Автор Тема: Въпрос за захранването на Фишер голд бъг  (Прочетена 4066 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен ton69

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 142
Re: Въпрос за захранването на Фишер голд бъг
« Отговор #15 -: Февруари 25, 2021, 01:14:51 pm »
Незнам защо си усложнявате живота със стабилизатори и дс дс конвертори.Лоубат на дисплея се появява при 5.8в захранване-тествано.Цялата платка се захранва през 5в стабилизатор,така че 2бр лион елемента,които при пълен заряд дават 8.4в и не трябва да падат под 3в на елемент или 6в,са абсолютно достатъчни да захранват апарата.Аз съм с точно такива на текнетикса-2 по 1000ма.Работи на ура.Почти всяка седмица поне по 10 часа работа. Зареждам 10 пъти в годината.Сложил съм ги в тръбата под подлакетника,кабелчетата минават през тръбата,дръжката и излизат в гнездото за батерията.Просто и много удобно.Отдавна приключих с купуване на 9в батерии.Успех                                                                  ПП-Там в тръбата може да се монтира и платката БМС,а на пластмасовата капачка жака за адаптера.При мен е само съединител за зарядното,свалям капачката пъхам в зарядното и готово ;D,откачам след заряд ,слагам капачката и НАПРЕД :'(
« Последна редакция: Февруари 25, 2021, 01:49:23 pm от ton69 »

Неактивен sisco1

• Производители
  • Редовен потребител
  • *
  • Публикации: 135
« Отговор #16 -: Февруари 25, 2021, 03:21:42 pm »
Става и така,незнам как е организирано захранването на апарата за това предложих стабилизатор.В някои уреди крайното стъпало се захранва директно от батерията,но щом всичко е на 5V  най лесно е с две батерии както предлага колегата ton 69 :)

Неактивен ton69

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 142
« Отговор #17 -: Февруари 25, 2021, 05:46:28 pm »
Крайното стъпало на звука е директно от батерията,но и без това грачат достатъчно,така че няма проблем.Всичко друго е през стабилизатор на 5в.

Неактивен pechkata

• Ветеран
  • Публикации: 515
« Отговор #18 -: Февруари 26, 2021, 09:14:46 am »
Печка,
Аз съм си отговорил. С математиката съм наред и все още не съм забравил да смятам. Както казах в описанието на батерията е казано 800 милиампер часа. А сега да сметнем за колко часа ще стигнат тези 800 MAh при консумация от 20 MAh. Май, че резултата е 40 часа работа и то ако данните на производителя са верни.
 Разглобявал съм подобна китайска 9V батерия (зареждаема), която я даваха 1000 милиампер чака. И какво да видя. Вътре имаше една 500 MAh литиева батерия барабар със зарядната платка. От нея няма как да получиш 1000 MAh. За това не вярвам на данните на китайците.
Но дори и данните на GP Batteries да са верни тази батерия ще издържи максимум три-четири дни работа. А на мен ми омръзна да давам кинти за батерии. Търся начин да си реша проблема за по-продължителен период. За това твоя отговор не ми хареса. Алган и Тон69 бяха много по-конкретни и дадоха решение. Аз се спрях на предложението на Тон69. Изпробвано и според него работи.
Ти сам го каза че детектора е със ниска консумация и няма нужда от по голяма батерия от 200/300 милиампера...
Не си усложнявай живота - купи две батерии и зарядно...

Неактивен algan

• Старши потребител
  • Публикации: 391
« Отговор #19 -: Февруари 26, 2021, 01:38:37 pm »
Имах китайския вариянт на голд бъг  ползвах го  и със зареждащи батирии от 9 волта и със алкални бих казал,че с  алкалните работише по добре така,че вариянта с литиево йонни батерии е най-добрия