Автор Тема: Баланс на Солта  (Прочетена 5015 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Vladislav

• Старши потребител
  • Публикации: 350
Баланс на Солта
« -: Април 24, 2021, 01:09:36 pm »
При търсене по плажа, където е мокър пясъка или в морската вода, Детектора се държи нестабилно, а и земния баланс в този случай е безполезен. Тогава помага, ако се направи "Баланс на Солта" с копчето Discr., докато изчезнат лъжливите сигнали. Всички аналогови схеми с класически дискриминатор с три копчета Ground.balans; Discr.im; Sens/Tresh от типа Магнум и подобни. При работа върху Минерализирана Fe3O2 почва се балансират с копчето Gnd.Bal. докато спрат да издават фалшиви сигнали. А на морския бряг, където няма такива минерали, това копче G.Bal. е безполезно. Тогава използваме копчето Дискрим. по същия начин за да се отстроим от солта в мокрия пясък или морската вода. Също това е полезно на нивата където е наторявано и има сол( торове), когато е мокра след като е валял дъжд например или има високи подпочвени води, тогава трябва да ползваме първо земния баланс а след това и баланс на солта да се направи с копчето дискр като се отстройва по минерали и по сол.

това разбрах от интервюто https://md-arena.com/intervyu-s-razrabotchikom-tarsacci-mdt-8000-multidomennaya-texnologiya/ на Димитър

Има и второ, че той работи по хибриден модел металдетектор, който едновременно работи в две направления, честотен и времеви анализ на сигнала.
« Последна редакция: Април 24, 2021, 01:13:14 pm от Vladislav »

Неактивен idakieff

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 127
Re: Баланс на Солта
« Отговор #1 -: Април 24, 2021, 01:41:40 pm »
Разбира ги нещата човека. Има ли някой такъв апарат?

Неактивен Vladislav

• Старши потребител
« Отговор #2 -: Април 24, 2021, 02:33:57 pm »
Апарата е https://md-arena.com/gibridnyj-metalloiskatel-tarsacci-mdt-8000-novinka-2019/

Пропуснал съм да прикача патента на Димитър. Ако някой се интересува.

Неактивен idakieff

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #3 -: Април 24, 2021, 07:10:28 pm »
Хубава е машинката , но още нямам време да я разходя хубаво, само 2 излета за по 2 часа

traper2504

• Гост
« Отговор #4 -: Април 24, 2021, 09:16:55 pm »
Хубава е машинката , но още нямам време да я разходя хубаво, само 2 излета за по 2 часа
Сериозно имаш ли  тази машина прителю?

Неактивен kronos555

• Ветеран
  • Публикации: 765
  • миндил и железарка
« Отговор #5 -: Април 24, 2021, 09:26:53 pm »
Еквинокса я убива от всякъде на плажно търсене, не е нещо извънземно.

Неактивен idakieff

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #6 -: Април 24, 2021, 10:13:33 pm »
Нямам още сериозни наблюдения , но определеное е много различна машинка . Далеч съм от това да споря кой е по добър и кой по лош

Неактивен VOXYX

• Старши потребител
  • Публикации: 394
« Отговор #7 -: Април 24, 2021, 11:59:06 pm »
Здравейте kronos и idakieff, няма как една машина да работи еднакво и при двама ви (в различни терени работите). Що се отнася до този апарат, според мен този апарат няма правилно ВДИ! (Злато с лошо качество ВДИ 40, високо качество  максимум 50) - Това са показания след като не  чува нищо! (соли - магнетит).! - Бях писал вече...

Неактивен idakieff

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #8 -: Април 25, 2021, 08:29:22 am »
Тук нямаме спор с колегата кронос , щом така казва сигорно е прав ,щом го е пробвал лично .Аз съм много далеч от плажа . Това дето съм видял от търсачито за сега са , идеално изрязва шлаките и свирещата керамика , има ли черен и цветен сигнал близо един до друг 100% знаеш че има и цвят , дълбоките големи ръждиви железа ги дава цвят ,това е за няколко часа работа  .Работих на треш -3 диск - 30 сенс 7 ,керамиката я елеминирах с грунд баланса а шлаките с блек солд или та как се казва, пробвах режим микс и диск

traper2504

• Гост
« Отговор #9 -: Април 25, 2021, 10:09:47 am »
Браво Идакиев добре си се насочил. Де да беше на близо щяхме да  я оплакнеме и провериме обстойно под вода в морето. Като я гледам и щом е хибрид , би трябвало тази машина да е една от най универсалните , дълбока и с мн. добра дискараминация машина. Е доста пари е и не ми е по джоба за сега......... :P
П.п. И една забележка само. Жалко за големите възможности осбенно в соленото , големи пари а да не е предвидена за под вода поне до 3 метра.
« Последна редакция: Април 25, 2021, 10:16:15 am от traper2504 »

