0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Абе братле файтъра е 18KHZ тя не става за 3+ НЯМА ДА РАБОТИ правилно четете гледайте в ю туба 3+ е 8.2Khz
Няма нищо такова японеца беше качил клип в туба как разменя антените от 8 на 18 и от 18 на 8 аз също съм го пробвал и работят еднакво като закачих осцилоскопа обаче има разлика в честотата по спомен с 18 килохерцовата антена 3 ката работеше на 12 килохерца но това е заради резонансния кондензатор.
Точно и със 100 нано става 18 и да бутне малко грунда...
Не съм сигурен обаче дали няма да се наложи да се пипне и този на приемника.
Приемната част не се бара - а именно със настройка грунд-баланс да дойде в резонанс макар че може да се обере и от потенциометъра...При промяна на честотите се настройва грунд-баланса от тримера на платката - да дойде потенциометъра в полжение нула...
Владислав като публикува данните и вече ми стана ясно просто преди време ми бяха носили една 3 ка може би от първите и момчето си беше взело антена от 18KHz и се наложи да бутам и двата кондензатора но дали защото беше от първите или някой друг е правил нещо не знам.А този тример дето казваш е за фиксирания грунд то друг за грунда няма дефакто по спомен като отвориш кутията долу в дясно.
По старите детектори генератора е изпълняван по един начин а на по новите по друг...Точно от този тример...