Автор Тема: Тесоро Направи си сам  (Прочетена 32009 пъти)

0 Потребители и 4 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен paunnetti

• Старши потребител
  • Публикации: 384
Re: Тесоро Направи си сам
« Отговор #645 -: Юни 01, 2023, 08:42:18 am »
Ако си прочел съобщението ми от снощи Съгласен ли си. Поздрави.

Активен stapkaneron72

• Напреднал потребител
  • Публикации: 189
« Отговор #646 -: Юни 01, 2023, 09:01:32 am »
Ако си прочел съобщението ми от снощи Съгласен ли си. Поздрави.
Не  ,благ.  за  вниманието!!

Неактивен paunnetti

• Старши потребител
« Отговор #647 -: Юни 01, 2023, 09:08:07 am »
За нищо. Жив и Здрав.

Активен stapkaneron72

• Напреднал потребител
« Отговор #648 -: Юни 01, 2023, 03:16:34 pm »
Добре  стана.

Неактивен danail

• Напреднал потребител
  • Публикации: 231
« Отговор #649 -: Юни 01, 2023, 06:00:11 pm »
Добре  стана.

Като за начало - много добре се е получило и не искам да прозвучи като хейт! Не знам дали е за продажба или за лично ползване не ме и интерисува, просто като идея за бъдещи подобрения ако машината ви хареса за да е по-функционална.

Та тези машини обикновено се носят по раници, багажници, обикновено се носят лопати, лопатки, лостове и какво ли още е покрай тях, отделно много малко хора ходят по плажа а много често по шубраците. Въпроса е в кутията, със тези ръбове се закача къде ли не, гледам буксата стърчи незащитена а дисплея ако няма защита много малко му трябва да се разтече а белите стават от нищото. Вярно че са все неща които лесно и евтино се оправят НО ако машината е на масата в офиса, ако си минал едни 100 километра в полето или в гората и ти отива деня, просто на полето нито части нито поялник. Вече 3д принтерите не са толкова скъпо удоволствие, не може ли да се измисли някаква кутия като на Garrett ACE например, нещо по-обло и буксата за антената да е малко по-прикрита в ниша.

Активен stapkaneron72

• Напреднал потребител
« Отговор #650 -: Юни 02, 2023, 06:28:05 am »
  Като за начало - много добре се е получило и не искам да прозвучи като хейт! Не знам дали е за продажба или за лично ползване не ме и интерисува, просто като идея за бъдещи подобрения ако машината ви хареса за да е по-функционална.

Та тези машини обикновено се носят по раници, багажници, обикновено се носят лопати, лопатки, лостове и какво ли още е покрай тях, отделно много малко хора ходят по плажа а много често по шубраците. Въпроса е в кутията, със тези ръбове се закача къде ли не, гледам буксата стърчи незащитена а дисплея ако няма защита много малко му трябва да се разтече а белите стават от нищото. Вярно че са все неща които лесно и евтино се оправят НО ако машината е на масата в офиса, ако си минал едни 100 километра в полето или в гората и ти отива деня, просто на полето нито части нито поялник. Вече 3д принтерите не са толкова скъпо удоволствие, не може ли да се измисли някаква кутия като на Garrett ACE например, нещо по-обло и буксата за антената да е малко по-прикрита в ниша.
Кутията  е  от  китайския  ,който  купих  какво  да я  правя  освен  да  направя  нещо  и ползвам.Пред  дисплея  си  има  много  тънък плрксиглас.

Активен stapkaneron72

• Напреднал потребител
« Отговор #651 -: Юни 02, 2023, 07:17:17 am »
Тест с 2-те 00
https://youtu.be/ZpN2cpvCZcc

Активен yjasabg1

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 133
« Отговор #652 -: Юни 02, 2023, 05:10:15 pm »
Идеята  е  да се  радваме  на  нашия  продукт  ,не  ме  интересува ,ЗАТ  ,че  е  майстор  и  е  10  глави  над  мен  ,интересно  е  да се  радваме на  продукта  създаден от  нашите ръце!!
https://youtu.be/NaiBLC68uVs
Евала колега.Много ми харесва изработката с кръглата антена.Последният сигнал не видях какво е ,стори ми се че има и ръжда по средата.

Неактивен danail

• Напреднал потребител
« Отговор #653 -: Юни 04, 2023, 10:04:38 am »
Кутията  е  от  китайския  ,който  купих  какво  да я  правя  освен  да  направя  нещо  и ползвам.Пред  дисплея  си  има  много  тънък плрксиглас.

ОК, просто споделям какви наблюдения имам, мои и от колеги с разни уреди. Като си знам колегите пък, какво отношение имат към техниката (търсене и трасиране на кабели и тръби) и все някой друг им е виновен и...  сам се сещай. Машината се е получила много добре, за съжаление не мога да помогна с моделирането на кутията - казвам какви биха били моите лични изисквания ако ще я правя и ползвам НО машината е твоя така че ти си решаваш, виж ако имаш кой да помогне с моделирането и готов stl мога да я пусна на 3д принтер.

Колкото до търсенето на плажа, как да кажа годините 1990-2000 минаха отдавна, вече никой не ходи с по половин кило злато на плажа. Мина времето на големите ланци и тежките гривни, естествено и никой не ги губи. А тогава какви неща искачаха...