Неактивен kronos555

• Ветеран
  • миндил и железарка
« Отговор #10 -: Април 25, 2021, 06:20:00 pm »
Мисля че не хибрид, но все пак има някаква нова технология, каквато и да е не работи по добре от нокса на плажа, та магнитни почви може и да е по добра там където нокса обръща сигнала.
Тези дни живот и здраве ще тествам една нова машина която чакам  от доста време.

Неактивен Vladislav

• Старши потребител
« Отговор #11 -: Април 26, 2021, 12:53:19 am »
Искам да похваля, да направя реклама тоест, на сайта https://tarsacci.com/ много ми хареса въпреки, че не разбирам от web дизайн.
Взех Техническите характеристики на Аапарата от там:

Спецификации

Технология: Смесен домейн (Time Domain + Frequency domain) (в очакване на патент /патентите съм прикачил по-горе в темата, само европейския не успях да сваля липсваше в базата/);
Работна честота: 6.4kHz / 9kHz / 12kHz / 18kHz;
Баланс на земята: Ръчно / Бързо автоматично;
Проследяване (tracking): Да;
Режим черен пясък: Да;
Солен режим: Да;
Баланс на солеността: Ръчно;
Ниво на соленост: 0 до 50;
Идентификация на целта: Железни -30 до 0 / Цветни 1 до 30 /
-30 to 0 нисък тон, железни/
0 до +15 висок-нисък тон, ниска проводимост, цветни/
+15 до +30 висок тон, висока проводимост, цветни;
Чувствителност: 1 до 9;
Прагово ниво: -9 до 0;
Целеви обем: 1 до 15;
Целеви тонове: 4;
Прекъсване на тона: Железни и цветни с регулируем филтър;
Аудио режими: Всички метали / дискриминация / микс;
Аудио изход: Високоговорител / слушалки;
Дисплей: 128X64 графичен LCD;
LCD подсветка: Да (постоянно включен);
Батерия: 26650 Акумулаторна литиево-йонна батерия (3.7V @ 5000mAh);
Живот на батерията: До 18h @ 6.4kHz / 24h @ 9kHz / 30h @ 12kHz / 36h @ 18kHz;
Работна температура: -10C до + 50C (+ 14F до + 122F);
Търсеща бобина: Tarsacci MDT 11X9 DD;
Вал: Телескопични 3K въглеродни влакна с формовани 3K въглеродни влакна “S” прът и подлакътник
Дължина: 965 см до 1346 см (38” до 53”);
Тегло: 1280g (2.82lb), включително батерията;

и инструкцията

но вече има отворена: Тема: Tarsacci MDT 8000

За мен интересното беше един стар пиниз на плажа за отстройка "баланс" на солта дошъл още от 80-те времената на Магнум, т.нар. трети режим плаж на магнум, който много търсачи после нямат, понеже е спестен от БГ производителя му, заради икономисване на няколко чарка от схемата.
« Последна редакция: Април 26, 2021, 01:25:06 am от Vladislav »

traper2504

• Гост
« Отговор #12 -: Април 26, 2021, 11:53:59 am »
Мисля че не хибрид, но все пак има някаква нова технология, каквато и да е не работи по добре от нокса на плажа, та магнитни почви може и да е по добра там където нокса обръща сигнала.
Тези дни живот и здраве ще тествам една нова машина която чакам  от доста време.
Мисля си , че ще останеш приятно изненадан от мн. неща по апарата ама ти ще кажеш. Единственното дето не ми допада е това , че ще трбва отново да се учим и помним новите и различни от всички машини ВДИ. С Нокса бях така върна ме в трети клас.  :D

Неактивен kronos555

• Ветеран
  • миндил и железарка
« Отговор #13 -: Април 26, 2021, 06:44:12 pm »
Аз имам навъртяни доста километри със Сигнума така че звуците и ходографа са ми ясни като бял ден.

Неактивен j

• Напреднал потребител
  • Публикации: 193
« Отговор #14 -: Април 28, 2021, 07:17:03 pm »
Аз имам навъртяни доста километри със Сигнума така че звуците и ходографа са ми ясни като бял ден.

Кво ти престиган коя е машината :)