Автор Тема: Mikron Hybrid (Aka Smart Pulse)  (Прочетена 115078 пъти)

0 Потребители и 11 Гости преглежда(т) тази тема.

Активен traper250

• Напреднал потребител
  • Публикации: 219
Re: Mikron Hybrid (Aka Smart Pulse)
« Отговор #1230 -: Октомври 21, 2024, 06:59:44 pm »
Търси се допълнителен човек за работа (мъж или жена) от Варна или региона за постоянна или почасова работа, с умения да запоява. Познания по електрника са предимство.
P.S. Пускам такава обява тук, защото е една от най-посещаваните теми, включително и от много гости, а много от другите раздели са видими само за регистрирани потребители.
Стефчо , както не веднъж сме говорили , ако бях по наблизо веднага ги мятах тези платки на Хибрида. Направо ме е яд. Поздрави! ;)

Неактивен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
  • Публикации: 1460
« Отговор #1231 -: Октомври 21, 2024, 07:50:38 pm »
Стефчо , както не веднъж сме говорили , ако бях по наблизо веднага ги мятах тези платки на Хибрида. Направо ме е яд. Поздрави! ;)
Не са само те. Платките на хибрида идват готови от платкаджийницата. Не правим само него. Има и много друга работа...

Неактивен imperio

• Администратори
  • Ветеран
  • Публикации: 3174
    • Форум на Империо за металдетектинг и металотърсачи
« Отговор #1232 -: Октомври 21, 2024, 07:57:12 pm »
На предишната страница на няколко места се спомена релик страйкъра. Не искам да излезе че се подиграваме с апарата. Той си е съвсем добър, обикновено с голяма антена  на не силни почви е много дълбока машинка, особено за средни и големи сребърни и медни монети. Друг е въпроса дали хората го цедят както трябва. Тук при мен има две парчета с които работят 3 човека. Е и тримата редовно не изпълняват основно занятие като  грунд баланс, да не говорим за другите копчета за настройка които хич не са малко. А иначе хибрида си го бие, за това спор няма.
Форумът е създаден с цел взаимопомощ, а не с цел взаимно плюене.
Mikron металдетектори

Неактивен koko5819

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 102
« Отговор #1233 -: Октомври 22, 2024, 06:58:43 pm »
Мой познат с много опит продаде Релика.Каза,че е дълбока машина но е железарка.Не съм работил тази машинка и не мога да дам мнение,но му имам доверие.

Неактивен kronos555

• Ветеран
  • Публикации: 764
  • миндил и железарка
« Отговор #1234 -: Октомври 22, 2024, 08:14:12 pm »
Мой познат с много опит продаде Релика.Каза,че е дълбока машина но е железарка.Не съм работил тази машинка и не мога да дам мнение,но му имам доверие.
Няма дълбока машина която да не е железарка, без изключения.

Неактивен hristo

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 122
« Отговор #1235 -: Октомври 24, 2024, 09:50:30 pm »
Няма дълбока машина която да не е железарка, без изключения.

От DD сонда се завърта фазата на сигнала и ожелезява на дълбоко, ако е ОО концентрична кръгова сонда има по съвършенна физика на работа, но засича по-малко площ от DD. Преди правените бяха с DD, a фирмените апарати бяха с ОО сонда. Сега всички вече са с DD.
« Последна редакция: Октомври 24, 2024, 09:59:41 pm от hristo »

Неактивен imperio

• Администратори
  • Ветеран
« Отговор #1236 -: Октомври 25, 2024, 09:16:27 pm »
Христо, темата е за пулсак. И специално за този софта е доста сложен. Няма нищо общо с това дето го пускаш за VLF апаратите.
Mikron металдетектори

Неактивен imperio

• Администратори
  • Ветеран
« Отговор #1237 -: Октомври 26, 2024, 08:33:24 pm »
Днес попаднах на място на което хибрида се задъха, не че други апарати не са виждали на това място зор. При това го нямам за място с някаква супер тежка земя. Подкарвал съм там MIkron NRG 100, вярно със супер загуби на дълбочина и дискриминация, ама пак доста по-добре от разни топ-клас купешки апарати. Та накратко. Като за начало - странно но сенса закова на малко под 3. Чак ми беше чудно, мястото е сравнително далече от подстанции и заводи. Факт. Второ, грунда се оказа че отива под 1-ца  ???. Хеле намерих  място дето земята отслабна и грундирах крайно в ляво на 1 , ама разсипания камънак ми разгони фамилията, оказа се два вида и се че  чисти на на +6 и +9. При това положение няма как да хванеш спатиите на дискриминацията за реални сигнали в земя. Сгънах и се отказах да търся. Това го пиша че видиш ли сме били платени писачи дето само хвалат по поръчка.
Mikron металдетектори

Неактивен Savage_333

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 31
« Отговор #1238 -: Октомври 26, 2024, 08:43:24 pm »
Ама има такива места,аз също попадах на подобно даже се обаждах на адаша (Стефан се казвам и аз) Нямаше укротване при мен,направо изключваше антената,грунда под 1,онзи с олеанката беше тогава с мен и си бачкаше... Не е за навсякъде този апарат,обаче на повечето места мълчи като риба,изпомпан на макс и копая копки по лопата и половина.... Особен и различен апарат е.Съвсем нормално е да не го хареса човек от първо ходене,особено без опит.Моя даже го давах на един колега за ден че ми видя резултатите,и го предупредих че няма да може да работи с него от първия път.Ами познах... Мераклии има ама малко оператори P.S. Тогава си мислех че причината беше в един далекопровод високоволтов наблизо.Но не беше.Вчера бачках близо до такъв пак,смущава се но доста по-малко от другите
« Последна редакция: Октомври 26, 2024, 08:55:38 pm от Savage_333 »

