Автор Тема: Nokta Legend настройки  (Прочетена 1416 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Luscious

• Нов потребител
  • *
  • Публикации: 8
Nokta Legend настройки
« -: Април 07, 2023, 09:03:36 am »
Здравейте,

Имам Nokta Legend от скоро, и все още разучавам уреда. Проетох по чуждите форуми, че с неправините настройки се пропуска малко злато, ако някой има е правил тестове, по суша и под вода, моля да сподели.
Аз прочетох: Намаля се скоростта на въстановяване за да бърка по на дълбоко и железния филтър под (IF) 4-5 и стабилност (St) 1-2
Някой тествал ли е нещо подобно в реални условия?
Благодаря на всички!

Неактивен pechkata

• Ветеран
  • Публикации: 515
Re: Nokta Legend настройки
« Отговор #1 -: Юли 22, 2023, 09:57:04 pm »
Не знам за вас ама Нокта Симплекс Ултра ме хвана яко... 8)
Мн. лек детектор с мн. опции - не знам за стария модел не съм го виждал на живо... :)
На заводските програми се държи чудесно и работи като 6 различни детестора.. ;).
И настройките в под менютата са на ниво - нямам думи да го опиша... ;D
Напрово уби коня с прашка... :P

Неактивен yjasabg1

• Старши потребител
  • Публикации: 259
Re: Nokta Legend настройки
« Отговор #2 -: Януари 07, 2024, 11:46:47 am »
Здравейте,

Имам Nokta Legend от скоро, и все още разучавам уреда. Проетох по чуждите форуми, че с неправините настройки се пропуска малко злато, ако някой има е правил тестове, по суша и под вода, моля да сподели.
Аз прочетох: Намаля се скоростта на въстановяване за да бърка по на дълбоко и железния филтър под (IF) 4-5 и стабилност (St) 1-2
Някой тествал ли е нещо подобно в реални условия?
Благодаря на всички!  Когато го разучиш,което не е трудно,опитай да работиш на златарската програма,като същевременно проверяваш сигнала с проррама поле на Т2.Ще вметна че на златарската програма на мултичестотен режим,този апарат бърка още толкова.Лошото е че на повече от 15 см няма дискриминация даже и визуална, цифровата е на 1. Звуково тази програма въобще няма дискриминация.2 лв в гадна клисава почва на 18-20 см не ги чува при каквито и да е настройки ,както и мн други апарати,тази почва ги парави играчки и то ненужни.Пуснах я на златарската и ги отцепи на 34 см ясно,НО....няма дискриминация.Затова ако имаш търпение на убити места бачкай на златарската и проверявай с една от другите програми.Където не чуват нищо другите зачиствай -копай и така.