Автор Тема: Питане за рамка  (Прочетена 9195 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен kiminchen

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 32
Питане за рамка
« -: Август 04, 2022, 04:40:02 pm »
Здравейте , имам въпроси за рамките . С рамка може ли да се търси по неравен терен , тоест рамката постоянно да и се променя разстоянието  до терена и ъгъла на равнината и спрямо терена ? Също така на каква честота трябва да работи рамката за да хваща златото ?

Неактивен kiminchen

• Редовен потребител
  • **
Re: Питане за рамка
« Отговор #1 -: Август 06, 2022, 02:41:19 pm »
Здравейте , имам въпроси за рамките . С рамка може ли да се търси по неравен терен , тоест рамката постоянно да и се променя разстоянието  до терена и ъгъла на равнината и спрямо терена ? Също така на каква честота трябва да работи рамката за да хваща златото ?

Явно рамките са мътна тема за болшинството ....

Неактивен vvarbanov

• Ветеран
  • Публикации: 1247
  • Вар Баний
« Отговор #2 -: Август 06, 2022, 05:39:05 pm »
Зависи от рамката!
Само с една съм работил и то малко(месец). Та мога да кажа за нея, че правеше грунд баланс и не даваше фалшиви сигнали при промяна на разстоянието и ъгъла спрямо земята.
Дискриминираше желязото, а всичко друго е цветно и се копае. Не съм я пробвал за злато.
Рамките са за по големи находки(и гърненце може да хване, но ти ме съмнява, че си класик и търсиш количества злато. Има един друг форум за иманяри където ще намериш сродни души. Тука са монетаджии. :)
Най добрия приятел на иманяра е лопата.

Неактивен kiminchen

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #3 -: Август 07, 2022, 02:12:45 am »
Зависи от рамката!
Само с една съм работил и то малко(месец). Та мога да кажа за нея, че правеше грунд баланс и не даваше фалшиви сигнали при промяна на разстоянието и ъгъла спрямо земята.
Дискриминираше желязото, а всичко друго е цветно и се копае. Не съм я пробвал за злато.
Рамките са за по големи находки(и гърненце може да хване, но ти ме съмнява, че си класик и търсиш количества злато. Има един друг форум за иманяри където ще намериш сродни души. Тука са монетаджии. :)

Благодаря колега Върбанов за отговора , знам че имаш много богат опит , а щом ти не можеш да отговориш в пълнота на питането ми , какво да очаквам от форумните търсачи . Несъмнено има и такива които са наясно , но не споделят информация .
А що се отнася до мен , еволюирам , с тези монетки нещата са ала - бала , хоби , а в тази криза трябва нещо което да се усети . Наясно съм че при така зададения въпрос , за просфетените е ясно какво ще се търси и къде .... Кой е този форум за който говориш ? Нали всеки форум от този тип обхваща всеки тип детекция ? Аз никога не съм работил с рамка , но чувам разни мнения че биле железарки и повечето не чували златото , та преди да си закупя искам да се консултирам със опитни търсачи .

Неактивен zAt

• Старши потребител
  • Публикации: 292
« Отговор #4 -: Август 07, 2022, 07:10:31 am »
Зависи от рамката!
нещо повече за тази рамка , която дискриминира желязото ?марка , българска ли е ? как точно изглеждаше рамката ?

Неактивен vvarbanov

• Ветеран
  • Публикации: 1247
  • Вар Баний
« Отговор #5 -: Август 07, 2022, 08:05:42 pm »
нещо повече за тази рамка , която дискриминира желязото ?марка , българска ли е ? как точно изглеждаше рамката ?
Реагира на всякакъв метал, а дискриминира със стрелка(наляво желязо,надясно останалото). Доколкото знам схемата е снета от рамка на Снифер. Емил От Русе си беше купил такава и един майстор от Мартен и свали схемата.
Рамката не може да се разглобява.
Най добрия приятел на иманяра е лопата.

Неактивен kiminchen

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #6 -: Август 10, 2022, 05:50:38 am »
Последната информация от първо лице е че Lorenz Deepmax Z1 отговаря на условията , въпроса е някой от БГ производителите може ли да се похвали с подобна стабилна работа на рамка и засичане на златото .

