Автор Тема: Помощ при избор на металдетектор  (Прочетена 479 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен skyline

• Нов потребител
  • *
  • Публикации: 4
Помощ при избор на металдетектор
« -: Януари 31, 2023, 01:23:11 pm »
Здравейте колеги, извинявам се ако не съм оцелил къде да пусна темата. Та напълно начинаещ съм, и имам нужда от малко помощ. Търся си бюджетен металдетектор, към момента се колебая между Garret Ace150 и Quest X5 може ли някой да помогне във избора ми? И също така съм набелязал и Minelab Vanquish 340. Ще съм ви много благодарен :)

Активен UZAKI

• Напреднал потребител
  • Публикации: 240
Re: Помощ при избор на металдетектор
« Отговор #1 -: Януари 31, 2023, 02:36:23 pm »
Здравейте колеги, извинявам се ако не съм оцелил къде да пусна темата. Та напълно начинаещ съм, и имам нужда от малко помощ. Търся си бюджетен металдетектор, към момента се колебая между Garret Ace150 и Quest X5 може ли някой да помогне във избора ми? И също така съм набелязал и Minelab Vanquish 340. Ще съм ви много благодарен :)
И що ти е , таралеж в гащите !?!?
Няма такова "хоби" вече ,стой настрана...

Неактивен skyline

• Нов потребител
  • *
« Отговор #2 -: Януари 31, 2023, 02:39:28 pm »
В смисъл?

Неактивен imperio

• Администратори
  • Ветеран
  • Публикации: 2838
    • Форум на Империо за металдетектинг и металотърсачи
« Отговор #3 -: Януари 31, 2023, 02:41:19 pm »
Ace 150 не вземай. На него желязото и алуминия са на един сектор в скалата на дискриминацията. Режеш ли желязото, режеш и маса полезни сигнали. Напъни се и отдели поне 400 лева за сносен апарат. На тая цена гледам че е голден маск 1+
https://metalotarsachi.com/%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%BE%D1%82%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%B0%D1%87%D0%B8/golden-mask-metalotarsachi/golden-mask-1-bezplatna-doctavka-1062864778.html
Форумът е създаден с цел взаимопомощ, а не с цел взаимно плюене.
Mikron металдетектори
Магазин металотърсачи

Неактивен skyline

• Нов потребител
  • *
« Отговор #4 -: Януари 31, 2023, 02:44:40 pm »
Ace 150 не вземай. На него желязото и алуминия са на един сектор в скалата на дискриминацията. Режеш ли желязото, режеш и маса полезни сигнали. Напъни се и отдели поне 400 лева за сносен апарат. На тая цена гледам че е голден маск 1+
https://metalotarsachi.com/%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%BE%D1%82%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%B0%D1%87%D0%B8/golden-mask-metalotarsachi/golden-mask-1-bezplatna-doctavka-1062864778.html

Значи от това което съм чел в нета, vanquish 340 е най-удачния вариант ? Но никъде не намирам отзиви за quest x5

Неактивен imperio

• Администратори
  • Ветеран
  • Публикации: 2838
    • Форум на Империо за металдетектинг и металотърсачи
« Отговор #5 -: Януари 31, 2023, 02:48:56 pm »
quest x5 си е типичен китаец.  Не че като за начало не е по-добър от Асе 150, но все пак щом питаш по-добре вземи малкия ванкиш на Майнелаб. За всеки случай е по-добър от Го-финд серията, поне със сигурност хваща по-дълбоко.
Форумът е създаден с цел взаимопомощ, а не с цел взаимно плюене.
Mikron металдетектори
Магазин металотърсачи

Неактивен skyline

• Нов потребител
  • *
« Отговор #6 -: Януари 31, 2023, 02:54:39 pm »
quest x5 си е типичен китаец.  Не че като за начало не е по-добър от Асе 150, но все пак щом питаш по-добре вземи малкия ванкиш на Майнелаб. За всеки случай е по-добър от Го-финд серията, поне със сигурност хваща по-дълбоко.

Tова ме интересуваше, много благодаря :)

Неактивен laki

• Тестова група
  • Ветеран
  • *
  • Публикации: 736
« Отговор #7 -: Февруари 01, 2023, 03:49:57 pm »
Quest x 5 не е лошо апаратче.Антенката му е малка.С по голяма антена ще е по добре.Имах такова и бях решил да му навия една свястна антена,но властите ми взеха апарата.

Неактивен koko5819

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 70
« Отговор #8 -: Февруари 01, 2023, 09:03:05 pm »
Лъки ,да не си разпъпрал някоя дюна по морето,че ти взеха скенера

Неактивен kodokan

• Администратори
  • Ветеран
  • Публикации: 1457
« Отговор #9 -: Февруари 02, 2023, 01:03:36 am »
https://www.youtube.com/watch?v=_zL8H9bjVds
В този клип сравняват Minelab Vanquish 340 и Quest 20, който е подобен на Quest X5, no e с повече екстри.
Предимство на Quest X5 е, че има бутон за настройка на грунд баланс,  Minelab Vanquis 340 няма.
Предимство на Minelab Vanquis 340 е, че  работи на мултичестотна технология Multi-IQ на Minelab.
https://www.youtube.com/watch?v=T51VfO17IKQ&t=9s

Gladiator

• Гост
« Отговор #10 -: Февруари 02, 2023, 02:04:56 am »
Quest не правят хубави детектори, много бързо издават багажа. Специално кабела на сондата, много бързо се износва, при най-малкото докосване на трева и почва да пищи, издава много фалшиви сигнали, което допринася да копаеш напразно.Не си давай парите напразно.

Купи си Simplex или Vanquish. С Vanquish-a ще изкопаеш МНОГО желязо за съжаление, защото е малко зле с дискриминацията и VDI номерата на екрана са объркващи, но си има трикове, с които може да преодолееш този проблем, бърза смяна на програмите и малко опит, проба-грешка ще се научиш бързо, дълбок е, за цената си и дава много добри резултати на мокър пясък, където другите детектори изобщо ги няма. Успех.

Неактивен laki

• Тестова група
  • Ветеран
  • *
  • Публикации: 736
« Отговор #11 -: Февруари 02, 2023, 02:28:18 pm »
Пак казвам,мерак ми беше да направя една хубава антена и тогава да преценя що за апарат е.А относно защо ми взеха апарата...дойдо ха ми скъпи среднощни гости и ми взеха 5 апарата.Една вечер  бях на безплатен хотел и от тогава вече 7 месеца ...нищо.Ни вест ни кост.

Активен UZAKI

• Напреднал потребител
  • Публикации: 240
« Отговор #12 -: Февруари 02, 2023, 02:33:45 pm »
Затова ги продадох , и не си блъскам главата с глупости вече , квото беше - беше ...Само в чужбината...