Автор Тема: Настройки на Equinox 800 за плаж  (Прочетена 3957 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Araman

• Ветеран
  • Публикации: 1251
Настройки на Equinox 800 за плаж
« -: Октомври 09, 2020, 09:13:40 am »
Колеги, ще ви бъда благодарен за съвети във връзка с настройки на Нокс 800 за плажно търсене: сух пясък, мокър пясък (прибой), както и във (под) вода. Благодаря в аванс на отзовалите се. Поздрави !!! 🙂
"Страхуваш ли се-не го прави. Правиш ли го-не се страхувай!!!"-Чингис хан

https://vbox7.com/play:7e5f6da7ff&start=1

Неактивен s_gaitandjiev

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 98
Re: Настройки на Equinox 800 за плаж
« Отговор #1 -: Октомври 09, 2020, 10:49:41 am »
Е апарата си има режими за тези цели. Има режим Плаж 1 и Плаж 2. Плаж 1 е за сух и мокър пясък  а Плаж 2 за под вода. Аз съм с Equinox 600 и работих без проблеми и с 2та режима. Опитай с чувствителност 19-20 и Recovery speed 2.

Неактивен j

• Напреднал потребител
  • Публикации: 193
« Отговор #2 -: Октомври 09, 2020, 05:30:57 pm »
След упдейта е на софтуера последна версия апарата  на плаж 1 и плаж 2 работи само на мулти честота.
Колега има доста клип чета.. Гледай хубаво обеснява хората за водата задължително sandcoop

Неактивен pechkata

• Ветеран
  • Публикации: 515
« Отговор #3 -: Октомври 16, 2020, 09:08:26 pm »
Колеги, ще ви бъда благодарен за съвети във връзка с настройки на Нокс 800 за плажно търсене: сух пясък, мокър пясък (прибой), както и във (под) вода. Благодаря в аванс на отзовалите се. Поздрави !!! 🙂
Само това ли раздуй малко повече по темата - какво прави какво не иска да прави...

Неактивен j

• Напреднал потребител
  • Публикации: 193
« Отговор #4 -: Октомври 17, 2020, 01:23:20 pm »
Само това ли раздуй малко повече по темата - какво прави какво не иска да прави...

Какво те интересува колега.. Нещо по точно... По мои наблюдения с апарата.. След упдейта 3...  Програмите за плаж 1.. 2.. Работят вече само н мулти.. При парк 1..2.. Поле 1... 2.. Можеш на отделни честоти както и добавената 4 kHz при тестове и работа  с нея вчера в Странджа забеляза че вди то при засичане на  цели е по високо.. Демек монети бронз  сребро мед ги дава с високо вди 25 до 35..40 при... Мулти. 1 век... 13..14 вди но мн стабилен но камбаните с желязна руда.. Или висока минерелация ги свири но бес вди само звук.. Работя само на 2 тона защото на 5 и 50 тона става като пияно и при замърсен участък не мога го трая на толкова тонове... Дръгия плюс е че може да се елеменират таргети което не заглушава реалните цели е мн голяма екстра спирам да вадя стари капачки от буркани и тубички от разни мазилка.. Фолио то не го махам то се познава.. При плаж 1.. 2.. След умдейта работи само на мулти при което фолия тънки златни нсребърни... Бижута ги давам с мн ниско вди за пример ахче.. Вди в минерализация 1 до 3... Като казвам тежка почва и минерализация грунд 9..

Ако мога да помогна с нещо или те интересува нещо друго питам ще се радвам ако мог да бъда полезен

Неактивен pechkata

• Ветеран
  • Публикации: 515
« Отговор #5 -: Октомври 18, 2020, 11:22:54 am »
Това и аз го забелязах в новия софт ...
На колегата не му е ясно нещо ама не споделя...

Цитат
Колеги, ще ви бъда благодарен за съвети във връзка с настройки на Нокс 800 за плажно търсене: сух пясък, мокър пясък (прибой), както и във (под) вода. Благодаря в аванс на отзовалите се. Поздрави !!!

Неактивен Araman

• Ветеран
  • Публикации: 1251
« Отговор #6 -: Октомври 19, 2020, 09:35:41 pm »
Това и аз го забелязах в новия софт ...
На колегата не му е ясно нещо ама не споделя...

Няма нищо, всичко е ОК. Благодаря на колегата s_gaitandjiev за посочените настройки. Уредът не беше мой, на един приятел и просто ми го остави след излет по плажа и ми се отдаде възможност два дни да поработя с него там, а познавайки манталитетът на "Маелаб" ( и не само те) да слагат един милион настройки "подобряващи" работата не исках да губя технически време в експерименти на програми и настройки, това е. Свикнал съм поначало с детектори също със сложен софтуер, но с опростено за работа потребителско меню. Допадна ми работата на Нокса по плажа (под вода не съм го пробвал). Прекрасен детектор за плаж, просто малко много по скъп като цена, неоправдано скъп за този вид търсене. Други на три-четири пъти по ниска цена вършат същата работа, даже за някои по дълбоки сигнали са мн по добре и по категорични като чуваемост, детекция, цифрови и звукови показания  и дискриминация.
Но, кеф цена няма. Всеки си избира.
« Последна редакция: Октомври 19, 2020, 09:39:57 pm от Araman »
"Страхуваш ли се-не го прави. Правиш ли го-не се страхувай!!!"-Чингис хан

https://vbox7.com/play:7e5f6da7ff&start=1