Автор Тема: Носите ли си траша вкъщи?  (Прочетена 4958 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен MakiZa

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 35
Носите ли си траша вкъщи?
« -: Март 23, 2021, 08:06:04 pm »
Колеги, зачетох се в закона + едно изгледано видео на тази тема и останах с впечатлението, че само и единствено носенето на детектор не е престъпление.
От което следва, че ако ме спрат с детектор и пълна с цветни боклуци торбичка, могат да си интерпретират, че това са реликви и да ми заключат детектора.
Има ли колеги които могат да споделят опит за тази ситуация?
ПС : нося си боклуците в нас и ги трупам в една кофа.. просто сантиментална стойност.

Неактивен nobody

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 137
Re: Носите ли си траша вкъщи?
« Отговор #1 -: Март 23, 2021, 08:58:00 pm »
Куките не вдяват какво е. Ако го видят го смятат че е нещо ценно.
Най добре е да го складираш някъде на къра и без машина като си на разходка да си го прибираш /без металотърсач да си/ ако искаш да избегнеш разправии.

Неактивен MakiZa

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #2 -: Март 23, 2021, 09:06:33 pm »
Аз знам, че не вдяват какво е. То самият аз не вдявам. Номера е, че те прилагат закона в тази му част която им е в техните правомощия. Тоест да конфискуват вещща заедно с боклуците до доказване на това, че боклуците са точно боклуци. А това може да отнеме години.
Там е тънката уловка дали да си нося боклуците или не.

Неактивен MakiZa

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #3 -: Март 23, 2021, 09:13:22 pm »
Аз закона го тълкувам така :
1-Тъп си,но понеже си само с детектор, чупи си главата!
2- Понеже си много тъп и имаш разни боклуци заедно с детектора, ще ядеш дърво!

Неактивен fides

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #4 -: Март 23, 2021, 09:56:07 pm »
Здравей. Правилно разсъждаваш. В къщи и в колата трябва да е чисто от всякакви мръсотии.

Неактивен MakiZa

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #5 -: Март 23, 2021, 10:14:01 pm »
Здравей. Правилно разсъждаваш. В къщи и в колата трябва да е чисто от всякакви мръсотии.
Благодаря за коментара колега!

Неактивен Джони

• Ветеран
  • Публикации: 1394
  • Таен агент с АКА Сигнум MFT
« Отговор #6 -: Март 26, 2021, 10:21:09 am »
Колега, виж в статията по-долу за какви неща повдигат обвинения. Съвсем прясна е.
https://shumenonline.bg/2021/03/26/%d0%b8%d0%b7%d0%b7%d0%b5%d1%85%d0%b0-%d0%ba%d1%83%d0%bb%d1%82%d1%83%d1%80%d0%bd%d0%b8-%d1%86%d0%b5%d0%bd%d0%bd%d0%be%d1%81%d1%82%d0%b8-%d0%be%d1%82-%d0%b4%d0%be%d0%bc%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-36-%d0%b3/?fbclid=IwAR1qs4qygOC1e7lwU3nAUWtiHTFzc78xQwfRp-vC0Y52xPnwrN6Zve2XiRo
Много е болезнено да те съдят за боклуци. Бройката е три. За три неща с белези на културна ценност или части от културни ценности повдигат обвинение. Значи парадокса е, че за два ауреуса не могат да те осъдят, но за три парчета от някакви предмети могат.
В никакъв случай не носете в себе си боклуците. А да ги трупате вкъщи... е направо откачена работа.
Сами си подписвате присъдата. Нищо, абслютно нищо не трябва да има у вас. Дали ще ги криеш някъде, дали ще ги оставяш на нивата или ще носиш в музея, е съвсем личен избор.
Закона е несправедлив, но е такъв, какъвто е, и трябва да го знаете и да се съобразявате с него, за да нямате неприятности.
И не забравяйте, че в полицията много обичат доносниците.
Монетата винаги има две страни.

Неактивен MakiZa

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #7 -: Март 26, 2021, 05:16:41 pm »
Колега, виж в статията по-долу за какви неща повдигат обвинения. Съвсем прясна е.
https://shumenonline.bg/2021/03/26/%d0%b8%d0%b7%d0%b7%d0%b5%d1%85%d0%b0-%d0%ba%d1%83%d0%bb%d1%82%d1%83%d1%80%d0%bd%d0%b8-%d1%86%d0%b5%d0%bd%d0%bd%d0%be%d1%81%d1%82%d0%b8-%d0%be%d1%82-%d0%b4%d0%be%d0%bc%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-36-%d0%b3/?fbclid=IwAR1qs4qygOC1e7lwU3nAUWtiHTFzc78xQwfRp-vC0Y52xPnwrN6Zve2XiRo
Много е болезнено да те съдят за боклуци. Бройката е три. За три неща с белези на културна ценност или части от културни ценности повдигат обвинение. Значи парадокса е, че за два ауреуса не могат да те осъдят, но за три парчета от някакви предмети могат.
В никакъв случай не носете в себе си боклуците. А да ги трупате вкъщи... е направо откачена работа.
Сами си подписвате присъдата. Нищо, абслютно нищо не трябва да има у вас. Дали ще ги криеш някъде, дали ще ги оставяш на нивата или ще носиш в музея, е съвсем личен избор.
Закона е несправедлив, но е такъв, какъвто е, и трябва да го знаете и да се съобразявате с него, за да нямате неприятности.
И не забравяйте, че в полицията много обичат доносниците.
Благодаря за коментара, колежке. Знаех си, че ще бера ядове с моите боклуци. Не че някой е тръгнал да ме проверява, но никога не се знае. Предпочитам да съм изряден понеже досието ми е чисто.
В тази държава не може да се практикува това хоби нормално. Това е положението.

Неактивен dimitar_petkof

• Нов потребител
  • *
  • Публикации: 4
« Отговор #8 -: Март 26, 2021, 06:10:29 pm »
Простете , но защо ""парадокса е, че за два ауреуса не могат да те осъдят, но за три парчета от някакви предмети могат""?

Неактивен vladorado

• Старши потребител
  • Публикации: 281
« Отговор #9 -: Март 26, 2021, 10:58:25 pm »
Аз си нося в къщи подковите и оловото. Подковите ги чистя от ръждата, боядисвам ги и ги окачам на оградата. Оловото го събирам в кофа и като събeра достатъчно ще си отлея оловни тежести за морски риболов, че в магазина станаха по £1.30 и нагоре.

Който търси - намира, и после пак търси. Що е то?

Неактивен MakiZa

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #10 -: Март 27, 2021, 08:48:37 pm »
Аз си нося в къщи подковите и оловото. Подковите ги чистя от ръждата, боядисвам ги и ги окачам на оградата. Оловото го събирам в кофа и като събeра достатъчно ще си отлея оловни тежести за морски риболов, че в магазина станаха по £1.30 и нагоре.

И аз си пазя подковите. Няколко съм оставил в земята но не липсват в колекцията.
Тъжното тук е, че заради някакви обезформени ламарини могат да ти напрявят проблем.
Тежката педерасрия с която не могат да се преборят нашите сдружения е огромна.