях.
''Live long and prosper'' · пожелавам/желая ви дълъг живот и благоденствие.

Ето сега се иска нов модел с по-силен звук и никой не си направи труда да снима платката и аудио усилвателя с LM386 там 1 Вт моно и високоговорителя 0,5W 50 Om, по-принцип може да се смени с по-мощен от лаптоп или просто да се усили от резисторите аудио сигнала но не това си е пазарен номер за нов подобрен модел с усилен звук и същата PCB платка и да се продава на завишена цена като притежателите на старите модели се принуждават да си купят и от новия модел. Може една Холограмка стикер да му се лепне модел 2 и да се развърти пиар рекламния бизнес машина за пазара.

Това съм го написал аз и то е като дребен минус,наясно съм че по-силен звук изисква повече ток.Мен ако питаш като търсач няма да ти хареса отговора! Това мога да си го оправя и аз,мога да ангажирам и майстор на апарати да ръчка (естествено ще ми отпадне гаранцията към адаша) Но това не е болка за умиране.. И за момента няма нужда...Последния ми хубав апарат беше с пакет батерии опакован с тиксо зад подлакътника...Ами като му качиш волтажа на влф-а и ставаше по категоричен и една идея по-дълбок.Даже след майстора му боцнах още една батерия ток да има...Каза ми тогава че съм ненормален ;D Крайното стъпало (звуково то тук друго няма) е елементарно в металотърсачите,Печката може да иска Ямаха 2x200 ама после колони от де?  ;D ;D ;D И това е само за слаби сигнали,"каквито търся аз" че кат гледам тея с автото,кат изключа имерио и още 1-2ма не сме много...Лопата трябва и да се копа ама мераклии повече да гушат кинти без труд отколкото да се трудят...

Неактивен Ghostwheel

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 85
« Отговор #1366 -: Януари 16, 2025, 11:45:29 am »
И най-якия говорител не може да се сравни с едни качествени слушалки. па кой какво иска да пише - взе да става банално вече...
За да вървят нещата в един колектив, броя на педерастите в него трябва да е четно число...

Неактивен traper250

• Старши потребител
  • Публикации: 254
« Отговор #1367 -: Януари 16, 2025, 02:30:07 pm »
И най-якия говорител не може да се сравни с едни качествени слушалки. па кой какво иска да пише - взе да става банално вече...
Ама и аз им се чудя на някой колеги защо им е чак толкова силен звук на високоговорител след , като е най добре през слушалки да чуеш , какво ти говори един апарат. Нокса ми и той е доста слаб през говорител , но през слушалки може да ти гръмне ушите. Хибрида през нормално добри слушалки се чува идеално увеличен доста преди края.

Неактивен Valerian

• Нов потребител
  • *
  • Публикации: 16
« Отговор #1368 -: Януари 16, 2025, 05:07:04 pm »
Какви безжични слушалки бихте препоръчали за Хибрида ?

Неактивен traper250

• Старши потребител
  • Публикации: 254
« Отговор #1369 -: Януари 16, 2025, 05:15:04 pm »
Той няма възможност за безжична връзка за слушалки , освен , ако не си направиш отделна външна такава.

Неактивен danail

• Старши потребител
  • Публикации: 265
« Отговор #1370 -: Януари 16, 2025, 05:37:50 pm »
Той няма възможност за безжична връзка за слушалки , освен , ако не си направиш отделна външна такава.

От доста време като чета дискусията щях да го напиша ама...

Bluetooth приемник/предавател във али-то или тему е в рамките на 6-15 лева има със собствена батерия която държи около час, ако им "ашладисаш" батерия от електронна цигара работи 6-7 часа но трябва да я зареждаш със друго зарядно. Безжичните слушалки и те толкова, ако искаш да чуваш страничните шумове има едни за бягане, като слушалки за музика са с отвратителни характеристики но чуваш детектора и  позволяват да чуваш какво става около теб.

Единственото което се сещам е, че е добре предавателя да е някъде далеко от електрониката на подлакътника да не създава смущения.

Неактивен Ghostwheel

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 85
« Отговор #1371 -: Януари 16, 2025, 05:44:21 pm »
Ама и аз им се чудя на някой колеги защо им е чак толкова силен звук на високоговорител след , като е най добре през слушалки да чуеш , какво ти говори един апарат. Нокса ми и той е доста слаб през говорител , но през слушалки може да ти гръмне ушите. Хибрида през нормално добри слушалки се чува идеално увеличен доста преди края.

Мойте слушалки ги ползвам на звук около 5-6 с хибрида - при по-висок звук ми избушват ушите направо. Силния звук от говорител, освен да те чуят от половин километър в гората, не знам какво друго "предимство" има. Коментирано е многократно - дълбоки сигнали се чуват най-добре със слушалки, независимо за какъв апарат става дума. Моето мнение за безжичните е че проблемите с тях са повече от ползите, и ефтините безжични имат лаг...
За да вървят нещата в един колектив, броя на педерастите в него трябва да е четно число...