Неактивен imperio

• Администратори
  • Ветеран
« Отговор #1239 -: Октомври 26, 2024, 09:05:04 pm »
Тука има някакъв цирк с магнитност и проводимост, плюс камънака . На едно друго място дето ВЛФ апаратите онемяват, тотално доста по-зле от това, хибрида спокойно взема земята на 2 и работи с пеперудата без проблем. Ама пък грунд под 1 с проводимост при суха земя баси странната работа се получва при условие че там подкравам ВЛФ апарат и то не веднъж. Ама за това сме да споделяме.  Може да му намеря рецептата, пак ще ида там не за търсене ами само за тестове.
Mikron металдетектори

Неактивен Savage_333

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #1240 -: Октомври 26, 2024, 09:09:18 pm »
Пробвай с елипсата ако я имаш.Аз я купих че се ядосах тогава,така и не ходих.А участъка е не повече от 3-4 декъра,примерно.Между другото там и гадулка много трудно закрепвах,скопените апарати са ясни.
Ама на мен не ми е важно защото е диво място като цяло,тичахме на изплес,така и не ходих пак.Или да ти пратя моята и пробвай ако искаш

Неактивен imperio

• Администратори
  • Ветеран
« Отговор #1241 -: Октомври 26, 2024, 09:30:45 pm »
Имам елипсата, с нея бях. Напоследък ми е работна сонда и буквално кърти мивки. Не е само до сонда, явна машината си има места които не и харсва.Тая загадка ще мъча я да разплета от спортен интерес. Ама дори да не успея ще го преживея, плюсовете дето апарата ги има са море, досега не съм имал машина този в ценови диапазон дето с ходене от дъжд на вятър си избива парите, за такова кратко време.
Mikron металдетектори

Неактивен Savage_333

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #1242 -: Октомври 26, 2024, 09:38:56 pm »
Абе парите съм ги избивал и с други,че и на първо излизане с някои.Въпроса не е до това,ама и на мен тогава ми стана странно и се врътнах кръгом обратно то не става...А съм го ходил това място с всякакви БГ "бандурки" и работеха.Хибрида също бачка по настрана от това "петно" Викам ба,тва  изгоря  ;D ;D ;D тогава,или има някакъв проблем "заводски"  ;D

Неактивен Ghostwheel

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 75
« Отговор #1243 -: Октомври 27, 2024, 12:01:38 am »
И аз тия дни бях на място, където с нормалната антена не става да се работи - на около 350м от гсм клетка в гората, но грундиране просто няма. Имало е сграда и камънаците от нея започват да се появяват на около 10-15см под повърхността и до там. С елипсата апарата се грундира, но е на грунд баланс около 1, а треша е на между 4 и 5 максимум, заради смущенията от клетката. Едвам чу 2лева под 10-12см дебела плоча от мраморизиращ се варовик, но ги хвана цвят. Фишер 75 бачка без проблем там, но е супер плитък - чу подкова със голям зор на 10-12см, и то имаше само почва отгоре, без камъни, под варовиковата плоча не чува нищо. Боклуците на около 5-6см дълбочина си ги дискриминираше добре. На едно друго място предимно със скали тъмносиви мергелни варовици елипсата няма грундиране - не и стига скалата наляво за грундиране, а пеперудата пищи от някои камъни. На по-голямо земно петно работят и двете антени, но има ли трошляк от камънаци по земята -  цъ, а мястото е доста интересно принципно.  За момента това са двете места, където съм имал ядове с хибрида, но идеални неща в тоя живот няма. На мен лично апарата ми харесва, па кой какво си мисли си е негова работа - сега е демокрация.
За да вървят нещата в един колектив, броя на педерастите в него трябва да е четно число...

Неактивен imperio

• Администратори
  • Ветеран
« Отговор #1244 -: Октомври 28, 2024, 05:24:30 pm »
Поизясни се работата. Земята там е тежка, но не чак кой знае какво по моите мерки. В пластмасова кутия за проба апарата я взема малко преди 4. Скопява и бърка много монетарките но за хибрида не е никакъв проблем. Работата се оказа съвсем друга. Надолу има много тежка скала която е като железна плоча. Пулса е силен и дълбок и блъска в нея. За това съм подкарвал там монетарки, щото скалата им е дълбоко и се грундират на горния слой. Та какво се оказа. Където скалата не е съвсем близо апарата се грундира на 1. Режим Coins 1. Дискриминация между 1 и 2. Сенса там така и така не може да се вдига над 3 но го мръднах още една идея надолу. С елипсата си се търси нормално, естествено без да се очаква супер дълбочина но все пак по-дълбоко от монетарките, и повърхностни камънаци намалаха да отпяват (с пеперудата обаче пак си имаше фантоми). Изкарах 7-8 сигнала. Нищо интересно ама идеята е важна. Обаче при тея условия ако на повърхността са тежки камъни от друга порода или пък супер люта керамика предполагам че пак може да има проблеми дори с елипсата. Това е по тоя случай.
« Последна редакция: Октомври 28, 2024, 05:29:48 pm от imperio »
Mikron металдетектори