0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Здравейте , имам въпроси за рамките . С рамка може ли да се търси по неравен терен , тоест рамката постоянно да и се променя разстоянието до терена и ъгъла на равнината и спрямо терена ? Също така на каква честота трябва да работи рамката за да хваща златото ?
Зависи от рамката!Само с една съм работил и то малко(месец). Та мога да кажа за нея, че правеше грунд баланс и не даваше фалшиви сигнали при промяна на разстоянието и ъгъла спрямо земята.Дискриминираше желязото, а всичко друго е цветно и се копае. Не съм я пробвал за злато.Рамките са за по големи находки(и гърненце може да хване, но ти ме съмнява, че си класик и търсиш количества злато. Има един друг форум за иманяри където ще намериш сродни души. Тука са монетаджии.
нещо повече за тази рамка , която дискриминира желязото ?марка , българска ли е ? как точно изглеждаше рамката ?
Дискриминацията е отдавна измислена и реализирана в PI: https://www.youtube.com/watch?v=LXmmX_2GAbYЕй тук се вижда как засича злато и сребро правилно под много минерализиран вулканичен камък (от Павликенския край) -> https://www.youtube.com/watch?v=KR2WlMGQv9Могат да бъдат запомняни и елиминирани нежелани обекти и предмети, или пък да запомни определен метал и да търси само него, без нищо друго. Както и много други възможности...
Страхувам се че не сте разбрали въпроса ми относно рамките , това е може би защото само ги правите и продавате . Не питам как трябва да се търси с рамка, питам кои марки рамки не издават фалшове при промяна на разстоянието им до терена по време на търсене и кои засичат златото . Да поучавам Ви за тестовете , така е , и не трябва да се засягате , а да се поучите и да изпитате някаква благодарност
@ kiminchen, Странна тема сте подхванали, в началото питате как трябва да се търси с рамка, а сега поучавате как се правят тестове Страхувам се че не сте разбрали въпроса ми относно рамките , това е може би защото само ги правите и продавате . Не питам как трябва да се търси с рамка , питам кои марки рамки не издават фалшове при промяна на разстоянието им до терена по време на търсене и кои засичат златото . Да поучавам Ви за тестовете , така е , и не трябва да се засягате , а да се поучите и да изпитате някаква благодарност . С това устройство ще се върши реална работа и то трябва да изпълнява определени цели , в противен случай е една безсмислица . Реално търсенето на терен не е като запояването на жички и компоненти , както и не е като въздушните тестове . Казвам ви го на базата на сериозен опит с VLF и PI детектори . Между другото много от занаятчиите дето правят детектори в България някак си демонстрират едно великолепно самочувствие че знаят и могат , а реално нещата не са точно така . Има един дървен философ от тях дето казваше - " Хляба дето ядеш , аз го пека " Абе какво печеш бе , на терен апаратите ти за нищо не стават , как не са ти ги ....... Ще го скрия кой е , той си знае .
Също така на каква честота трябва да работи рамката за да хваща златото ?