Автор Тема: въпрос за металдетектор  (Прочетена 3914 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен natov_88

• Нов потребител
  • *
  • Публикации: 15
въпрос за металдетектор
« -: Август 20, 2020, 02:44:05 pm »
здравейте. дайте мнение fisher gold bug 2 или makro gold kruzer за самородно злато. ако някой има наблюдения или е работил с някой от двата апарата да сподели мнение

Неактивен vladorado

• Старши потребител
  • Публикации: 283
Re: въпрос за металдетектор
« Отговор #1 -: Август 21, 2020, 02:54:56 pm »
Марко голд крузера е много по-модерен. Ако ще търсиш самородки в България той има редица предимства пед голд бъга:
Работи в сладка вода до 3м ( в солена вода не работи добре ). Голд Бъга е за търсене в сухите пясъци на Аризона, за мокро не става.
Голд крузера идва със безжични слушалки! Това е много важно при търсене край шумни пoтоци. Голд Бъга работи само на звук и без слушалки е безполезен край шумни потоци.
Голд крузера има модерни и разнообразни методи за работа на високо минерализирани почви - ръчен, полу автоматичен и автоматичен (тракинг) грунд баланс и ай сат!

Голд Бъга е по-труден за работа, изисква пвече умения и трябва непрекъснато да се прави грундиране. В ръцете на опитен търсач и сух терен намира и най-малките златинки, но крузера не му отстъпва ( засичa злтинка от 0.01г). Малко е по-дълбок от крузера, но това няма пактическо значение за типа злато което търси.
Голд Крузера има много по-модерна система за дискриминация със звук и цифров дисплей, дава информация за минерализацията на почвата и дълбочината на сигнала.

Голд крузера е чудесен монетар с големите антени.

Голд Бъга има смисъл да го вземеш ако го намериш много по-ефтин от крузера и нямаш пари за крузер.

Утре отивaм с приятел българин да търсим монети по английските ниви с неговият голд крузер и с моят еквинокс 800.

Надявам се да съм ти бил полезен.
Който търси - намира, и после пак търси. Що е то?

Gladiator

• Гост
« Отговор #2 -: Август 21, 2020, 02:58:25 pm »
Vladorado нямате ли път към Essex, че тези фермери тук така и не можаха да ми кажат "ДА" за да им изкопая нивите. :D

Неактивен vladorado

• Старши потребител
  • Публикации: 283
« Отговор #3 -: Август 21, 2020, 08:38:40 pm »
Есекс ми е далече, не става за еднодневно пътуване.
Който търси - намира, и после пак търси. Що е то?

Gladiator

• Гост
« Отговор #4 -: Август 21, 2020, 09:15:17 pm »
Говорихме преди, доста си ми далече. Ако беше някъде наблизо щяхме да се видим. Но не се знае, може пък в бъдеще може да се срещнем в някоя нива. Успехи.

Неактивен natov_88

• Нов потребител
  • *
  • Публикации: 15
« Отговор #5 -: Август 22, 2020, 03:07:44 pm »
благодаря ти vladorado за изчерпателния отговор. наистина ми беше от полза. поздрави