Автор Тема: Тесоро Направи си сам  (Прочетена 97226 пъти)

0 Потребители и 3 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен paunnetti

• Ветеран
  • Публикации: 876
Re: Тесоро Направи си сам
« Отговор #225 -: Ноември 23, 2022, 09:04:34 pm »
За качество може да по спорим. За познаване не неги познавам. Просто не ме интересуват.

Активен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
  • Публикации: 1441
« Отговор #226 -: Ноември 25, 2022, 09:03:51 am »
В по-новите модели на Владко Тарикатко https://www.goldenmaskdetectors.com/ от 5 - 6 през ONE и нагоре.

Апропо: винаги съм карал Микрон да пусне на пазара направи си сам КИТ за радиолюбители запалени по хобито, само празна гола платка с запоен програмиран микроконтролер разпечатано разположението на елементите с означенията и списък с елементи и/или вариант с полиетиленово пликче zip торбичка с останалите части или без тях и всеки сам да се оправя нататък, кой как може да си търси части чипове и пасивни компоненти, да запоява и да си го сглобява собственоръчно, като вече Микрон предлага и пластмасова кутия за електрониката, лицев панел, подлакътник две части, комплект прътове (стикове) + долна част за сондата, която не е метална, държачи за батерия, черупки за сонда, зарядни и др. аксесоари дори удобна раница/чанти за пренасяне, само основата платка с програмиран микроконтролер не се предлага самостоятелно КИТ на ниска цена (за зарибяване), но иначе може да си купиш всички части, като резервни от магазина на Микрон на ул.Ген Колев 28 Варна, за да си сложиш твоя конструкция платка да изглежда автентично фабрично произведен отвън апарата ти. А може да се направи и ръководство за сглобяване от начинаещи тук във форума или разпечатано цветно с картинки, като книжка в магазина. за DIY обществото да помисли, например DJ Popa с неговите китове, маса народ си взе: https://audioplatinum.com/ той ми вика под секрет да ти кажа така с китовете който купи му излиза накрая по-скъпо, ама хората особенно Българите все гледат евтино да вземат нещо. А като вземеш платка нали трябва и останалите неща да купиш за да я направиш довършиш и бизнеса с продажби върви, нищо че голите платки от завода в китай с програмиран SMD микроконтролер предварително запоен вече са сравнително евтини. Аз това не виждам проблем всички части за един апарат като този на Микрон или Владо да се продават на цени на дребно или като резервни части за който иска да си прави ремонтира ако така си мисли че ще излъже да му е по-евтино не всичко накуп да взема а на части кога колко пари може да отдели.
Не си спомням някой да ми е предлагал подобни неща. Но и да е имало нещо такова, забравил съм...
Честно казано, няма кой да се занимава с такива дреболии, нямам свободни хора. В последните години сме затрупани с работа, поръчките обикновено са напред, понякога с по 1-2 месеца и почти всичко заминава някъде по света. У нас пазара е нищожен.
С такива КИТ-чета може да се хване някой свободен, който няма какво да прави.
От известно време дори сме спрели евтините модели, защото разходите по тях и изгубеното време за производството им са същите, а накрая като теглиш чертата... почти нищо.
В магазина нещата си стоят от край време. Нито хляб и вода искат, нито отнемат нечие време. Който се нуждае от такива части идва и купува или си поръчва, но за КИТ-ове за сглобяване, няма време. Който иска, може да се хване да ги прави :)

Неактивен paunnetti

• Ветеран
« Отговор #227 -: Ноември 27, 2022, 08:38:39 pm »
Здравейте на всички. Малко информация как се настройва Крот.
Снимка1: Начална Настойка.Четири Различни сонди могът да се запаметят.
Снимка2: Настройка максимум/минимум на акумулатора.
Снимка3: Настройка на контраста на Дисплея.

Неактивен paunnetti

• Ветеран
« Отговор #228 -: Ноември 27, 2022, 08:43:59 pm »
Снимка4: Настройка на Честотата на ТХ.
Снимка5: Настройка на Ферита.
« Последна редакция: Ноември 27, 2022, 08:57:51 pm от paunnetti »

Неактивен paunnetti

• Ветеран
« Отговор #229 -: Ноември 27, 2022, 08:59:05 pm »
Снимка6: Настройка на Тока в ТХ.
Снимка7: Настройка на Чуствителноста.

Неактивен paunnetti

• Ветеран
« Отговор #230 -: Ноември 27, 2022, 09:13:53 pm »
И Накрая.
Снимка8: Работен Режим. :)

Неактивен pechkata

• Старши потребител
  • Публикации: 453
« Отговор #231 -: Ноември 28, 2022, 09:05:02 pm »
Е-ее... :D И-ии...!!! ???

Неактивен paunnetti

• Ветеран
« Отговор #232 -: Декември 01, 2022, 07:10:49 pm »
Здравейте на всички. Търся този Дисплей. Ако някой го има и не му трябва нека да каже
цена. Поздрави.
PS:Дисплеят е JLX 128x64G.

Активен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
  • Публикации: 1441
« Отговор #233 -: Декември 01, 2022, 10:51:12 pm »
Ако не го намериш другаде, от тук https://www.aliexpress.com/item/32827461392.html , но ще има чакане.

Активен stapkaneron72

• Ветеран
  • Публикации: 603
« Отговор #234 -: Декември 03, 2022, 08:16:59 am »
На  тази  платка  ,коя  е точната схема,питам защото на  платката  има  място  за  2 параметрични стабилизатора  ,а в схемите  има DC/DC и параметричен  или само 1  параметричен стабилизатор.

Неактивен paunnetti

• Ветеран
« Отговор #235 -: Декември 03, 2022, 09:07:23 am »
Ако използуваш два акумулатора "Екрана2" запояваш R16A и R17A  и режеш пистата под R36. Иначе ще подадеш 5v на процесора и ще го упукаш.
Ако е един "Екрана" запояваш R16 и R17.  :)

Неактивен paunnetti

• Ветеран
« Отговор #236 -: Декември 04, 2022, 08:07:45 pm »
Здравейте на всички. Търся Nokia 5110. Ако някой има нека пише. :)

Неактивен goro50

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 28
« Отговор #237 -: Декември 05, 2022, 11:31:58 am »
В ОЛХ и Базар има доста обяви за този телефон.

Активен algan

• Старши потребител
  • Публикации: 371
« Отговор #238 -: Декември 05, 2022, 04:26:18 pm »
Здравейте на всички. Търся Nokia 5110. Ако някой има нека пише. :)
Аз имах сега ги търсих ,но не можах да ги намеря сигурно съм ги хвърлил
« Последна редакция: Декември 05, 2022, 04:40:26 pm от algan »

Неактивен paunnetti

• Ветеран
« Отговор #239 -: Декември 15, 2022, 11:46:34 am »
Здравейте на всички.Имам едно питане.Каква е разликата между "ST7565R"и"ST7567".
Ако някой може да отговори ще му бъда благодарен.Поздрави.