Автор Тема: Мнение за апарат.  (Прочетена 3147 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Ludko22

• Нов потребител
  • *
  • Публикации: 4
Мнение за апарат.
« -: Май 07, 2023, 05:55:08 pm »
Здравейте, искам да попитам за мнение или препоръки за апарат.
За сега съм се спрял на fisher f75+ . Моля за препоръки и за по-евтини апарати, които се доближават до горният, или са по-добри!

Неактивен imperio

• Администратори
  • Ветеран
  • Публикации: 3151
    • Форум на Империо за металдетектинг и металотърсачи
Re: Мнение за апарат.
« Отговор #1 -: Май 07, 2023, 06:33:30 pm »
По-евтини, или по-добри? Фишера е бащата на един куп днешни апарати. Или по-точно първообраза му Т2. И към днешна дата си е хубав апарат с добра дълбочина и добра дискриминация в леки почви. При всичките му кусури че в дълбочина много върти фазата и към стабилност на ел. смущения не е много добре. Ако е за по-евтино виж Симплекса и Легендата на Нокта, апаратите на бандита, VANQUISH 540  и X-terra pro на Майнелаб. Тук вече си е до лични предпочитания щото това са апарати с малко различен тип на поведение и работа.
Форумът е създаден с цел взаимопомощ, а не с цел взаимно плюене.
Mikron металдетектори

Неактивен Ludko22

• Нов потребител
  • *
« Отговор #2 -: Май 07, 2023, 07:10:30 pm »
Не разбирам много, нов съм в сферата. Искам да си взема по-евтин апарат, който се доближава до работата на fishera. В краен вариант ще си взема fishera, ако не си заслужава друг по-евтин!

Неактивен nikola.zhelev

• Напреднал потребител
  • Публикации: 245
« Отговор #3 -: Май 08, 2023, 08:13:51 am »
здр.колега като за начало виж каква е тежеста на почвата където ще го ползваш апарата в смисъл орудяване минерализация като разбереш каква е тогава почвай да търсиш апарат. 

Неактивен Scarface83

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 76
« Отговор #4 -: Май 08, 2023, 09:53:34 am »
Ако цената на Fisher е около 1600 лв, има доста варианти за по- добър избор за тези пари , или сходно представяне за много по- малка сума .
Бил съм собственик на fisher 75, и машинката е много добра , но е водещ модел   от технологична  епоха , чиито параметри  днес  са даденост за модели от много  по-нисък клас ( Simplex , Extera Pro ).
При подобен бюджет , може да се закупи Legend или Equinox , които също са лесно за употреба, но предоставят множество параметри за настройка , чрез които , след опознаване на уреда , може да се постигне оптимална работа при повечето условия .

Неактивен Ludko22

• Нов потребител
  • *
« Отговор #5 -: Май 08, 2023, 11:28:55 am »
Да, точно това имам предвид, търся варианти за най-доброто за парите си от 1000 до 1600, като за първи апарат, бързо свиквам няма проблем с функции, режими и т.н ще ги разуча! А за почвата не мога да кажа, защото ще обикалям, от софия-област съм

Неактивен Scarface83

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 76
« Отговор #6 -: Май 08, 2023, 12:02:44 pm »
В този диапазон, аз бих избрал нови Equinox 600 , Nokta Legend , equinox 700 ( малко над горната граница е ), или ползван, но в гаранция Equinox 800.

Неактивен Kubrat

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 46
« Отговор #7 -: Май 08, 2023, 03:40:33 pm »
Гледам че продават един Нокс 800 в OLX  за 1200лв с година гаранция ... направо го взимай ;)

Неактивен imperio

• Администратори
  • Ветеран
  • Публикации: 3151
    • Форум на Империо за металдетектинг и металотърсачи
« Отговор #8 -: Май 08, 2023, 04:21:18 pm »
Не разбирам много, нов съм в сферата. Искам да си взема по-евтин апарат, който се доближава до работата на fishera. В краен вариант ще си взема fishera, ако не си заслужава друг по-евтин!

Fisher F75 DST в момента е на цена 1150 лева;
https://metalotarsachi.com/%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%BE%D1%82%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%B0%D1%87%D0%B8/fisher/fisher-f75-bezplatna-doctavka-6-podar-ka.html

Щом ти е присърце вземай го. Щом си нов поне лесно ще се научиш, това е лесен за усвояване апарат
Форумът е създаден с цел взаимопомощ, а не с цел взаимно плюене.
Mikron металдетектори

Неактивен doko_death

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 41
« Отговор #9 -: Май 08, 2023, 07:59:22 pm »

Fisher F75 DST в момента е на цена 1150 лева;
https://metalotarsachi.com/%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%BE%D1%82%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%B0%D1%87%D0%B8/fisher/fisher-f75-bezplatna-doctavka-6-podar-ka.html

Щом ти е присърце вземай го. Щом си нов поне лесно ще се научиш, това е лесен за усвояване апарат

Само ще добавя ако си избрал Фишера и имаш възможност да си вземеш антена Нел Торнадо или Ултимейт 13 инча за него, че с оригиналната е доста плитък.

Неактивен Medievil

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 127
« Отговор #10 -: Май 09, 2023, 08:24:17 am »
Аз работих 4 години с Fisher F75+ и мога да кажа, че е хубав апарат, но както каза колегата ти трябва Nel Tornado 13" сонда, защото е доста плитък с фабричната 11" сонда.

Неактивен yjasabg1

• Напреднал потребител
  • Публикации: 241
« Отговор #11 -: Май 10, 2023, 02:36:25 am »
Аз бих те посъветвал колега да отидеш на събора след месец е .Там ще имаш възможност да видиш доста апарати в действие,както и да хванеш с ръка и да видиш кой ще ти хареса в ръката и като функции.За един месец няма да изгубиш нищо.Апарати бол.

Неактивен rublata

• Старши потребител
  • Публикации: 389
  • ПАРИТЕ ОБИЧАТ ТИШИНАТА..
« Отговор #12 -: Май 15, 2023, 03:44:56 pm »
А има и софийски клуб по металдетектинг,където ще научиш по вече неща,но най добре на съборите,защото можеш да се върнеш и с металотърсач без пари от томбулата,кочто се провежда всеки път,....УСПЕХ

Неактивен Vladislav

• Старши потребител
  • Публикации: 350
« Отговор #13 -: Май 19, 2023, 06:40:37 am »
... мнение или препоръки за апарат..ще обикалям.

Откажи се, още преди да си започнал, изобщо не ти трябва Апарат. И по-добре така, за да няма после ама хъката-мъката в Съда. И имайте в предвид, че дори само за една лопата или кирка или мешка(чувал) в багажника може да си осъден в БГ дори да нямаш никъв апарат, така е записан закона.

Иначе колегите от форума хубаво са ви посъветвали. Бог с Вас.
« Последна редакция: Май 19, 2023, 06:46:41 am от Vladislav »

Неактивен deus

• Нов потребител
  • *
  • Публикации: 5
« Отговор #14 -: Май 17, 2024, 08:39:27 pm »
Колега,според мен е важно на каква почва си,и после апарата,спомням си една случка,един приятел си купи нов F75.аз бях със бг апарат га на Наско,заровихме сегашни 20 стотинки на 25 санта на нивата аз ги паткам без проблем,той не ги усеща,но послееее какво стана на замърсенооооо,той вади а аз само го гледам,така че моето мнение е важно къде ще косиш,сега има за всякакви терени апарати  само пари да имаш в излишък