Активен stapkaneron72

• Напреднал потребител
« Отговор #654 -: Юни 04, 2023, 10:16:22 am »
  ОК, просто споделям какви наблюдения имам, мои и от колеги с разни уреди. Като си знам колегите пък, какво отношение имат към техниката (търсене и трасиране на кабели и тръби) и все някой друг им е виновен и...  сам се сещай. Машината се е получила много добре, за съжаление не мога да помогна с моделирането на кутията - казвам какви биха били моите лични изисквания ако ще я правя и ползвам НО машината е твоя така че ти си решаваш, виж ако имаш кой да помогне с моделирането и готов stl мога да я пусна на 3д принтер.

Колкото до търсенето на плажа, как да кажа годините 1990-2000 минаха отдавна, вече никой не ходи с по половин кило злато на плажа. Мина времето на големите ланци и тежките гривни, естествено и никой не ги губи. А тогава какви неща искачаха...
Какво  мога  да  напиша,освен  че  не  четеш предни  теми.Всичко  си  е  направено и си  го има.

Неактивен paunnetti

• Старши потребител
« Отговор #655 -: Юни 04, 2023, 06:39:49 pm »
Здравейте. КРОТ СТМ може да работи и с още един Дисплей. Но Образът е Огледален (За СЕГА).

Активен stapkaneron72

• Напреднал потребител
« Отговор #656 -: Юни 05, 2023, 08:22:41 am »

Програмата с  ,която  работиш на 3Д принтера  ,може  ли  да  калкулира  ориентировъчна цена за  кутията .Питам  защото  веднъж  ми  казаха 15  лв  на  час  -6  часа   демек 90  лв  ,това  е беумие.

Неактивен danail

• Напреднал потребител
« Отговор #657 -: Юни 05, 2023, 10:24:07 am »
Програмата с  ,която  работиш на 3Д принтера  ,може  ли  да  калкулира  ориентировъчна цена за  кутията .Питам  защото  веднъж  ми  казаха 15  лв  на  час  -6  часа   демек 90  лв  ,това  е беумие.

Програмата която ползвам за да "преведе" кода от 3д модел тип stl към машинен език който да го разбере 3д принтера (gcode) e Cura. След като се въведе марка, модел на принтера, материал на пластмасата (pla, PLA+, petg, PA, ABS)височина на слоя, скорости и ускорения ти изкарва колко материал ти е нужен като метраж, грамаж и време. Вече фирмата си определя някакви нейни си разценки и много често не ми харесват и на мен колко е час работа. Мен лично така ме бяха ядосали и на пияна глава в алиекспрес и си купих 3Д принтер  ;D По него време ми излезе под 100$ с доставката от европейски склад. Вярно че отиде 1 ролка пластмаса в печат на подобрения къде успешни къде не НО пък не завися от никой. Не гоня някакво супер качество и за подобни неща като детайли за лазера и кутийки ми върши идеална работа, при положение, че не винаги уцелвам нещата при моделирането и редовно се налага да шлайфам и разпробивам и дорязвам. Има групи във фейса където си има хора занимаващи се с принтиране и моделиране, много често са вложили "едни пари" в скъпи принтери се навиват да печатат на различни от фирмените цени.

Ковид-а свърши, вече се налага да ходя постоянно на работа и почти не се прибирам и не ми остава време да се занимавам с лазера и принтера, бил съм в твоята позиция да търся кутия за електроника и за това предложих ако намериш 3д файл (може да си срещал нещо готово по руските форуми) да ти разпечатам една кутия. Доста народ вече сериозно го е настъпила службата и разпродава принтерите, ако имаш готови 3д модели за под 400 лева има добри попадения, тези за по 100$ от алито ще изгубиш много време докато ги накараш да печатат с прилично качество.

Неактивен paunnetti

• Старши потребител
« Отговор #658 -: Юни 05, 2023, 07:36:45 pm »
Към колегата danail. Тази е една от кутиите ми. За нея ли става въпрос.

Неактивен danail

• Напреднал потребител
« Отговор #659 -: Юни 05, 2023, 08:09:07 pm »
Към колегата danail. Тази е една от кутиите ми. За нея ли става въпрос.

По-горе има снимки на готов детектор, колегата каза че е ползвал кутията от китаеца която е доста по-ръбеста от тази и ръбовете все закачат някъде а бутоните са на показ - нещо ако ги натисне и може да спука платката, написал е че е сложил плексиглас за защита на дисплея. Тази виждам е по-обла и има борд който пази бутоните и дисплея, вероятно има и място за щит (плексиглас) пред дисплея.

Не съм искал да засегна никой, просто като видях онази кутия обърнах внимание на това, че "общуването" с тази техника не е от най-нежните и не стои "на масата" и да се пази а човек понякога е доста емоционален. Просто понякога човек е изморен, премръзнал и изнервен и прави простотии без да се усети и посочих слабите места - защита на дисплея, бутоните и куплунга на антената особено ако изтървеш детектора и той падне и по закона за всеобщата гадост и удари куплунга в лопатата и той се изкърти (виждал съм го това) или набързо го сгънеш в раницата а там има нещо твърдо - канче лопата или някоя кутия и това отнесе някоя врътка и трябва да сменяш потенциометър примерно. А като си изнервен и вземе да се закачат ръбовете и нещата може да излязят извън контрол - всеки има тези черни моменти.

Вече дали ще се замислите дали си струва да се вземе в предвид моята забележка или не - тук вие правите детекторите, вие решавате.