Автор Тема: Рамка.Помощ/Съвети  (Прочетена 6995 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен j

• Напреднал потребител
  • Публикации: 193
Re: Рамка.Помощ/Съвети
« Отговор #15 -: Март 25, 2021, 02:46:42 pm »
Тр да е от Бургас в ало.. Бургас съм виждал обяви с тази марка

Неактивен MakiZa

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 35
« Отговор #16 -: Март 25, 2021, 06:02:50 pm »
Не ми е работа да давам акъли, но все си мисля, че детектори точно така не се купуват.
Дано да става за нещо.

Неактивен Цами

• Нов потребител
  • *
  • Публикации: 18
« Отговор #17 -: Март 25, 2021, 07:11:48 pm »
Не ми е работа да давам акъли, но все си мисля, че детектори точно така не се купуват.
Дано да става за нещо.
Така е колега прав си до някъде но като ми е влязла мухата във главата и не можах да се въздържа 😄сам си се вкарвам във филма но за сега ми е интересно да се занимавам със такива неща все още нищо не разбирам но поне се забавлявам👍

Неактивен algan

• Старши потребител
  • Публикации: 391
« Отговор #18 -: Март 25, 2021, 07:23:29 pm »
Колега  ако имаш уред за мерене на индуктивност сглобяваш си рамката 1х1 мериш индуктивноста и с многожилен проводник 0.75 си навиваш намотки докато имаш същата индуктивност , примерно 50Х50  може  и друг размер който ще ти е удобен и  с тримера който е на платката регулираш ,но  като си някъде на полето разбира се да не е под стълб с  високо напрежение ;)  и леко  с отверката наляво или надясно  завъртиш и  тестваш в кое положение е най- дълбок и го оставяш така

Неактивен Цами

• Нов потребител
  • *
« Отговор #19 -: Март 25, 2021, 07:43:55 pm »
Нямам такъв уред за измерване на индуктивност имам под ръка мултицет със него мога да измеря колко Ома е това ще ми свърши ли някаква работа

Неактивен algan

• Старши потребител
« Отговор #20 -: Март 25, 2021, 08:46:20 pm »
Няма да стане щом искаш сам да си направиш  рамка това е най-лесния вариянт има  и такива мултицети ето примерно такъв https://elimex.bg/product/144146/ured-lcr-mer-ut603.html

Неактивен MakiZa

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 35
« Отговор #21 -: Март 25, 2021, 08:52:07 pm »
На твое място бих се придържал към Фишера.

Неактивен Цами

• Нов потребител
  • *
« Отговор #22 -: Март 25, 2021, 09:43:07 pm »
Няма да стане щом искаш сам да си направиш  рамка това е най-лесния вариянт има  и такива мултицети ето примерно такъв https://elimex.bg/product/144146/ured-lcr-mer-ut603.html
Този мултицет цената му горе долу е колкото да  купя готова направена рамка но пак стигам до там че не знам каква ще ми свърши работа ако някой знае или има рамка за продаване нека каже

Неактивен nobody

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 137
« Отговор #23 -: Март 25, 2021, 09:52:02 pm »
Колега. Направи си рамка 400uH, поне 2 ома съпротивление на намотката. Добави 2.2 ома 2 вата към нея последователно. После пробвай с добавено 1 ом 2 вата и виж дали е по добре или по зле.  Елементарни неща са.

Неактивен Цами

• Нов потребител
  • *
« Отговор #24 -: Март 25, 2021, 10:33:53 pm »
Имам мерак и ще се опитам сам да си направя рамка пък каквото стане от опит глава не боли 😄мерси за инфото ли колега nobody

Неактивен algan

• Старши потребител
« Отговор #25 -: Март 26, 2021, 07:09:15 am »
Първо си пусни уреда с тази рамка  и тествай примерно с  едно бурканче с монетки на каква дълбочина  хваща в земята после правиш друга рамка и пак тестваш,но колегата ти писал индуктивност да  опитай ,но пак няма да знаеш какво навиваш и кога  трябва да развиеш или продължиш да навиваш и който ще ти прави рамка няма значение каква трябва да му изпратиш детектора ,за да ти го настрои точно

Неактивен algan

• Старши потребител
« Отговор #26 -: Март 26, 2021, 07:28:26 am »
Мяташ рамката на рамо като мацката и действаш  ;)

image" border="0

Неактивен laki

• Тестова група
  • Ветеран
  • *
  • Публикации: 799
« Отговор #27 -: Март 26, 2021, 08:37:10 am »
Този вариянт не е добър..

Неактивен laki

• Тестова група
  • Ветеран
  • *
  • Публикации: 799
« Отговор #28 -: Март 26, 2021, 08:46:44 am »
За работа от сам човек съм правил антени с размери 60/90см или 60/100см.Антената се носи като куфар или чанта отстрани.Добре работят машините с тези антени,а и оператора е вън от антената.

Неактивен algan

• Старши потребител
« Отговор #29 -: Март 26, 2021, 04:26:49 pm »
Да става и така,но аз не съм правил такива рамки и  не мога да кажа колко са навивките ,а  как да помогнем на колегата да си навие рамка  с такива размери ако желаеш сподели намотките на твоите рамки.