0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Изглежда Nokta и Minelab здраво са се захапали - https://dockets.justia.com/docket/pennsylvania/pawdce/3:2022cv00211/293964 Според чехите обаче дълбочината е малко под тази на V440 за другите показатели не ми дадоха инфо. Пусната е на пазара да трепе фесовете.Защо срещу дистрибутора на Нокта там?Не би ли трябвало да е директно към Нокта производител?Дистрибуторите отговорни ли са в случая?
Не би ли трябвало да е директно към Нокта производител?Дистрибуторите отговорни ли са в случая?
Дали Нокта ще коригират цените ?Ще става интересно.
Вярно че на х-терата плажът е на 8 килохерца, но не бива да се подценяват алгоритмите които производителите на металдетектори залагат във режимите на апаратите си. Не само Майнелаб , ами и АКА и ХР и т.н. Понякога всичко допира до код. Ей го например Голд Монстер 1000, апарат с две копчета. На тая златарска тояга от Майнелаб са набримчили 24 битов процесор щото всичко е готови алгоритми. Не съм търсил на морски плаж, и вероятно скоро няма и да търся, но с х-терата спокойно може да се симулира плажния режим на симплекса. Избираш режим поле 2, честота 15 килохерца, спийд рековери според случая. Не знам как ще са двата апарата на мокър морски плаж но едно мога да кажа със сигурност щото лично съм се убедил - грунд баланса на симплекса на някои терени куца. Дори само за това е възможно майнелаба да е една идея по-добре на мокър морски пясък.
Благодаря, Империо, най-добрият начин да разбера за плажа е да се убедя лично, така че и твоето мнение наклони везната към Х-терата. Имам само две питания, едното е и не чак толкова от значение, гледах клип снимам у нас в който Терата (възможно да е и от тежката почва) реагира на сигнал ("дупков ефект") в празна копка. При плажното търсене се случва да се върне сигнална на дъното на пясъчната дупката...и се чудя дали няма да се получава същият "дупков ефект" и там без да има сигнал и да се чудя има ли ...нямали нещо в нея, а въобще на нормална почва има ли го този заблуждаващ ефект при теб?Второто питане е важно за мен, тъй като не съм свикнал да работя без слушалки, та има ли в комплекта на Терата, както при "Симплекса", кабел-преходник за жични слушалки или трябва да си поръчвам отделно?