Автор Тема: Mikron Hybrid (Aka Smart Pulse)  (Прочетена 115093 пъти)

0 Потребители и 15 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен Savage_333

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 31
Re: Mikron Hybrid (Aka Smart Pulse)
« Отговор #1245 -: Октомври 28, 2024, 06:28:17 pm »
Е че ти на 3 сенс(праг) едва ли не,не си изключил апарата....и на coins 1,ще дойдеш като на Владко тарикатко въздушните тестове  ;D ;D ;D.При мен беше подобно на изветряла червена скала..Между другото района или поне в реката наблизо е супер богато на желязна руда..."петното"на което "умря "хибрида беше червеникава почва,с парченца камъчета в нея,и надолу ще е скала 1000%.

Неактивен Ghostwheel

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 75
« Отговор #1246 -: Октомври 28, 2024, 10:55:25 pm »
Ми то колега червения цвят в почвата се получава от именно от желязото, та нормално на петно с повишена концентрация на желязо детектора да умре. И няма да е само хибрида, ми и всеки друг ще е дал фира там.
За да вървят нещата в един колектив, броя на педерастите в него трябва да е четно число...

Неактивен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
  • Публикации: 1460
« Отговор #1247 -: Октомври 29, 2024, 10:27:06 am »
Ми то колега червения цвят в почвата се получава от именно от желязото, та нормално на петно с повишена концентрация на желязо детектора да умре. И няма да е само хибрида, ми и всеки друг ще е дал фира там.
Не е задължително, и не винаги е признак за това. Преди 20-тина години бях попаднал на едни обекти из Тетевенския балкан, където почвата беше буквално червена с отенъци на ръждивокафяво. Обаче беше супер лека и приятна за работа и с тогавашните VLF играчки нямаше никакъв проблем, работеха си почти на максимум.
Състава на почвата (и слоя под нея) може да е толкова различен и разноообразен, че сигурно в тази малка територия имаме над 1000 вида почви.
Виждал съм например сиви почви, които на пръв поглед изглеждат много леки и се балансира супер лесно и спокойно, обаче дълбочината е сериозно намалена. На едно такова място Сигнума например не можа да засече 1лв. на повече от 20-21см, каквито и настройки и режими да му пробвахме. Докато на други места с лекота надхвърля 40см дълбочина.
Същото е и в добруджанския полигон с голямата яма, където сме снимали голяма част от клиповете на хибрида. Няма никаква магнитност, но е високопроводима и обикновените детектори там "сгъват" сериозно дълбочината. Някои с 1/3, а други даже наполовина от въздушните параметри. Дори GPX и Интроника там губят 15-20%

Неактивен imperio

• Администратори
  • Ветеран
  • Публикации: 3174
    • Форум на Империо за металдетектинг и металотърсачи
« Отговор #1248 -: Октомври 31, 2024, 07:57:32 am »
Стефане има ли техническа възможност грунда да се направи да слиза няколко деления под 1? Питам от спортен интерес. За последните 3 дни попаднах на още две места на които диапазона на грунд баланса не стига. Не са нещо особено но ме чопли от вътре да ги пробия както трябва  :) Монетарките на проба там хващат голяма монета само на повърхността, и то само с черен сигнал. На 10 см дълбочина няма никой - абсолютна тишина.
Форумът е създаден с цел взаимопомощ, а не с цел взаимно плюене.
Mikron металдетектори

Неактивен pechkata

• Старши потребител
  • Публикации: 474
« Отговор #1249 -: Октомври 31, 2024, 09:24:32 am »
Стефане има ли техническа възможност грунда да се направи да слиза няколко деления под 1? Питам от спортен интерес. За последните 3 дни попаднах на още две места на които диапазона на грунд баланса не стига. Не са нещо особено но ме чопли от вътре да ги пробия както трябва  :) Монетарките на проба там хващат голяма монета само на повърхността, и то само с черен сигнал. На 10 см дълбочина няма никой - абсолютна тишина.
Точно за този тип терени споманах по назат в темите...
Че е нужно авто-трак - става по плитък но работи там където др. не могат...
И дискриминатора ще се оформи...
« Последна редакция: Октомври 31, 2024, 09:29:28 am от pechkata »

Неактивен Ghostwheel

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #1250 -: Октомври 31, 2024, 09:31:35 am »
 Е то ако се направи грунда да работи с едно-две деления надолу - тоест да се смени потенциометъра, или да се увеличи хода му, за какво ми е автотрак - апарата ще може да се грундира без проблем и на ръка...
За да вървят нещата в един колектив, броя на педерастите в него трябва да е четно число...

Неактивен pechkata

• Старши потребител
  • Публикации: 474
« Отговор #1251 -: Октомври 31, 2024, 11:01:22 am »
Е то ако се направи грунда да работи с едно-две деления надолу - тоест да се смени потенциометъра, или да се увеличи хода му, за какво ми е автотрак - апарата ще може да се грундира без проблем и на ръка...
Ти пак си карай на ръчен грунд-баланс - хубаво е да го има...

