Forum > Организации, събития, закони

Проблеми с властите.

(1/5) > >>

stoianov1975:
Здравейте колеги. Имам запитване към компетентени колеги в случая. Мисля, че доста хора ме познават тук във форума, че се занимавам с търговия на металдетектори. Прекопуване ремонтиране и продаване естествено с определена печалба. Ноември месец миналата година ме хващат в една местност извън населеното място да тествам две машини слет извършен определен ремонт. Има подаден сигнал и идват двама полицай и ме арестуват. Казвам им, че си тествам машините, защото утре ще ги продавам. Те веднага ме откарват в къщи и започва тараш, за което намират още две самоделки машини. Общо стават 4 машини. Получавам за вчера 12.05.2021г.призовка в полицията за превличане за обвиняем. Повдигат ми обвинение, челен еди кой си нямам право да притежавам нерегистриран детектор в къщи. Аз и казвам, че машините, който са открили в мен не са за мен а за продаване един вид, за търговия и невиждам смисъл защо аз трябва да и правя регистрация, като не упражнявам това хоби. Така искам също да се обърна и към пройзводителите те трябва ли да си регистрират машините, който продават? Нормално ли е и члена гласо до 6години лишаване от свобода.

Equinox 600:
Колега как така нерегистрирани какво искат да кажат с това, че нямаш фактура за закупуването им ли или, че не са регистрирани в министерството, моля разяснете?

stoianov1975:
Те фактура няма как да имат защото са самоделки. Искат да са регистрирани министерството на културата... А това до колкото съм запознат, няма как да ни разрешат подобна регистрация, защото не сме никой...

Equinox 600:
По тази логика демек ако те спрат и носиш апарат и го тестваш на незабранен обект и имаш фактура за него нищо, че имаш фактура ще ти вземат апарата понеже не си археолог. Тогава, защо ги продават, като могат така без нищо да ти го вземат, аз от това, което знам досега бях с убеждението, че ако не търсиш на забранени обекти и ако нямаш намерени неща в теб никой нищо не може да ти каже нито може да ти вземат апарата, направо ме хвърляш в шок.  >:(

stoianov1975:
Точно така. И аз съм шок. Взел съм си адвокат и тепърва ще се борим с тази система.... Нямам думи , какво чудо ми дойде на главата.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия