Автор Тема: Мнение за апарат.  (Прочетена 1009 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен Ludko22

• Нов потребител
  • *
  • Публикации: 3
Мнение за апарат.
« -: Май 07, 2023, 05:55:08 pm »
Здравейте, искам да попитам за мнение или препоръки за апарат.
За сега съм се спрял на fisher f75+ . Моля за препоръки и за по-евтини апарати, които се доближават до горният, или са по-добри!

Активен imperio

• Администратори
  • Ветеран
  • Публикации: 2901
    • Форум на Империо за металдетектинг и металотърсачи
Re: Мнение за апарат.
« Отговор #1 -: Май 07, 2023, 06:33:30 pm »
По-евтини, или по-добри? Фишера е бащата на един куп днешни апарати. Или по-точно първообраза му Т2. И към днешна дата си е хубав апарат с добра дълбочина и добра дискриминация в леки почви. При всичките му кусури че в дълбочина много върти фазата и към стабилност на ел. смущения не е много добре. Ако е за по-евтино виж Симплекса и Легендата на Нокта, апаратите на бандита, VANQUISH 540  и X-terra pro на Майнелаб. Тук вече си е до лични предпочитания щото това са апарати с малко различен тип на поведение и работа.
Форумът е създаден с цел взаимопомощ, а не с цел взаимно плюене.
Mikron металдетектори
Магазин металотърсачи

Неактивен Ludko22

• Нов потребител
  • *
« Отговор #2 -: Май 07, 2023, 07:10:30 pm »
Не разбирам много, нов съм в сферата. Искам да си взема по-евтин апарат, който се доближава до работата на fishera. В краен вариант ще си взема fishera, ако не си заслужава друг по-евтин!

Неактивен nikola.zhelev

• Напреднал потребител
  • Публикации: 243
« Отговор #3 -: Май 08, 2023, 08:13:51 am »
здр.колега като за начало виж каква е тежеста на почвата където ще го ползваш апарата в смисъл орудяване минерализация като разбереш каква е тогава почвай да търсиш апарат. 

Неактивен Scarface83

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 74
« Отговор #4 -: Май 08, 2023, 09:53:34 am »
Ако цената на Fisher е около 1600 лв, има доста варианти за по- добър избор за тези пари , или сходно представяне за много по- малка сума .
Бил съм собственик на fisher 75, и машинката е много добра , но е водещ модел   от технологична  епоха , чиито параметри  днес  са даденост за модели от много  по-нисък клас ( Simplex , Extera Pro ).
При подобен бюджет , може да се закупи Legend или Equinox , които също са лесно за употреба, но предоставят множество параметри за настройка , чрез които , след опознаване на уреда , може да се постигне оптимална работа при повечето условия .

Неактивен Ludko22

• Нов потребител
  • *
« Отговор #5 -: Май 08, 2023, 11:28:55 am »
Да, точно това имам предвид, търся варианти за най-доброто за парите си от 1000 до 1600, като за първи апарат, бързо свиквам няма проблем с функции, режими и т.н ще ги разуча! А за почвата не мога да кажа, защото ще обикалям, от софия-област съм

Неактивен Scarface83

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 74
« Отговор #6 -: Май 08, 2023, 12:02:44 pm »
В този диапазон, аз бих избрал нови Equinox 600 , Nokta Legend , equinox 700 ( малко над горната граница е ), или ползван, но в гаранция Equinox 800.

Неактивен Kubrat

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 45
« Отговор #7 -: Май 08, 2023, 03:40:33 pm »
Гледам че продават един Нокс 800 в OLX  за 1200лв с година гаранция ... направо го взимай ;)

Активен imperio

• Администратори
  • Ветеран
  • Публикации: 2901
    • Форум на Империо за металдетектинг и металотърсачи
« Отговор #8 -: Май 08, 2023, 04:21:18 pm »
Не разбирам много, нов съм в сферата. Искам да си взема по-евтин апарат, който се доближава до работата на fishera. В краен вариант ще си взема fishera, ако не си заслужава друг по-евтин!

Fisher F75 DST в момента е на цена 1150 лева;
https://metalotarsachi.com/%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%BE%D1%82%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%B0%D1%87%D0%B8/fisher/fisher-f75-bezplatna-doctavka-6-podar-ka.html

Щом ти е присърце вземай го. Щом си нов поне лесно ще се научиш, това е лесен за усвояване апарат
Форумът е създаден с цел взаимопомощ, а не с цел взаимно плюене.
Mikron металдетектори
Магазин металотърсачи

Неактивен doko_death

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 41
« Отговор #9 -: Май 08, 2023, 07:59:22 pm »

Fisher F75 DST в момента е на цена 1150 лева;
https://metalotarsachi.com/%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%BE%D1%82%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%B0%D1%87%D0%B8/fisher/fisher-f75-bezplatna-doctavka-6-podar-ka.html

Щом ти е присърце вземай го. Щом си нов поне лесно ще се научиш, това е лесен за усвояване апарат

Само ще добавя ако си избрал Фишера и имаш възможност да си вземеш антена Нел Торнадо или Ултимейт 13 инча за него, че с оригиналната е доста плитък.

Неактивен Medievil

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 98
« Отговор #10 -: Май 09, 2023, 08:24:17 am »
Аз работих 4 години с Fisher F75+ и мога да кажа, че е хубав апарат, но както каза колегата ти трябва Nel Tornado 13" сонда, защото е доста плитък с фабричната 11" сонда.

Неактивен yjasabg1

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 133
« Отговор #11 -: Май 10, 2023, 02:36:25 am »
Аз бих те посъветвал колега да отидеш на събора след месец е .Там ще имаш възможност да видиш доста апарати в действие,както и да хванеш с ръка и да видиш кой ще ти хареса в ръката и като функции.За един месец няма да изгубиш нищо.Апарати бол.

Неактивен rublata

• Старши потребител
  • Публикации: 387
  • ПАРИТЕ ОБИЧАТ ТИШИНАТА..
« Отговор #12 -: Май 15, 2023, 03:44:56 pm »
А има и софийски клуб по металдетектинг,където ще научиш по вече неща,но най добре на съборите,защото можеш да се върнеш и с металотърсач без пари от томбулата,кочто се провежда всеки път,....УСПЕХ

Неактивен Vladislav

• Старши потребител
  • Публикации: 350
« Отговор #13 -: Май 19, 2023, 06:40:37 am »
... мнение или препоръки за апарат..ще обикалям.

Откажи се, още преди да си започнал, изобщо не ти трябва Апарат. И по-добре така, за да няма после ама хъката-мъката в Съда. И имайте в предвид, че дори само за една лопата или кирка или мешка(чувал) в багажника може да си осъден в БГ дори да нямаш никъв апарат, така е записан закона.

Иначе колегите от форума хубаво са ви посъветвали. Бог с Вас.
« Последна редакция: Май 19, 2023, 06:46:41 am от Vladislav »