Автор Тема: Здравейте търся схеми на детектори с кварцов генератор  (Прочетена 8149 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен zAt

• Старши потребител
  • Публикации: 408
в момента приготвям един мандраджийски казан варено жито –за Бог да прости...
http://www.vkusnosbeni.com/Recepies/Vareno-jito-za-zadushnica

Неактивен pechkata

• Ветеран
  • Публикации: 686
Нещо не мога да вдяна - за глупости акъла ти сече перфектно ама да напишеш нещо по темата хич те няма.. :o
Майнлаб също ползват кварцово стабилизиране на генераторите - ама на бангиите не им трябва... ;D

Този импулс е от подобен генератор... ;)
« Последна редакция: Август 09, 2025, 08:47:32 am от pechkata »

Неактивен zAt

• Старши потребител
  • Публикации: 408
 благодаря за комплиментите , печка .много трудно е да се обяснят детайлно и подробно физическите процеси в системата осцилатор ( с или без драйвер ) -сонда –почва – мишена –почва – сонда .и аз мислех като теб преди 20-30 години . за импулсните машини е по-добре микропроцесор ,организиран като честотен синтезатор ( да местиш честотата поне + /- 30 херца . не е така обаче за обикновените караджейки ( бангии ) . от  1980 г до сега са 45 години ... навсякъде съм ровил –кадърен осцилатор не видях .а съм ремонтирал стотици апарати от доста марки и прегледал десетки схеми по нета .едва в процеса на синтезиране на схемата на осцилатора ми се изясниха нещата. Да ти помогна -приготвяш си малки платки с куплунг с различни осцилатори , които дават еднакъв ток през предавателната бобина .излизаш на полигоня – не пипаш нищо друго  ,освен осцилатора . обръщаш внимание на почвените шумове и на сигнала от една мостра в почвата .пробите да не са повече от 2-3 часа ( за да няма голяма промяна на параметрите на почвата –температурата също е важна ! )и ще видиш нещата от друг ъгъл   ;)

Неактивен pechkata

• Ветеран
  • Публикации: 686
Цитат
приготвяш си малки платки с куплунг с различни осцилатори
Това да го разбирам на различни честоти ли... ;)
Благодаря - насоките са важни... :)