Неактивен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
  • Публикации: 1433
« Отговор #7 -: Август 10, 2022, 03:01:22 pm »

Дискриминацията е отдавна измислена и реализирана в PI: https://www.youtube.com/watch?v=LXmmX_2GAbY
Ей тук се вижда как засича злато и сребро правилно под много минерализиран вулканичен камък (от Павликенския край) -> https://www.youtube.com/watch?v=KR2WlMGQv9
Могат да бъдат запомняни и елиминирани нежелани обекти и предмети, или пък да запомни определен метал и да търси само него, без нищо друго. Както и много други възможности...

traper2504

• Гост
« Отговор #8 -: Август 10, 2022, 08:42:16 pm »
Втория клип не е налице.

Неактивен kiminchen

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #9 -: Август 10, 2022, 09:14:40 pm »
Дискриминацията е отдавна измислена и реализирана в PI: https://www.youtube.com/watch?v=LXmmX_2GAbY
Ей тук се вижда как засича злато и сребро правилно под много минерализиран вулканичен камък (от Павликенския край) -> https://www.youtube.com/watch?v=KR2WlMGQv9
Могат да бъдат запомняни и елиминирани нежелани обекти и предмети, или пък да запомни определен метал и да търси само него, без нищо друго. Както и много други възможности...

Този клип дето засичала злато не е налице в ютуб , премахнат е .
А иначе никой сериозен търсач(иманяр) няма да си позволи да говори за дискриминация на и под един метър . Също така тези демонстрации във въздуха са много не професионални , никой не търси във въздуха стинки , павета,кенчета от бира, железни кутии от бисквити , тенджери , тигани и други нелепости (визирам всички производители които качват клипове на рамки ).Нелепо е . Демонстрационните клипове трябва да са направени на полигон , на отсек с дупки на различни дълбочини и задължително се правят поне две  симулативни гърнета от сплескани с чук оловни пломби или големи сачми (топчета) под формата на монети . Тъй като оловото е най близо до златото и се ползва като негов заместител при тестове .
Дано това го разберат всички занаятчии на детектори и спрат да се излагат като танцуват над рамката , а рамката лежи неподвижно на земята - пълна пародия . Вземете пример от производителя на Нексус , наел е  багер да му изкопае трап над три метра за демонстрационния му тест . Разберете във въздуха няма нищо , гравитацията набива всичко в земята , там се търси ....

Неактивен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
« Отговор #10 -: Август 10, 2022, 10:54:10 pm »
Не е премахнат клипа, там си е: https://www.youtube.com/watch?v=KR2WlMGQv9Q
Изтрил съм случайно последния символ в адрес му...
Първото видео ако сте обърнали внимание е от 2009г. преди 13г. Това беше малко след като бе създаден въпросния детектор.
Второто видео е за демонстрация на дискриминацията и елиминирането на разни нежелани обекти - камъни, керамика, тежки почви и др. Има много хора, които желаят да видят точно такива демонстрации, затова по съборите съм виждал да се разнасят какви ли не камънаци, павета, кофи и легени с почва и т.н. Въпросния камък във видеото си го донесоха клиенти, които искаха да видят как работи детектора през него, защото имали сериозен обект с много такива камъни. Взеха рамката  оставиха камъка (заедно с още 10-тина такива).
През годините сме правили всевъзможни тестове на всякакви детектори по сбирки, събори и по време на търсене. Някои клипове се правят с точно определена цел, да се видят конкретни възможности. Такива с размахване във въздуха над рамката съм правил преди 25г...
@ kiminchen, Странна тема сте подхванали, в началото питате как трябва да се търси с рамка, а сега поучавате как се правят тестове :)

Неактивен kiminchen

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #11 -: Август 10, 2022, 11:36:12 pm »

@ kiminchen, Странна тема сте подхванали, в началото питате как трябва да се търси с рамка, а сега поучавате как се правят тестове :)
[/quote]

Страхувам се че не сте разбрали въпроса ми относно рамките , това е може би защото само ги правите и продавате . Не питам как трябва да се търси с рамка , питам кои марки рамки не издават фалшове при промяна на разстоянието им до терена по време на търсене и кои засичат  златото .
Да поучавам Ви за тестовете , така е , и не трябва да се засягате , а да се поучите и да изпитате някаква благодарност . С това устройство ще се върши реална работа и то трябва да изпълнява определени цели , в противен случай е една безсмислица . Реално търсенето на терен не е като  запояването на жички и компоненти , както и не е като въздушните тестове . Казвам ви го на базата на сериозен опит с VLF и PI детектори .
Между другото много от занаятчиите дето правят детектори в България някак си демонстрират едно великолепно самочувствие че знаят и могат , а реално нещата не са точно така . Има един дървен философ от тях дето казваше - " Хляба дето ядеш , аз го пека " Абе какво печеш бе , на терен апаратите ти за нищо не стават , как не са ти ги ....... Ще го скрия кой е , той си знае .  ;D