Активен traper250

• Напреднал потребител
  • Публикации: 219
« Отговор #1252 -: Октомври 31, 2024, 11:45:42 am »
Там е работата , че не може ей така просто да се смени потенциометъра с друга стойност  или хода му. Това сме си го говорили неведнъж със Стефчо. Но това не значи ,че не се мисли по този въпрос. Още в началото това беше мое предложение , защото тук с моята желязна пръст проблема е много голям. Всъщност моя апарат леко сме го барнали в тази посока , но му трябва още малко. Имам добавен и преключвател на две степени с , който може да се намаля малко Сенса.
« Последна редакция: Октомври 31, 2024, 11:48:55 am от traper250 »

Неактивен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
« Отговор #1253 -: Октомври 31, 2024, 01:32:18 pm »
Разбира се че може да се променя и то в големи граници. Не е нужно да се сменя потенциометъра. Променят се други неща. На по-новите това е направено. На твоя вероятно е останал стария вариант и затова малко не му стига... вече не помня ::)

Неактивен Ghostwheel

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #1254 -: Октомври 31, 2024, 03:39:11 pm »
Е па щом може - ще е супер.

Неактивен imperio

• Администратори
  • Ветеран
« Отговор #1255 -: Ноември 01, 2024, 12:14:22 am »
Разбира се че може да се променя и то в големи граници. Не е нужно да се сменя потенциометъра. Променят се други неща. На по-новите това е направено. На твоя вероятно е останал стария вариант и затова малко не му стига... вече не помня ::)

Е, нека остане така тогава, не е болка за умиране. Така и така  навсякъде на други места с минерализация се оправям без проблем. Само сенса ме бърка - на повечето места тук рядко отива над 3 ама тези неща не зависят от нас.
Mikron металдетектори

Неактивен Savage_333

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 31
« Отговор #1256 -: Ноември 01, 2024, 12:34:30 am »
Империо,тоя апарат не знам дали си попадал на почва която му харесва.Обаче точно на такава ми хареса на мен.И то на петно..."прибито" Всичко беше на макс по апарата,и мълчи като риба,а какви дълбоки сигнали чуваше....Има си места на които не може да се "укроти" ама не са болка за умиране.Нека го кажа така на кале в периферия ръгаш на релик 1 с пеперудата и си ти...

Неактивен imperio

• Администратори
  • Ветеран
« Отговор #1257 -: Ноември 01, 2024, 08:33:14 am »
Нямам проблем с настройките. А със сенс на 3 тук пак хваща повече от монетарките, та и това ще го преживея  :). Различен си е тоя апарат, различно е търсенето, и терените дето мислиш че си ги познавал и те са различни та се налага отново да откриваш топлата вода. Ей го оня ден в това хубаво време ходихме на изплес докато стане време за скарата на място дето го знаех че не е замърсено. Слушам как работи сорекса че на него съм му усилил желязото и още една монетарка - през 5-6 метра обадят по някое желязо. Изглежда си чисто та чисто, Пуснах пулсака, грунд на 3, сенса както винаги към 3 и половина, повече не може. Чисто друг път. На всяка крачка по две железа. Чисто е за монетарките че стържат само отгоре и чат пат хванат някой сигнал, а хибрида си пробива както трябва и чува всичкия железор в дълбочина.
Mikron металдетектори

Активен traper250

• Напреднал потребител
  • Публикации: 219
« Отговор #1258 -: Ноември 01, 2024, 01:22:56 pm »
Нямам проблем с настройките. А със сенс на 3 тук пак хваща повече от монетарките, та и това ще го преживея  :). Различен си е тоя апарат, различно е търсенето, и терените дето мислиш че си ги познавал и те са различни та се налага отново да откриваш топлата вода. Ей го оня ден в това хубаво време ходихме на изплес докато стане време за скарата на място дето го знаех че не е замърсено. Слушам как работи сорекса че на него съм му усилил желязото и още една монетарка - през 5-6 метра обадят по някое желязо. Изглежда си чисто та чисто, Пуснах пулсака, грунд на 3, сенса както винаги към 3 и половина, повече не може. Чисто друг път. На всяка крачка по две железа. Чисто е за монетарките че стържат само отгоре и чат пат хванат някой сигнал, а хибрида си пробива както трябва и чува всичкия железор в дълбочина.
Какъв е този ,,Сенс,, , като този апарат няма такъв? Да не би да викаш на ,,Тресшолда,, ,,Сенс,,?

Неактивен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
« Отговор #1259 -: Ноември 01, 2024, 01:40:39 pm »
...Всичко беше на макс по апарата,и мълчи като риба,а какви дълбоки сигнали чуваше...
Когато излезе този детектор и copy/paste майсторите веднага започнаха да го човъркат и да опитват да свалят схеми, платки и софтуер, едва ли на някой от тях му е дошло наум, че в голяма степен постигнатите параметри могат да се дължат и на антената, в която също има особености и защити.
P.S. Сега очаквам да видим снимки на отворени и разпарчетосани антени. Някои колеги са се дказали като особено способни в този вид дейност :)