Автор Тема: Mikron Hybrid (Aka Smart Pulse)  (Прочетена 115131 пъти)

0 Потребители и 13 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен hristo

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 122
Re: Mikron Hybrid (Aka Smart Pulse)
« Отговор #1170 -: Юли 15, 2024, 04:42:34 pm »
Точно пък в тоя пулсов апарат Self-Adjustment Threshold си е много полезна функция и много помага, особено на хората с по-малък опит. При нормална работа да кажем треша е на положение 6, обаче ако си близо до някоя подстанция прага плавно ще се подаде към положение 4 примерно. Ако няма SAT контрол от 6 до 4 апарата ще е картечница и нормален праг ще дойде малко под 4 някъде и пак няма гаранция че апарата ще е спокоен.

Навремето казвахме една поговорка:

"Много автомати -> слаби резултати"
« Последна редакция: Юли 15, 2024, 04:47:18 pm от hristo »

Неактивен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
  • Публикации: 1460
« Отговор #1171 -: Юли 15, 2024, 05:35:37 pm »
Навремето казвахме една поговорка:

"Много автомати -> слаби резултати"
Заради това няма автотракинг (постоянно следене на земята).

Неактивен hristo

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 122
« Отговор #1172 -: Юли 16, 2024, 12:54:05 pm »
Това SAT може да маскира/скрие дълбок слаб сигнал от монета жълто, като се помисли за горещ камък или смущение и не преминава автоматичниия праг SAT.

Затова според мен е по-добре да има ключе SAT Off и да се включва само от начинаещи, които не могат да различават още добре каква находка са намерили. Щом толкова им трябва таз патерица.

За работа със смущения 50Hz от ел.преносната мрежа има лесен начин за тяхното елиминиране:
https://youtu.be/kNcGf7gCshI?t=768  Интерфейс с отворен код за ЕКГ, част от проекта за open source и open design ЕКГ, Петко Маринов 104 показвания  29.06.2022 г. TuxCon Mobi

13:27мин. специфичен филтър за 50Hz /чисти смущенията/.
https://www.academia.edu/20095427/Combined_high-pass_and_power-line_interference_rejecter_filter_for_ecg_signal_processing
Prof.Илиев Доц.Табаков ТУ Д-р Кръстева БАН
разработка на проф и доц, която казва Вземаме един интервал която е честотата на семплиране разделена на честотата на сигнала 50Hz и получаваме ....абе измислили го хората само остава да се приложи за металотърсач.
« Последна редакция: Юли 16, 2024, 01:08:47 pm от hristo »

Неактивен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
« Отговор #1173 -: Юли 16, 2024, 07:02:26 pm »
Това SAT може да маскира/скрие дълбок слаб сигнал от монета жълто, като се помисли за горещ камък или смущение и не преминава автоматичниия праг SAT.

Затова според мен е по-добре да има ключе SAT Off и да се включва само от начинаещи, които не могат да различават още добре каква находка са намерили. Щом толкова им трябва таз патерица.

За работа със смущения 50Hz от ел.преносната мрежа има лесен начин за тяхното елиминиране:
https://youtu.be/kNcGf7gCshI?t=768  Интерфейс с отворен код за ЕКГ, част от проекта за open source и open design ЕКГ, Петко Маринов 104 показвания  29.06.2022 г. TuxCon Mobi

13:27мин. специфичен филтър за 50Hz /чисти смущенията/.
https://www.academia.edu/20095427/Combined_high-pass_and_power-line_interference_rejecter_filter_for_ecg_signal_processing
Prof.Илиев Доц.Табаков ТУ Д-р Кръстева БАН
разработка на проф и доц, която казва Вземаме един интервал която е честотата на семплиране разделена на честотата на сигнала 50Hz и получаваме ....абе измислили го хората само остава да се приложи за металотърсач.
Е да, в БАН са все умни глави, как иначе. Стига да искат, всичко могат :)
Очакваме скоро да ни изненадат с нов хибрид или някоя нова технология  ;)
А иначе SAT няма как да маскира сигнал. Съвсем по друг начин работи.  Няма как да се изключи защото е особеност на схемата и има само ползи от това!
Автотракинг на земята може да маскира сигнал.

Неактивен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
« Отговор #1174 -: Юли 19, 2024, 01:02:57 pm »
Все по често получавам подобни отзиви напоследък и всеки път се сещам как бяхме обявени за лъжци и измамници от един "голям разбирач с много опит"... :)
===============================================

Buenas Stefan.  Decirte, qués el mejor  detector que he tenido  en mi vida   pero tienen que saber llevarlo  con esta bobina no tiene que bombear solo barre si lo bombear te lo da malo pero si barre te lo da de color.
Estoy en sitios  que ya está todo mirado y estoy sacando.
Pero tiene k saber  entenderlo pero es muy buen detector pondré bueno comentarios en YouTube.

Активен Savage_333

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 31
« Отговор #1175 -: Юли 19, 2024, 02:55:44 pm »
И аз да кажа едно мнение като пресен собственик на такъв апарат,въпреки че само един ден излязох с него за 3-4 часа ( взех го преди няколко дни).Разходих се по диви гори (на изплес) му казвахме преди години в дивия северозапад  ;D. Та за няколко часа работа,мога да дам положително мнение.Никаква драма с настройки,единствено дискриминацията пробвах да видя на колко да я оставя.Имах 10-на цветни сигнала (безполезни) но все пак цвят.Изкопах едно единствено железце,не че не го даваше желязо,просто за проверка.Хванах и два доста дълбоки и (мазни) железни сигнала,обаче не се копае в гората,всичко е на кокал  ;D и ги оставих.Апаратчето работи спокойно,въпреки че аз винаги гледам да работя на максимума на възможностите им,на леко жужащ праг.Та общо взето имам добро мнение за момента,въпреки че си иска леко свикване но не е нещо сложно.Направи ми впечатление че дълбоките железа ги дава с голяма зона,което е плюс за мен. Това са ми настройките за днешният терен,с леки изменения на грунда на места  :)

