Автор Тема: XP DEUS II Работа с апарата и настройки.  (Прочетена 16685 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен pechkata

• Старши потребител
  • Публикации: 497
Re: XP DEUS II Работа с апарата и настройки.
« Отговор #15 -: Януари 16, 2023, 09:08:58 pm »
Вие Фишера за дектор ли го имате... ;D
Фишера дава дълбокия сигнал черен - за по лесно... ???

Неактивен imperio

• Администратори
  • Ветеран
  • Публикации: 3185
    • Форум на Империо за металдетектинг и металотърсачи
« Отговор #16 -: Януари 16, 2023, 09:12:37 pm »
...и обратното - дълбокия черен го мята към цветното. Но пак си остава добър апарат. По времето когато излезе платформата Т2/фишер 75 конкуренцията се броеше на пръсти.
Форумът е създаден с цел взаимопомощ, а не с цел взаимно плюене.
Mikron металдетектори

traper2504

• Гост
« Отговор #17 -: Януари 16, 2023, 11:30:11 pm »
Това също си беше голям проблем черненето , когато предмета беше на границата на засичане. Но дето пише Кодокан за времето беше мн. добра машинка и най важното мн. лесен и интуитивен , НОО плитък. Моя тогава за да го направех дълбок , колкото Осман трябваше да пътува до САЩ за ъпдейт , след това нова по голяма антена СЕФ а това струваше , колкото един Осман.  :-[

Неактивен Medievil

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 133
« Отговор #18 -: Януари 17, 2023, 08:19:00 am »
За 4 години работа с него и аз мога да потвърдя, че базовата антена не струва. Страшно плитка е и става само за плажа, защото там не търся дълбочина. Хубаво, че ми каза за Nel Tornado, че да разбера , какво е хубаво за F75+.

traper2504

• Гост
« Отговор #19 -: Януари 17, 2023, 12:16:02 pm »
За плажа да и особенно , ако не се търси дълбочина и за замърсено. Освен това  за сметка на това , че е плитък пък по добре центрираш сигнала и го откопаваш. Обаче не трябва да доближаваш мокрия /прибоя/ пясък , че става дискотеката в комбинация с дупковия ефект ужас. Поздрави и много успехи с новата машинка  , добра е и съм я рзхождал три дни насам , натам та знам. ;)

Gladiator

• Гост
« Отговор #20 -: Януари 18, 2023, 09:03:08 pm »

Някакви пичове измерили честотите използвани от различните програми. Помислих си че ще е добре да се знае. Програма 6 ми беше любима, сега разбирам по-добре :) Успех

Активен borisla123

• Старши потребител
  • Публикации: 373
« Отговор #21 -: Януари 18, 2023, 09:26:31 pm »
Здравейте колеги . Сравнихте ли двете сонди  за деуса 11 и голямата. Коя се представя по-добре.

Неактивен Medievil

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #22 -: Януари 19, 2023, 12:00:13 pm »
Това за честотите е интересно. Бях го чел и на друго място , само не разбрах какви са тези цифри в таблицата 75 , 55 , като е до 45KHz...
За сондите говорих с един колега, който има 13" и я е тествал спрямо 11" и каза, че 13" е доста по стабилна и категорична за малките неща. Отделно е по дълбока с около 5 см. спрямо 11" сонда. Само това каза. Има клипчета, но точна съпоставка не видях никъде.

traper2504

• Гост
« Отговор #23 -: Януари 19, 2023, 01:20:45 pm »
Това за честотите е интересно. Бях го чел и на друго място , само не разбрах какви са тези цифри в таблицата 75 , 55 , като е до 45KHz...
За сондите говорих с един колега, който има 13" и я е тествал спрямо 11" и каза, че 13" е доста по стабилна и категорична за малките неща. Отделно е по дълбока с около 5 см. спрямо 11" сонда. Само това каза. Има клипчета, но точна съпоставка не видях никъде.
Това не са 75 , 55  а честота от 7,55 до 22,75 Кх. при положение , че работиш на програми от Р5 , Р9 , П11 а там пределната честота е до 24 Кх.

Gladiator

• Гост
« Отговор #24 -: Януари 19, 2023, 03:29:40 pm »
Реално в поста спореха, че деус 2 не е мултичестотен, ами има две честоти на работа. Както се вижда в таблицата. И обвиняваха маркетинга за случката.

Неактивен Medievil

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #25 -: Януари 19, 2023, 03:45:29 pm »
Има един много интересен тест с Осцилоскоп на Deus 2 направен  - https://www.youtube.com/watch?v=WH6mYzKF_wI&t=422s
Аз много не разбирам от това , което показва, но ми е интересно как ще коментирате видяното ?
Може да е пазарен трик от страна на човека, който го прави, защото е търговец.

Неактивен zAt

• Старши потребител
  • Публикации: 295

Активен borisla123

• Старши потребител
« Отговор #27 -: Март 23, 2023, 09:05:11 pm »
Здравейте колеги . От скоро и аз съм с деус2 . Общо взето не е много сложен. Въпроса ми е на колко слагате селенсара и дискриминацията  в по-замърсени участъци  и на колко в чисти места. Казват ,че селенсара отпушвал апарата и при ниски стойности се търсело в силно замърсени с железа раьони. Забелязвам обаче ,че като го сложа на 0-1 започва много да оцветява железата .

Неактивен odins-

• Тестова група
  • Старши потребител
  • *
  • Публикации: 291
  • xp deus,mikron 110
« Отговор #28 -: Март 24, 2023, 07:46:00 pm »
За коя програма става въпрос.Като намалиш селенсара пусни и фул тона .Другият вариант е да дигнеш отхървалянето на капачките.За чисто ползвай релика там си само на екран,ако искаш да не чуваш железата дигаш диск аир.

Активен borisla123

• Старши потребител
« Отговор #29 -: Март 24, 2023, 08:11:47 pm »
Питам по принцип. Не за определена програма. На колко дискриминация апарата започва да дава железата цвят. Иначе на замърсено търся на четвърта програма с доработки