Автор Тема: схеми за електронни багети  (Прочетена 4824 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен algan

• Старши потребител
  • Публикации: 391
схеми за електронни багети
« -: Септември 20, 2020, 08:41:41 pm »
Здравейте колеги търся схеми за електронни багети.
https://www.youtube.com/watch?v=BpIcoVoZvYQ
https://www.youtube.com/watch?v=ffyXKDV06o4

Неактивен Vladislav

• Старши потребител
  • Публикации: 350
Re: схеми за електронни багети
« Отговор #1 -: Септември 20, 2020, 09:14:06 pm »
Здравейте Аlgan има само две книги със схеми за електронни багети в тях първата е на английски и се казва Inside the METAL DETECTOR - First Edition - 286 pages - Published September 2012
ISBN 978-0-9858342-0-3 https://www.geotech1.com/forums/content.php?125-inside-the-metal-detector вътре за багети има специално посветена глава Chapter 13: Long Range Locators със включени описания. Във второто издания от 2015та на същата книга тази глава просто е съкратена и страниците са намлени, както и цената. Така, че второто издание е безполезно защото няма нищо за багети.

Другата книга е българска и вече я дадох препратката за нея в друга тема, ако някой не ви е изпреварил можете да си я купите:

https://knizhen-pazar.net/products/books/1979260-kak-da-otkriem-golemite-sakrovishta-chast-1
Как да открием големите съкровища. Част 1 Недялко Йорданов
Град на издаване Пловдив
Година 1999
Страници 67
Език Български
Наличност 1 бр.
Художник Веселин Цаков
Корици Меки
Тегло (гр.) 110
Ширина (мм) 130
Височина (мм) 200
Дебелина (мм) 5
ISBN 954
В тази книга за първи път се публикуват схемите и поясненията към тях за няколко вида скъпо струваща апаратура за търсене на големи съкровища. Обяснени са принципите на работа, предимствата и грешките, които могат да се допуснат при използването й. Схемната документация е изложена във вид, който позволява конструирането на приборите в домашни условия.

Останалото е да ровите из необятните простори (форуми) на интернет за схеми и снимки, които да можете да използвате някак си.

А сетих се за теория:

https://m.helikon.bg/40123-%D0%9D%D0%B0%D1%83%D1%87%D0%BD%D0%B0-%D1%84%D0%B8%D0%B7%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0-%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%B7%D0%B8%D1%8F.html Научна физикална радиестезия
Автор: Луи Тюрен
това са основите вътре няма схеми, но е обяснен принципа в детайли.
Издател    Евелина-Бъчварова
Брой страници    1168
Година на издаване    1998
Корици    меки
Език    български
Тегло    1069 грама
Размери    17x23
ISBN    9548823144
Баркод    9548823144
Настоящето издание съдържа: постоянни и статични вълни; светлината; цветовете; вълните на болестите и лекарствата; вода; зоология; ботаника; минерали; математика; физика; трансурании; биология; астрономия; геометрични фигури; вредни вълни; предмедицина; медицината с лице към вълните.

Сканирано pdf копие на книгата видео филми и др. може да търсите във форума и сайта https://alt-bg.com/ на Асоциация Луи Тюрен България
« Последна редакция: Септември 20, 2020, 09:36:03 pm от Vladislav »

Неактивен Vladislav

• Старши потребител
  • Публикации: 350
« Отговор #2 -: Септември 20, 2020, 10:03:57 pm »
За да работиш с багети трябва да имаш Био-токове. Обикновенно още от 8-10 годишен човек се пробва и се разбира дали има т.нар. Био-токове ако нямаш просто тези уреди и най прости багети (два огънати под формата на буквата Г голи медни или стоманени тела)  и най сложни електронни уреди ще са безполезни за теб ти не можеш да работиш с тях, ако нямаш биотокове, които се откриват от малък още от ранна детска вързраст някъде 8-12 годишен, трябва да те тестват просветени хора багетисти и да се обучиш от човек който умее и има биотокове за да можеш да работиш после ти остава дарбата и умението за работа с багети за цял живот.  A с електронните само се усилва сигнала по електронен път и те не могат обаче да работят без човек багетист, Оператор който да работи с тях.
« Последна редакция: Септември 20, 2020, 10:13:00 pm от Vladislav »

Неактивен algan

• Старши потребител
  • Публикации: 391
« Отговор #3 -: Септември 21, 2020, 01:39:54 pm »
Благодаря,Владислав.
Поръчах си книгата като информация ще ми е интересно да я прочета.

