Автор Тема: XP DEUS II Работа с апарата и настройки.  (Прочетена 15794 пъти)

maxpainus и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен odins-

• Тестова група
  • Старши потребител
  • *
  • Публикации: 291
  • xp deus,mikron 110
XP DEUS II Работа с апарата и настройки.
« -: Февруари 17, 2022, 05:20:44 pm »
Отварям темата за да споделяме как се държи апарата при различни терени и настройки да споделяме опит.На въпроси на колко лови 10 ст или локомотив няма да се отговаря,тестове във въздуха ,джоб или яма да  не се споделят,само впечетления от реална работа на терен,какво ви харесва и какво не.

Неактивен pechkata

• Старши потребител
  • Публикации: 474
Re: XP DEUS II Работа с апарата и настройки.
« Отговор #1 -: Февруари 17, 2022, 06:48:02 pm »
Сподели да видим твоя опит... :)

Неактивен odins-

• Тестова група
  • Старши потребител
  • *
  • xp deus,mikron 110
« Отговор #2 -: Февруари 17, 2022, 08:18:33 pm »
Успях за няколко часа да изпробвам 4 от зададените фабрични пограми,като им правих допълнителни настройки върху реално засечени сигнали преди да бъдат извадени.Терена не беше от лесните малки сухи буци на повърхноста и стърчащи стебла а под тях доста голяма влага.При програма  1 - GENERAL  и 4 - FAST апарата се грундираше 78 а при . 9 - RELIC и 12 - BEACH SENS   на 87 което ме учуди първоначално,но новия деус така е направен че реално имате най малко5 детектори,различни филтри при различните програми,дори и да направите еднакви настройки на всички програми пак ще бъдат различни.При първа пограма,стабилен апарат без фалшиви звуци,от към дискриминация всички ковани или големи,кръгли железа в дълбоката,средната и плитката зона си ги дава абсолютен цвят както и да въртах настройките неможах да ги познавам,Четвърта пограма същата работа с железата плюс паразитни звуци при допир на антената с някое стебло или земята,неможах да го отстроя този ефект,12 пограма достаинтересна макар че е плажна,бърза и дълбока,стабилна намалих настройката на солта, магнетита оставих на REJECT (Ако е на АCCEPT апрата става много дълбок но на този терен не можеше да се грундира),при тези настойки имах усещането че сигнала е с доста широк фон,железата пак същата работа.

Неактивен odins-

• Тестова група
  • Старши потребител
  • *
  • xp deus,mikron 110
« Отговор #3 -: Февруари 17, 2022, 08:29:54 pm »
Ще обърна специално внимание на програма  9 - RELIC защото тя ми допадна най много,Много дълбока,макар реактивноста да е на 1.5(Вдигнах я на 2 така по добре засича сигнали с по неправилна форма)пак си е бърза.Тук дискриминацията е по различна,Използва се DISKRIM IAR,който оставих на 0,така реално е в почти пълен ал метал,всички тонове са  високи ,но ВДИ калулатора показва  какъв е метала,трябва се гледа постояно,макар железата който описах да ги дава с ВДИ 86,тук вече в  звукът се осеща провлачване и пропукване.Следващия път ще пробвам отрицателната дискриминация и фул тона
« Последна редакция: Февруари 17, 2022, 09:01:40 pm от odins- »

Неактивен Kubrat

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 46
« Отговор #4 -: Февруари 18, 2022, 03:30:14 am »
Привет, до момента съм работил с нокс 800 реших да пробвам Деус 2 .Първата голяма разлика която ми направи впечатление е теглото на деуса  и липсата на кабела за сондата, който често се закачва в храсти и друга растителност. Излизал съм няколко пъти , мога да кажа че се държи стабилно аз също харесах релик програмата, която на практика няма дискриминация и трябва да гледаш ВДИ. Мисля като имам време да опитам парк, коят поне от филмчетата в тубата изглежда доста добре. Трудно ми беше да свикна със звуците на деуса, но скуер моуда до голяма степен наподобява нокса. Ще се радвам да държим темата активна и да споделяме мнения. 

Неактивен AlexP

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 121
« Отговор #5 -: Февруари 28, 2022, 09:03:30 am »
И аз го имам от две седмици и първите ми впечатления са, че е по-добър от Equinox 800 за плажа.

Как се изтрива антена от паметта на слушалите (WS6)? Изглежда, че е нещо като бъг и няма начин да се изтрие? В упътването нищо не пише по въпроса.

Неактивен odins-

• Тестова група
  • Старши потребител
  • *
  • xp deus,mikron 110
« Отговор #6 -: Февруари 28, 2022, 09:25:41 am »
Трябва да може от пулта,там се въвеждат и изтриват,по подразбиране слушалките се стартирват със зададената антена от пулта.

