Автор Тема: Импулсен детектор  (Прочетена 6381 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен clavdii_gotski

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 118
  • minelab gpx 5000
Импулсен детектор
« -: Декември 17, 2022, 08:07:52 pm »
Здравейте, колеги!
От едно известно време ми е в акъла, да взема някакъв ПИ апарат за търсене на монети основно. Търся български апарат, който да работи добре на орудено и да има все пак някаква дискриминация.

Неактивен nikola.zhelev

• Напреднал потребител
  • Публикации: 246
Re: Импулсен детектор
« Отговор #1 -: Декември 18, 2022, 10:53:38 am »
здр.колега най подходящ бг.апарат е пулсето на командера аз с такъв започнах и после си взех gpxса,пулсето има по хубава дискр.от gpито ама е по плитък,това са моите впечатления от двете машини.

Неактивен clavdii_gotski

• Редовен потребител
  • **
  • minelab gpx 5000
« Отговор #2 -: Декември 18, 2022, 12:51:34 pm »
Благодаря за отговора. Не мога да се сетя кой е този апарат. Може ли линк нещо да ми пуснеш?

Неактивен nikola.zhelev

• Напреднал потребител
« Отговор #3 -: Декември 18, 2022, 07:54:03 pm »
то пулсето е в няколко варианта наскоро един колега продаваше такъв неговия вариант е копие на gp3500 мисля че обявата е гледах в базара.

Активен pechkata

• Старши потребител
  • Публикации: 466
« Отговор #4 -: Декември 19, 2022, 04:42:26 pm »
Че какво му е на Джи-Пи-Х-са че не става за монети...? >:(

Неактивен clavdii_gotski

• Редовен потребител
  • **
  • minelab gpx 5000
« Отговор #5 -: Декември 19, 2022, 07:01:08 pm »
Оххх, по тая тема...откачам...
Миналата седмица, заравям сребърна монета, която не е почистена на около 25 см в земята. Почвата е средно минерализирана. Вадя Тежона, чупи слушалките, минава с Джипито, пълна тишина! Откачих...беше на ръба да бъде нацепено с лопатата. Вадя монетата, плюмча я леко, изчиствам я сигнала ще счупи слушалките...на ръба съм да го подаря на някой, че ме е срам да взема пари. Тая машина повече няма да използвам със сигурност. Само ще кажа, че SD 2200 нямаше такъв проблем. При 5000-то съм чувал, че този проблем е системен!

Неактивен sando_pretorii

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 148
« Отговор #6 -: Декември 19, 2022, 08:21:10 pm »
тук нау4авам интересни неща ...GPX да се излага пък нали го хвалеха като най-добрият ...хммм виж тиии

Неактивен nikola.zhelev

• Напреднал потребител
« Отговор #7 -: Декември 19, 2022, 09:37:58 pm »
колега sando тука ако четеш кой какво е писал нищо няма да си купиш, аз ти писах за пулсето и гпхса плюсове и минуси така че ти си мисли,мойто гп си лови сребрата прекрасно явно трябва да си поиграеш с настройките и така.

Неактивен clavdii_gotski

• Редовен потребител
  • **
  • minelab gpx 5000
« Отговор #8 -: Декември 19, 2022, 10:59:16 pm »
Да ти кажа, не е като да не съм си играл с настройките. Смея да твърдя, че познавам доста добре апарата и все още не мога да си го обясня тва нещо.. и друг пример мога да дам. Излизаме с приятел, който работи с машина на Миладин. Вика ме да проверя един сигнал, който Джипито даваше като най-категоричното желязо на света. Моя човек каза, че според него е цвят. Вадим сигнала, олово, голямо колкото дъно на бирено шише и до него едно малко пиронче...как да не я набия тая машина  :) :)

Неактивен sando_pretorii

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 148
« Отговор #9 -: Декември 19, 2022, 11:22:35 pm »
Излиза че , правените уреди са по добри .Иаз чух такъв пример само че с игъл ...човека го замени за два уреда на миладин и остана по доволен става дума за 90' те год

Неактивен clavdii_gotski

• Редовен потребител
  • **
  • minelab gpx 5000
« Отговор #10 -: Декември 19, 2022, 11:44:01 pm »
Игъла едно време беше топа на топа...ама и него не искам да видя вече :) имам чувството, че просто моите апарати идват дефектни...

