Здравейте!
Жена ми ме попита, дали мога да и направя металодетектор, след като гледала някакво клипче, как хората намират предмети по плажа. Погледнах в интернет за направи си сам и избрах да пробвам да направя такъв по схема Пират. Не съм много навътре с електрониката, но различавам отделните елементи, и се справям що годе добре с поялника, а и ми се стори като добро развлечение изработването. Хванах се и разучих KiCAD, пречартах схемата Пират от интернет, проектирах платка и я поръчах от JLCPCB. Вчера запоих всичко и направих тест, но детектора не засича обекти на повече от сантиметър от бобината, засича само когато доближа метала до намотките или го поставя в средата на бобината. В схемата на детектора смених к157уд2 с LM358, тъй като прочетох някъде, че може да се използва като аналог. Предполагам че това е причината да не работи, тъй като видях коментар в руски форум за подобен проблем с LM358, другото което забелязах е че понеже първо пробвах с бобина с 19 навивки може да се каже, че детектора изобщо не реагираше, после пробвах и с 26 навивки със същия размер, разултата беше това което написах по-нагоре отчита до сантиметър най-много от бобината. Според вас каква може да е причината за проблема и как може да се оправи, ако е от LM358 дали мога да замня само този елемент с някой друг например LME4972NA(отново видях някъде че е аналог) или тук по друг въпрос някой беше качил същата схема обаче с TL072?