Неактивен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
« Отговор #12 -: Август 11, 2022, 02:17:36 pm »

Страхувам се че не сте разбрали въпроса ми относно рамките , това е може би защото само ги правите и продавате . Не питам как трябва да се търси с рамка, питам кои марки рамки не издават фалшове при промяна на разстоянието им до терена по време на търсене и кои засичат  златото .
Да поучавам Ви за тестовете , така е , и не трябва да се засягате , а да се поучите и да изпитате някаква благодарност
Въпросния детектор има и такива възможности да не издава сигнали при движение нагоре-надолу, но явно това не е било толкова важно, колкото поучаването. Използва се REJECT за да запомни земята, точно както запомня камъка във видеото. И после няма нагоре, няма надолу. Има сигнал само когато има реален метал в земята. Както има и много други полезни функции...
Явно не се познаваме защото иначе нямаше да има неща от типа на „само ги правите и продавате“. Започнал съм с търсене от 1990г, а с „правенето и продаването на детектори от 1991г. Познавам много от старите търсачи, с някои от тях сме обикаляли цялата страна. Могат да потвърдят.
Приключвам с тази тема. И без това нямам време за губене в излишни дискусии. Мислех, че мога да съм полезен на някого. Тези които реално се интересуват, питат, идват, гледат, пробват и разбират за какво става дума, и дали ги устройва или не.
Не се засягам, то няма и за какво. За 32г. в тази материя, при контактите с хиляди хора, ако се засягах от мнението на всеки, досега да бях или в лудницата, или в гробищата :)
Огромна благодарност за поучаването!

traper2504

• Гост
« Отговор #13 -: Август 11, 2022, 06:23:26 pm »

Страхувам се че не сте разбрали въпроса ми относно рамките , това е може би защото само ги правите и продавате . Не питам как трябва да се търси с рамка , питам кои марки рамки не издават фалшове при промяна на разстоянието им до терена по време на търсене и кои засичат  златото .
Да поучавам Ви за тестовете , така е , и не трябва да се засягате , а да се поучите и да изпитате някаква благодарност . С това устройство ще се върши реална работа и то трябва да изпълнява определени цели , в противен случай е една безсмислица . Реално търсенето на терен не е като  запояването на жички и компоненти , както и не е като въздушните тестове . Казвам ви го на базата на сериозен опит с VLF и PI детектори .
Между другото много от занаятчиите дето правят детектори в България някак си демонстрират едно великолепно самочувствие че знаят и могат , а реално нещата не са точно така . Има един дървен философ от тях дето казваше - " Хляба дето ядеш , аз го пека " Абе какво печеш бе , на терен апаратите ти за нищо не стават , как не са ти ги ....... Ще го скрия кой е , той си знае .  ;D
Недей с този език колега след , като не познаваш човека насреща. Стефчо за разлика от някой е мн. коректен и най важното ЧОВЕК. С него винаги можеш да се разбереш ........и ето , че добре ти обясни как става фатката от , която ти се интересуваш. Човека познава материята от вътре. Смятам , че Стингера или най вече другия ще оправсае очакванията ти. Успех и наслука колега!
« Последна редакция: Август 11, 2022, 06:29:37 pm от traper2504 »

Неактивен Petronii

• Ветеран
  • Публикации: 740
« Отговор #14 -: Август 13, 2022, 12:34:18 am »
Също така на каква честота трябва да работи рамката за да хваща златото ?

По моите изчисления трябва честотата да е 2177.86 Hz , отношение размер на атома и скорост на звука в субстанцията и положение на елемента в периодичната таблица. Това се потвърждава и от замервания с махало (радиестезичен метод)
Ама всичко е относително, не се знае целта с каква чистота е и с какви примеси, ако не е чисто злато, а то винаги е така-то отклонение от няколко херца е фатално и нищо няма да хване рамката. Това е основния проблем, а не в каква повърхнина ща се носи рамката, ако ще и вертикално да е, ако съвпадне всяка величина, златото е в кърпа вързано.