Активен pechkata

• Старши потребител
« Отговор #11 -: Декември 20, 2022, 08:05:53 am »
Игъла едно време беше топа на топа...ама и него не искам да видя вече :) имам чувството, че просто моите апарати идват дефектни...
Много от ползвателите на тези машини не са в час със техниката - мн. се отказаха... :-[
Вземи си една гъдулка - и тя изисква време и начин на работа... ;)

На времето се състезавах със един Джи-Пи-Х аз бях със Бандито 2 - в интерес на истината Бандита чуваше всички сигнали на Джи-Пи-то...
Но само до там - при най-малка промяна на почвата за Бандита сигналите изчезваха... ???
« Последна редакция: Декември 20, 2022, 08:18:12 am от pechkata »

Активен pechkata

• Старши потребител
« Отговор #12 -: Декември 20, 2022, 09:55:41 am »
Излиза че , правените уреди са по добри .Иаз чух такъв пример само че с игъл ...човека го замени за два уреда на миладин и остана по доволен става дума за 90' те год
Мислиш ли че аз не мога да си направя кадърен детектор...? ;D
Правил съм го - и то не веднъж... :)
Ама ей го на работя със фабрични... ;)

Активен pechkata

• Старши потребител
« Отговор #13 -: Декември 20, 2022, 10:15:33 am »

Миналата седмица, заравям сребърна монета, която не е почистена на около 25 см в земята. Почвата е средно минерализирана. Вадя Тежона, чупи слушалките, минава с Джипито, пълна тишина!
Тежона чува всичко на цвят извън зоната на дискриминатора...
Ес-Де-то също прави този номер...
Така че поиграй си малко със дискриминатора на Джи-Пи-Х-са ухлаби го малко...
И не забравай никога при пулса сигналите идват от зони...
Закопай едно под друго 2/3 сигнала с изместен център и ще разбереш за какво иде реч...

https://www.youtube.com/watch?v=DEapE5uAu0w
« Последна редакция: Декември 20, 2022, 10:34:56 am от pechkata »

Активен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
  • Публикации: 1457
« Отговор #14 -: Декември 20, 2022, 10:57:48 am »
Оххх, по тая тема...откачам...
Миналата седмица, заравям сребърна монета, която не е почистена на около 25 см в земята. Почвата е средно минерализирана. Вадя Тежона, чупи слушалките, минава с Джипито, пълна тишина! Откачих...беше на ръба да бъде нацепено с лопатата. Вадя монетата, плюмча я леко, изчиствам я сигнала ще счупи слушалките...на ръба съм да го подаря на някой, че ме е срам да взема пари. Тая машина повече няма да използвам със сигурност. Само ще кажа, че SD 2200 нямаше такъв проблем. При 5000-то съм чувал, че този проблем е системен!
GP / GPX имат една особеност. Точно определен размер от определен метал на определена дълбочина изобщо не го "чуват".  Например вземи една алуминиева капачка от буркан и пробвай как я засича. Започни да режеш малки парченца от капачката и в един момент ще спре да я засича напълно, все едно не е метална. После продължи пак да режеш от капачката (да и намаляваш размера) и отново ще започне да я "чува". Тези детектори могат просто да не засекат който и да е метал, ако се случи точно този размер, който не "чуват" от съответния метал! Направи си малко тестове и ще се убедиш :)
По мои наблюдения много малко хора знаят за тази особеност и понякога се чудят какво става.
Възможно е точно това да се е е случило при теб...