Неактивен AlexP

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 121
« Отговор #7 -: Февруари 28, 2022, 09:36:59 am »
Мерси. Това ме подсети да погледна как става за пулта и същата процедура работи и за слушалките. За да се изтрие антена, се въвеждат 6 нули.

Неактивен borisla123

• Старши потребител
  • Публикации: 373
« Отговор #8 -: Декември 23, 2022, 07:50:19 pm »
Колеги ако не се ползва за подводно търсене пулта на деус 2 има ли някакво предимство пред слушалките ws6. Пише ,че са напълно равностойни към настройки ,а цената на дистанционното е двойна.

Неактивен Medievil

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 133
« Отговор #9 -: Януари 15, 2023, 10:05:34 am »
Здравейте.

Преди седмица си взех Deus 2 с 11" сонда. За момента съм излизал един път и мога да кажа впечатленият си за момента.
Копая много по малко боклуци. Доста категоричен , когато има сигнал. Капачките от буркани ги свири по специфичен начин. За дълбочина не мога да говоря за момента, защото не намерих дълбоки цветни цели. Адски бърз!
Лек и много лесно се разглобява и сглобява. Взех и Mi-6 пойнтера , също и раницата backpack 280 и така всичко се събира на едно място. Само , че след 5 часа мятане с тази 11" сонда ме заболя раката. Малка ми се види за нивите, но за плажа ще е идеална. Ще трябва да си взема 13" за по голямо покритие и по малко махане.
До сега бях работил само с Fisher F75+ и мога да кажа, че няма база за сравнение с Деус 2.
Също да изкажа мнение за Mi-6 пойнтера - доста чуствителен и добра дълбочина, а качеството на изработка е адски добро. Като минус мога да кажа,че е говорителя му е тих, защото е зад капачката за зареждане отзаде, но може да се сдвои с апарата и , ако имате слушалки ще се чува добре. Хубава опция е, че при загубен пойнтер може да го намерите от апарата.
Backpack 280 - и там мнението ми е много положително. Изключителна изработка, като материал, ципове. Много практични джобове, като джоб за две сонди, джоб за стика, джоб за пойнтера и още доста други. Удобна за носене на гърба с хубави презрамки.
Нямам търпение да го пробвам на плажа, че аз главно там търся.

Неактивен Medievil

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #10 -: Януари 15, 2023, 04:33:32 pm »
Сега се връщам от плажа. За първи път го тествам там. Работих на плажната програма и само сложих B.Caps на 3 от 5. Стори ми се нервен на места, а долу на приливът беше спокоен. Изкарах  2,80 лв , като имаше две по един лев другото 50 ст. и две по 20 ст. Капачките найстина ги прави да са желязо, а за 1 час научих VDI на монетите и на най срещаното на плажа рингчетата на кеновете. Добре се държи на плажа. Доволен съм.

traper2504

• Гост
« Отговор #11 -: Януари 15, 2023, 05:55:26 pm »

До сега бях работил само с Fisher F75+ и мога да кажа, че няма база за сравнение с Деус 2.

Че ти Фишера за какво го смяташ още.......Аз имах Фишер Ф75 чистия с базова антена. Османчо който купих още от първата партида , когато дойде с първия ъпдейт /плитък/   го преби с цели 6-8 см. И двата бяха с базовите си антени. Тогава ми се наложи да продам Османчо , но знаейки , че е над Фишера мира не ми даваше. Та един ден взех , че го бартеросах за друг Осман та се отървах./пълен бартер без доплащане от негова страна/ Е и втория трябваше да продам , но после си взех трети , ей така аз си знам защо , нищо , че имам и Нокс 800. Поздрави и успех с Легендата , мултичестотника си е по дълбок и по категоричен най вече в дискраминацията! ;)

Неактивен Kirovladimirov@gmeil.com

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 59
« Отговор #12 -: Януари 15, 2023, 06:20:35 pm »
Това не е вярно фишер са стара фирма,повечето апарати ги копират.

Неактивен Medievil

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #13 -: Януари 15, 2023, 06:49:51 pm »
А от Фишъра не се оплаквам 4 години съм работил с него, обаче с Нел Торнадо, а базовата само на плажа и апарата беше уникален. Смених го , защото искам по лек и многочистотен и по бърз.

traper2504

• Гост
« Отговор #14 -: Януари 16, 2023, 06:17:42 pm »
Това не е вярно фишер са стара фирма,повечето апарати ги копират.
Кое не е вярно колега , като ги разхождах двата всеки ден и правих тестове. Не ме прави на луд , лъжец манипулатор , говоря за чистия Фишер ф75 без дълбочинните програми с базова антена , Османчо също с базова антена. Имай предвид , че от първата партида Симплекс беше с първия /най стар ъпдейт/ , когато преби Фишера а сега си представи какво ще се получи с новия ъпдейт. Повече няма да спамя , проверено лично от мен. Провери и ти за да знаеш за какво става въпрос. Поздрави!