0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.
GP / GPX имат една особеност. Точно определен размер от определен метал на определена дълбочина изобщо не го "чуват". Например вземи една алуминиева капачка от буркан и пробвай как я засича. Започни да режеш малки парченца от капачката и в един момент ще спре да я засича напълно, все едно не е метална. После продължи пак да режеш от капачката (да и намаляваш размера) и отново ще започне да я "чува". Тези детектори могат просто да не засекат който и да е метал, ако се случи точно този размер, който не "чуват" от съответния метал! Направи си малко тестове и ще се убедиш По мои наблюдения много малко хора знаят за тази особеност и понякога се чудят какво става. Възможно е точно това да се е е случило при теб...
Стефчо ти си пробвал със капачка от буркан тя е алуминий,пробвай със друг метал мед бронз с тях мисля че няма да има проблем а ний алуминий не търсим,правих експеримент със малко парченце от тънка сребърна монета на около 45см.въздушно го чува.
Не съм пробвал само с капачка от буркан Всеки един метал го губи при точно определен размер. Не е от материала, а от размера му. Донякъде и от разстоянието до антената... Особеност на принципа на работа
колега Върбанов големите антени хващат и дребни работи зависи от килохерците на детектора,мисля че 2013год.беше когато си взех голден маск4 18кх. сложех и най голямата антена мисля че 32х38см, разлика в чуваемоста за дребни работи нямаше между голямата и малката антена,а за пулсиндукцията колкото по голям е диаметъра на антената по добре хваща дребното.
Зависи от формата на антената,елипсите ловят по добре малките монети от кръглите антени.
Това ми дава идея ако има начин да увеличим силата и наситеността на сигнала с по-голямо напрежение в големите антени, но изощбо ме няма с тия схеми и компоненти.
Здравейте, колеги! От едно известно време ми е в акъла, да взема някакъв ПИ апарат за търсене на монети основно. Търся български апарат, който да работи добре на орудено и да има все пак някаква дискриминация.