Автор Тема: Защо металотърсача се държи по този начин.  (Прочетена 1406 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен koko5819

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 102
Здрвейте приятели.Днес ми се случи странна ситуация.На двора на вилата съм си направил полигон с тестови цели закопани на различна дълбочина.Знам къде имам чисто място за грундбаланс.Макрорайсера-2 се грундира на около-50-земя,но постоянно даваше фалшове на настройките на коита съм го нагласил.Върнах го на заводските настройки-същата работа.Само на програмата плаж беше по тих но там не чува целите.АКА-Сорекса-невъзможна балансировка и ходографа рисува кръгове все едно под антената има кабел с високо напрежение.Наблизо няма високо напрежение нито клетки на мобилните оператори.Имам доста стаж и с различни апарати /не съм новобранец/но на моя полигон това ми се случва за първи път.Дали пък разните магнитни бури не оказват влияние на тази техника ?Ако някой знае отговора,моля да каже.     

Активен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
  • Публикации: 1457
Re: Защо металотърсача се държи по този начин.
« Отговор #1 -: Юли 26, 2022, 10:05:02 pm »
Щом Сорекса рисува кръгове по екрана, то това са електромагнитни смущения от някакъв равномерен сигнал. Ако са хаотични смущения, ще рисува "пружини" или разни криви. Обаче какви са и от къде идват, един Бог знае. Може да са някакви ретранслатори или доплеров радар наблизо. Огледай се да няма нещо ново монтирано някъде в района.
Има и още нещо - през лятото в голямата жега през деня, йоносферата се нагрява силно и започва да отразява всевъзможни сигнали, които обикновено няма как да чуеш. Лятно време през деня, тук край морето радиото хваща повече турски станции отколкото български. Но това са все отразени сигнали, защото няма пряка видимост към Турция заради кривината на земната повърхност. Сутрин рано и вечер тези сигнали ги няма, както и през другите сезони. Само лятото в най-горещото. Така, че ако няма местни източници на смущения, пробвай на същите места сутрин или вечер и ако ги няма тези смущения, значи са били отразени сигнали.

traper2504

• Гост
« Отговор #2 -: Юли 26, 2022, 10:49:14 pm »
Летни интерференции ............Стефчо ги обясни доста обстойно.

Неактивен koko5819

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #3 -: Юли 27, 2022, 01:04:43 am »
Вечерта в 19 ч.-пробвах Сорекса и всичко беше нормално.Макрото не съм го пробвал -това ще стане на другия ден.Радвам се ,че апааратите не са повредеени.Благодаря на Стефко и Трапера за разясненията.Бъдете живи и здрави а черпялата ще бъде от мен на някой събор.

Неактивен koko5819

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #5 -: Юли 31, 2022, 07:06:25 pm »
Благодаря и на теб zAt.