Автор Тема: Проблем с Голдън Маск 3+  (Прочетена 2987 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Wisp3r

• Нов потребител
  • *
  • Публикации: 4
Проблем с Голдън Маск 3+
« -: Януари 10, 2021, 02:29:38 pm »
Здравейте колеги имам странен проблем .Уреда който правя чисто любителски е копие на Голдън маск 3+. Платката я закупих готова напечатана(гола) и си налепих елементите по схемата(пък и има надписи за по лесно :) ) Иии след като всичко беше готово свързах потенциометрите и цк ключетата и машината тръгна (Щастие голямо) след което реших да я пренеса в кутия запоих наново потенциометрите и не тръгна повече.... самото захранване го отняма подмених повечето елементи по него : диоди,транзистори и интегралната 1458 дори и ниякои от обемните кондензатори но резултат никакъв... та ако някой е на ясно какво бих могъл да направя ще съм много благодарен !!! Остана само да вметна че когато замеря с мултицеда единия край на нулата на батерията с другия край където и да пипна ми дава 12 волта което ме навежда на мисълта че някъде дава пълно късо но не виждам къде може да е

Неактивен Wisp3r

• Нов потребител
  • *
Re: Проблем с Голдън Маск 3+
« Отговор #1 -: Януари 10, 2021, 04:23:13 pm »
още снимки

Неактивен pechkata

• Ветеран
  • Публикации: 515
« Отговор #2 -: Януари 10, 2021, 06:29:47 pm »
Този мост около стабилизатора на 5 волта какъв е...?

Неактивен Wisp3r

• Нов потребител
  • *
« Отговор #3 -: Януари 10, 2021, 08:14:35 pm »
Прекъсната писта но е проверена и е ок

Неактивен avrelian

• Напреднал потребител
  • Публикации: 244
« Отговор #4 -: Януари 10, 2021, 09:51:33 pm »
Как да намаля дискриминацията на маска 3+, пробвах с тримера на диск депа не става. Проблема е че близко до антената се опитва да къса цветния сигнал. Ако сменя потенциометъра на дискриминаията с друга стойност дали ще има ефект.

Неактивен Владко_тарикатко

• Производители
  • Напреднал потребител
  • *
  • Публикации: 202
« Отговор #5 -: Януари 10, 2021, 10:28:46 pm »
Това не е 3+ а имитация на 3-ка  :)  Ботевградския мангал дето ти е продал платката те е излъгал !
« Последна редакция: Януари 10, 2021, 10:32:34 pm от Владко_тарикатко »

Неактивен Wisp3r

• Нов потребител
  • *
« Отговор #6 -: Януари 10, 2021, 10:37:29 pm »
Предположих че нещо такова е станало но се опитвам да я стартирам ... Сега след смяна на един съмнителен транзистор имам захранване но светлодиодът за слаба батерия свети постоянно ... някой идеи ?

Неактивен pechkata

• Ветеран
  • Публикации: 515
« Отговор #7 -: Януари 11, 2021, 08:55:31 am »
Купи си една платка от Владо...
Има мн. липсващи елементи по тази платка...

И компенсацията къде е вързана че не я видях...?

Неактивен Русин Русинов

• Нов потребител
  • *
  • Публикации: 10
« Отговор #8 -: Януари 30, 2021, 08:07:41 pm »
Щом си оправил захранване провери Тх трябва да е около 10,6в. На Рх 0,9в. На моята и на твоята платка производителя им е един и същ. Вземи един мултицед и го тури да мери ток А и едната му щека е тури на резистора 39к преди него където излиза от ОУ. Другия край на МЦ го тури на говоритела а другия край на ГО на маса трябва да има пукане в ГО. Набл. МЦ да не вдигне големи А тури и захранването на платката през А метър.