Неактивен Mehmed Kurusiulejman

• Ветеран
  • Публикации: 628
« Отговор #4 -: Септември 21, 2020, 09:05:39 pm »
Имам книгата на Недялко Йорданов. Правих по нея някои схеми . Има много грешки и всичко е бошлаф. Имам моя багета , която няма електроника , но пък действа. Има резервоар , който се пълни с определени елементи от Менделеевата таблица , а и втори резервоар , в който се слага търсеният елемент ( злато , сребро или кристали от рода на диаманти ... Много е сложно. За да работиш с багети , трябва да имаш био-токове , които усилват антената и много тренировки , за да стигнеш до реални резултати. В книгата има описани методи и теория , но схемите са абсолютни лъжи и не стават за практическа работа.

Неактивен Radislav

• Напреднал потребител
  • Публикации: 167
« Отговор #5 -: Декември 13, 2020, 07:41:59 pm »
Не се занимавайте с глупости...!
 ;D

Неактивен koko5819

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 104
« Отговор #6 -: Декември 14, 2020, 07:46:35 pm »
Аз нямам пари за скъпи електроники и търся някой да ме запознае с Дънкан Маклауд.За своите 400 години живот сигурно знае някое малко имане къде е закопано.Ще дам и за благотворителност. ;D ;

Неактивен pechkata

• Ветеран
  • Публикации: 515
« Отговор #7 -: Декември 14, 2020, 09:01:56 pm »
но схемите са абсолютни лъжи и не стават за практическа работа.
Всичките схеми съм ги правил и работят - грешките са умишлени...

Неактивен Vvvvv

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 100
« Отговор #8 -: Декември 15, 2020, 07:41:51 am »
И аз както повечето пробвали с багети ,римски бастуни и тн .са се срещали с още два проблема !
Първия е като се засече сигнал винаги има изместване ,до колко знам е свързано с магнитните полюси на Земята север-юг!
Втория е ако е имало нещо и е било извадено остава" остатъчно поле"но багетите придължават да дават сигнал !
Та въпроса ми е какво ние необходимо за решаването на тези два проблема ?
До колкото знам се използва някакъв генератор или така наречена "чистачка"?
"Аз винаги си изваждам по някое по голямо желязо ,за да се ориентирам къде съм " Рублата

Неактивен pechkata

• Ветеран
« Отговор #9 -: Декември 15, 2020, 10:11:31 am »
И аз както повечето пробвали с багети ,римски бастуни и тн .са се срещали с още два проблема !
Първия е като се засече сигнал винаги има изместване ,до колко знам е свързано с магнитните полюси на Земята север-юг!
Втория е ако е имало нещо и е било извадено остава" остатъчно поле"но багетите придължават да дават сигнал !
Та въпроса ми е какво ние необходимо за решаването на тези два проблема ?
До колкото знам се използва някакъв генератор или така наречена "чистачка"?
Статик елиминатор се казва или елиминатор на статични заряди...
Работа му зависи от времето на престоелия в земята метал - може да мести със часове и дори със дни...
Затова се захранват със големи акумулатори...
Времето и начина на елиминиране не можеш да определиш - зависимост от терена наклон движение на подпочвени води и др.  по закон е север юг...
След 1-2 мерения през 1-2 ч. и сигнала ако спре да се мести или изчезне - тогава можеш да кажеш че елиминатора си е свършил работата...

https://notsi.com/?p=505
« Последна редакция: Декември 15, 2020, 10:16:53 am от pechkata »

Неактивен Radislav

• Напреднал потребител
  • Публикации: 167
« Отговор #10 -: Декември 19, 2020, 12:07:49 am »
На теория е така, но практиката показва друго. А пък, когато се стъпи на непознат полигон...леле-мале...бързо сгъват багетите.

Неактивен pechkata

• Ветеран
« Отговор #11 -: Декември 20, 2020, 01:09:51 pm »
На полигон работят какъвто да е той - на реален обект много зор...