Неактивен Savage_333

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 66
« Отговор #1372 -: Януари 16, 2025, 05:50:26 pm »

Ще го напиша директно че пак под вола теле се търси...Денар на 40см го дава много слабо и плахо,при лек ветрец ще го пропуснеш като нищо.Бачкам и аз със слушалки но си е по-неудобно особено като копаеш сигнал сваляш и слагаш по 3 пъти.Ебаси те и от това че съм написал търсят проблем на апарата....Апарата си е супер така за мен,и няма нужда от разни авто настройки,но всеки си го дърпа нанякъде явно....Наистина стана банално вече както някой каза по-нагоре.... :)

Неактивен algan

• Старши потребител
  • Публикации: 391
« Отговор #1373 -: Януари 16, 2025, 06:51:58 pm »

Бачкам и аз със слушалки но си е по-неудобно особено като копаеш сигнал сваляш и слагаш по 3 пъти
С безжични слушалки ще е по-удобно и това ,че имало разлика с жичните  едва ли дори може и със сегашните технологии безжичните да са и по-добри от жичните,но поне кабела на безжичните слушалките не пречи като сваляш апарата за сигал

Неактивен Valerian

• Нов потребител
  • *
« Отговор #1374 -: Януари 17, 2025, 09:50:55 am »
Въпроса ми си остава - работи ли някой с безжични слушалки / марка,модел/ ?
Или може би  е най-добре Стефан да препоръча.За предимствата пред кабелните,особено в гориста местност е ясно.

Неактивен danail

• Старши потребител
  • Публикации: 265
« Отговор #1375 -: Януари 17, 2025, 10:04:31 am »
...
Крайно стъпало? Няма нищо секретно в него. Най-елементарно и банално решение с 2 транзистора, което го има в много други детектори. Не е никаква трудност или тайна да излъчиш някакви импулси и да приемеш обратно отразения сигнал. Обаче важното е какво правиш после с него? И не само това, а има поне 10 особености, от които дори една да не се спази или направи както трябва и нищо няма да работи нормално....

"едно време" пиши го преди 25 години и повече и аз се мъчих с детектори като беден студент, та долу-горе съм запознат с аналоговата техника - там нещата са относително ясни и лесно можеш да повториш схемата. Сега обаче нещата минаха на цифрово ниво и много нещо е в софтуера залят в чипа, който не се вижда и много често не може да се копира - по руските сайтове това го дават като вероятна разлика. Като пример мога да дам Garrett и китайските клонинги, попадна ми клонинга на 250-ката и самата 250-ка (собственика на 250-ката си е мислил че ще прекара дявола във въздуха като си е купил клонинга от китайците), поиграх си с двата - ами външно можеш ги обърка ако не са надписите, според собственика са отваряни и сравнявани абсолютно 1:1 като платка с изключение надписите на чипа, ако размениш сондите на оригинала с китайската сонда нещата се влошават до някъде НО работи стабилно, ако сложиш оригиналната сонда на електрониката на китаеца - ами при "чувствителност" над 3 същия цирк, за тест нова медна кабелна обувка за 16мм2 кабел (това имах, това ползвах) на въздух я свири като цветен метал в земята като черен (нова я закопах за тест няма окиси), ръждаво желязо над 1 кило в земята си го свири като цвят, ако увеличиш чувствителността свири на всяка тревичка понякога просто получава "факсове" и във въздуха.

Защо го пиша това - ами сблъсък на технологиите, едно време обработката, филтрирането и ваденето на полезен сигнал са били на дискретни елементи и са се копирали лесно, народа така е свикнал, няма какво да го виниш. Виж сега вече със софтуера нещата минават на друго ниво.

Неактивен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
  • Публикации: 1484
« Отговор #1376 -: Януари 17, 2025, 10:27:36 am »
Въпроса ми си остава - работи ли някой с безжични слушалки / марка,модел/ ?
Или може би  е най-добре Стефан да препоръча.За предимствата пред кабелните,особено в гориста местност е ясно.
Аз самия не съм голям фен на слушалките, но има места и ситуации, когато без тях няма как. Особено ако има вятър или наблизо има шум от река, или на плажа...
За препоръки - наскоро пробвах някакви на Quest , не помня модел, но се чуваха перфектно. Без никакви закъснения и странични шумове или бръмчене. Човека каза, че тук в БГ не ги е намерил никъде и ги е поръчвал от чужбина.

Неактивен Valerian

• Нов потребител
  • *
« Отговор #1377 -: Януари 17, 2025, 10:50:43 am »
Благодаря за отговора.Ако се сетиш за модела пиши.Последно-ще се смущава ли апарата,ако предавателя на слушалките е прикрепен към кутията на Хибрида ? /Както някой беше писал малко по-напред/

Неактивен pechkata

• Ветеран
  • Публикации: 515
« Отговор #1378 -: Януари 17, 2025, 12:04:12 pm »
https://www.shop.imperio.bg/deteknix-slushalki-w6
Мисля чи има 3 вида... ;)

Неактивен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
  • Публикации: 1484
« Отговор #1379 -: Януари 17, 2025, 12:47:51 pm »
Благодаря за отговора.Ако се сетиш за модела пиши.Последно-ще се смущава ли апарата,ако предавателя на слушалките е прикрепен към кутията на Хибрида ? /Както някой беше писал малко по-напред/
Мисля, че бяха тези: https://www.detect.nl/en/quest-draadloze-hoofdtelefoon-lite-met-w3-en-w6.html