Автор Тема: Рамка.Помощ/Съвети  (Прочетена 6994 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Цами

• Нов потребител
  • *
  • Публикации: 18
Рамка.Помощ/Съвети
« -: Март 24, 2021, 06:43:54 pm »
Здравейте колеги одеве се сдобих със тази рамка попаднах случайно на нея и просто реших да я взема и да се вкарам във филма без въобще да знам какво купувам защото до сега не съм работил никога със такъв апарат. Човека от когото го купих го зглоби, включи и рамката изпука,изцвърка така де издаде звуци като му поднесохме едно алуминиево кенче и това ми беше достатъчно за да го прибера със мен във вкъщи 😄 НО сега не мога да намеря никаква информация за нея и не знам как се работи правилно какви настройки се правят на този модел.
 Въпросите ми са знаете ли го този моде какво мислите за него какво производство е имал ли е някои такова нещо.

Неактивен nobody

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 137
Re: Рамка.Помощ/Съвети
« Отговор #1 -: Март 24, 2021, 06:53:32 pm »
Отвори я и качи снимки на платката да се ориентираме. Предполагам че е поредното копие Sniffer/XR71, ако сложиш снимки горе долу може да се ориентирам.

Неактивен Цами

• Нов потребител
  • *
« Отговор #2 -: Март 24, 2021, 07:09:59 pm »
Ето колега това е от вътре сега го разглобих и на мен ми беше интересно какво има вътре но не съм много в час със тези техники и нищо не разбраха

Неактивен Цами

• Нов потребител
  • *
« Отговор #3 -: Март 24, 2021, 07:20:50 pm »
Ето снимката

Неактивен Цами

• Нов потребител
  • *
« Отговор #4 -: Март 24, 2021, 07:41:03 pm »
Още 1 снимка

Неактивен nobody

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 137
« Отговор #5 -: Март 24, 2021, 08:51:31 pm »
Не е delta pulse. Не знам каква е, не се виждат ясно чиповете. Доста постна е обаче електрониката.

Пускаш машината. Даваш SENS на 7, Volume на 60%, Tune на 5. Завърташ Fine Tune максимално да се чува жужене. Ако не искараш леко жужене, усилваш Tune или Sens, и после пак Fine TUne. Номера е да си на границата на жуженето и тишината за да може ако се появи сигнал да се хваща дори съвсем леко промяната в жуженето. Не съм работил с такава машина, но така бих направил. Хубаво е да се държи рамката на нивото на която ще я носите, примерно 30см над земята, докато правите настройките.

Неактивен Цами

• Нов потребител
  • *
« Отговор #6 -: Март 24, 2021, 09:19:55 pm »
Благодаря за отделеното време и информацията колега
Маи излиза да е някаква гаражна измишльотина😄 дано да не е пълен боклук.
Рамката и е със размер 1х1 утре ще я зглоби и ще кача снимки 🍺

Неактивен Ицето_86

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 120
« Отговор #7 -: Март 24, 2021, 10:14:23 pm »
Машината е на колегата Краси от Пловдив.

Неактивен Цами

• Нов потребител
  • *
« Отговор #8 -: Март 24, 2021, 10:36:54 pm »
Благодаря че го идентифицира колега Ицето_86 как мога да се свържа със колегата Краси от Пловдив за да ми обясни как правилно да работя правилно със машинката.

Неактивен sisco1

• Производители
  • Редовен потребител
  • *
  • Публикации: 135
« Отговор #9 -: Март 24, 2021, 10:42:54 pm »
Sens оставяш на минимум.
Tune-грубо настройваш Прага до предела на звука.
Fine-нагласяш да пука.
Рамката в домашни условия не можеш я пуснеш, излез на полето.
Успех.

Неактивен Цами

• Нов потребител
  • *
« Отговор #10 -: Март 24, 2021, 10:53:36 pm »
Благодаря за съвета колега sisco1 тези дни като се стопи снегът ще излезна да се упражнявам и да се забавлявам разбира се и ще пробвам споменатите от теб настройки

Неактивен algan

• Старши потребител
  • Публикации: 391
« Отговор #11 -: Март 25, 2021, 08:03:27 am »
По добре се няправе една малка антена примерно 10 см  с многожичен проводник  0.50 мм ,за да можеш   в стаята да я тестваш и разбереш как се работи  ,а мосфет транзистора изтрит ли е на този който има радиатор  и колко навивки ти е рамката?

Неактивен Ne6o

• Напреднал потребител
  • Публикации: 165
« Отговор #12 -: Март 25, 2021, 12:47:35 pm »
Здравейте колеги одеве се сдобих със тази рамка попаднах случайно на нея и просто реших да я взема и да се вкарам във филма без въобще да знам какво купувам защото до сега не съм работил никога със такъв апарат. Човека от когото го купих го зглоби, включи и рамката изпука,изцвърка така де издаде звуци като му поднесохме едно алуминиево кенче и това ми беше достатъчно за да го прибера със мен във вкъщи 😄 НО сега не мога да намеря никаква информация за нея и не знам как се работи правилно какви настройки се правят на този модел.
 Въпросите ми са знаете ли го този моде какво мислите за него какво производство е имал ли е някои такова нещо.
Апарати с марка Solider правеше един от Поморие (или Бургас), ако не ме лъже паметта се казва Стилиян.
Виждал съм негови калпави копия на Снифър. Монетари също прави с това име.

Неактивен Цами

• Нов потребител
  • *
« Отговор #13 -: Март 25, 2021, 01:11:54 pm »
Колега algan за този транзистор от снимката ли ме питаш само той е със радяторче.
А рамката е със 6 намотки със някакъв двоен кабел не знам какъв е ако искаш ще го снимам.
Можели някои да ми обясни как да си направя по малка търсеща антена примерно 50см на 50см идеята ми е да е по удобна за работа за сам човек но не знам какъв тип кабел се използва каква дължина,дебелина колко намотки се правят а и каква форма на антената е най добре кръгла,квадратна или D,D

Неактивен Цами

• Нов потребител
  • *
« Отговор #14 -: Март 25, 2021, 01:17:30 pm »
Апарати с марка Solider правеше един от Поморие (или Бургас), ако не ме лъже паметта се казва Стилиян.
Виждал съм негови калпави копия на Снифър. Монетари също прави с това име.
колега знаеш ли как мога да се свържа със този човек