Неактивен imperio

• Администратори
  • Ветеран
  • Публикации: 3174
    • Форум на Империо за металдетектинг и металотърсачи
« Отговор #1176 -: Юли 20, 2024, 12:00:50 am »
Слабичка земя, треш на макс. В кой район е това ако не е тайна?
Форумът е създаден с цел взаимопомощ, а не с цел взаимно плюене.
Mikron металдетектори

Активен Savage_333

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #1177 -: Юли 20, 2024, 05:20:48 am »
Северозападна България,Монтанско.Е чисти гори,земята е лека там,но не навсякъде е така  :) Не мога да дам мнение единствено за дълбочина за момента че не хванах нищо кой знае какво дълбоко,само едно оловно топче на около 30см.Идеята на разходката беше по скоро да видя как работи машинката :)
« Последна редакция: Юли 20, 2024, 05:49:21 am от Savage_333 »

Неактивен traper250

• Напреднал потребител
  • Публикации: 219
« Отговор #1178 -: Юли 20, 2024, 11:07:35 am »
В тези леки почви вдигай Треша да жужи т.е. газ до дупка тогава в един приятен момент ще разбереш , колко е дълбок Хибрида!
С коя антена си?

Активен Savage_333

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #1179 -: Юли 20, 2024, 11:22:30 am »
Аз винаги работя на макс на всички апарати (когато позволява почвата),винаги работя на лек праг (да жужи),   С 28х32,мисля че е достатъчна за момента,никога не съм бил привърженик на големи (тави) :)
« Последна редакция: Юли 20, 2024, 11:34:43 am от Savage_333 »

Активен Savage_333

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #1180 -: Юли 25, 2024, 09:52:54 pm »
Да повдигна малко темата че явно никой не "жули" вече по горите,или поне не в тая жега.Днес ми беше трети излет с този апарат,не за цял ден разбира се.Заведох го на обект "интернационал" дет се търка над 30 години.Апарата е добър,наподобява донякъде работата с "гъдулка" но е по-бърз.Колеблив е с дискриминацията на сигнал на "ръба" на детекция,но все пак го дава повече към цвят (такива сигнали се копаят).Не е за търсачи които са свикнали да тичат с "близалките"  ;D Не успях да го "укротя" на relik 2,но за мястото където бях е нормално.Да подчертая че е средно и на места силно замърсено.Не е много чувствителен към по-дребни неща,но все пак ги хваща добре (някои).Учудих се какви сигнали има заминати и то на по 15-20см....Аз лично за момента съм доволен.Трябва си още ходене,за да почне човек "да го чува" този апарат.

Неактивен traper250

• Напреднал потребител
  • Публикации: 219
« Отговор #1181 -: Юли 25, 2024, 11:01:01 pm »
Вземи си от Стефан и най новата антена /елипсата/. С нея дискраминацията и стабилността на орудено е още по добра.

Неактивен imperio

• Администратори
  • Ветеран
  • Публикации: 3174
    • Форум на Империо за металдетектинг и металотърсачи
« Отговор #1182 -: Юли 25, 2024, 11:26:17 pm »
Ooo, идеални условия на терена съдейки по настройката, евала че колегата бавно и методично усвоява апарата. Колега, щом си калибрираш настройките за дискриминацията с плътно разтриване малко общи съвети. При дълбок сигнал с широка зона бягай от центъра на сигнала и припопмпай с дясната зона на сондата - дълбоките железа веднага се познават дори да са на дълбоко.
Форумът е създаден с цел взаимопомощ, а не с цел взаимно плюене.
Mikron металдетектори

Активен Savage_333

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #1183 -: Юли 26, 2024, 03:22:30 pm »
Благодаря за съвета,ще го пробвам това.А колкото до терена,самата почва не е толкова тежка...но е пресечен терен с големи камъни, и т.н..... Мисля че е нормално да не може да се изпомпа апарат на макс,въпреки че може но често трябва да се пипа грунд баланс.Иначе за колебливите сигнали не е толкова фрапиращо,много дълбоки железа аз лично предпочитам да ги копая...  :) По принцип през годините рядко съм сменял апарати.Моето мнение е че за да извадиш максимума от една машинка трябва да я опознаеш много добре и свикнеш с нея  :)

Активен Savage_333

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #1184 -: Август 04, 2024, 10:22:32 pm »
Хайде пак да повдигна темата,явно никой не търка по горите а само на полигоните  ;D Пък аз ако успея да избягам от работа и клиенти,право в гората....На този апарат задължително му трябват слушалки на терен,ако някой търси дълбоки сигнали или крайно стъпало но то ще доведе до по-голяма консумация ....Просто не се чуват в реални условия...На днешния терен една "олеанка" ако някой знае какво е това ме утрепа по полезни сигнали,ама то късмет на човека.Не че аз нямах извадих към 15 цвята.Но тук вече имах проблем с дискриминацията (явно трябва да си правя предварително тест за самия терен със закопани сигнали)Даже късно се сетих и я върнах на 0 преди да си тръгнем.На следващото кръшкане от работа ще го пробвам със слушалки  и ще си закопая сигнали предварително. P.S. на този терен гъдулка не можех да я укротя,този апарат работеше сравнително спокойно като съм бил на релик 2 и чат-пат пипна грунда.Мен щом ме затруднява а съм клатил всякакви "бандурки" определено този апарат не е за всеки!!! Не е плитък,особен е.Поздрави! :)
« Последна редакция: Август 04, 2024, 10:31:17 pm от Savage_333 »