Автор Тема: дълбоки сигнали с кантар  (Прочетена 278164 пъти)

0 Потребители и 6 Гости преглежда(т) тази тема.

Tribal

• Гост
Re: дълбоки сигнали с кантар
« Отговор #90 -: Май 23, 2012, 10:42:20 pm »
Най-жестоко съм лъган от антично желязо.Приличаше на приклад за въздушна пушка,отцепен от туч на готварска печка и се оказа на около метар,метър и десет.Щеше да ми изгори апарата.Зони1.5 на 1.5 метра,почти пълно покритие,монетара не го чува и ...адреналин.....
  Намираше се между антични  зидове.

Неактивен влади-коин

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 139
  • s.p.q.r
« Отговор #91 -: Май 23, 2012, 10:51:50 pm »
маалее...направо да ми е изхвръкнало сърцето,знам я тази тръпка.имам същата случка с една медна кана,леле щех да откача за пореден път.

Неактивен влади-коин

• Редовен потребител
  • **
  • s.p.q.r
« Отговор #92 -: Май 23, 2012, 10:57:05 pm »
колеги ,аиде лека,утре пак ще дискотираме ;D

Tribal

• Гост
« Отговор #93 -: Май 23, 2012, 11:20:19 pm »
Колега kodokan,Направих справка и казвам:Бронзовият съд с железните инструменти е разминал зоните приблизително с 50 процента.Това си е прилична дискриминация.Поздрави.

Неактивен kodokan

• Администратори
  • Ветеран
  • Публикации: 1526
« Отговор #94 -: Май 24, 2012, 07:06:08 pm »
Колега kodokan,Направих справка и казвам:Бронзовият съд с железните инструменти е разминал зоните приблизително с 50 процента.Това си е прилична дискриминация.Поздрави.
Благодаря ,колега . Това за определяне на вида на засечения обект чрез зоните не го знаех и е много ценна и полезна информация за мен и предполагам и за много други колеги. Нямам толкова голям опит с кантари и не съм имал контакти с опитен кантарджия до сега. Поздрави.

Tribal

• Гост
« Отговор #95 -: Май 24, 2012, 08:07:54 pm »
Привет,колега и честит празник.Кантара има интересен и богат език.Казвам го не защото съм пристрастен,нито от преливащо самочувствие.Аз съм някъде около средата на "пилотажа".Имам колеги,които продължават да ме смайват при разчитане на заплетени сигнали.Толкова са прецизни,че не е за вярване.

Неактивен vvarbanov

• Ветеран
  • Публикации: 1284
  • Вар Баний
« Отговор #96 -: Май 24, 2012, 08:27:57 pm »
Една от изненадващо хубавите възможности на кантара е ,че с него може да се начертаят контурите на засечения обект.Снимката е изключително точна.Например на бронзов съд може да се види дръжката му.

Неактивен влади-коин

• Редовен потребител
  • **
  • s.p.q.r
« Отговор #97 -: Май 24, 2012, 09:42:28 pm »
според мен това е наи важното правило за един кантарджия е     припокриването на зоните това  е           екритерии за определянето на сигнала цветно или черно

Неактивен ЧИГОТ

• Напреднал потребител
  • Публикации: 210
  • Прогонен
« Отговор #98 -: Май 24, 2012, 10:05:19 pm »
Една от изненадващо хубавите възможности
 на кантара е ,че с него може да се начертаят контурите на засечения обект.Снимката е изключително точна.Например на бронзов съд може да се види дръжката му.

Стига бе.... а ако е бронзова статуя, патката му ше моеш ли очерта? А?  :D :D :D :D :D

Неактивен vvarbanov

• Ветеран
  • Публикации: 1284
  • Вар Баний
« Отговор #99 -: Май 24, 2012, 11:18:52 pm »
Определянето на сигнала дали е железен или цветен е важно.Но от значение е и техниката за определяне на сигнала от зидовете който се получава при преминаването на кантара над тях.Преди да му свикна изкопах един зид на към 1,5м.
Колега wallb2,едва ли действително те интересува отговора за бронзовата статуя.По скоро ми се струва че по тоя начин изразяваш недоверие към написаното от мен.Може би ако не сега то след време ще намериш някой майстор на кантара (какъвто аз не съм) който ще разсее съмненията ти.
Приятелски поздрав.

Керкенез

• Гост
« Отговор #100 -: Май 24, 2012, 11:27:54 pm »
Определянето на сигнала дали е железен или цветен е важно.Но от значение е и техниката за определяне на сигнала от зидовете който се получава при преминаването на кантара над тях.Преди да му свикна изкопах един зид на към 1,5м.
Колега wallb2,едва ли действително те интересува отговора за бронзовата статуя.По скоро ми се струва че по тоя начин изразяваш недоверие към написаното от мен.Може би ако не сега то след време ще намериш някой майстор на кантара (какъвто аз не съм) който ще разсее съмненията ти.
Приятелски поздрав.

Колега Върбанов,не си ли правил тестове с монети накуп.В глинено гърне и отделно в бакърено менче.Ако да,разкажи за впечатленията ти

Tribal

• Гост
« Отговор #101 -: Май 25, 2012, 03:18:21 am »
Едно от предимствата на БГ кантарите е,че не са с фиксирани приемна и предавателна бобини.Първата може да преминава над и под хоризонталната линия на нулиране.Токовете в нея сменят посоката си,променя се и начина на реагиране.Този"линеен" процес,обаче е съпроводен от някои не съвсем линейни проявления,които дават допълнителни възможности на тези машини.Поздрави.

Неактивен glogov

• Старши потребител
  • Публикации: 414
« Отговор #102 -: Май 25, 2012, 11:07:09 am »
1) GPX-4500 с голямата антена, ще чуе ли, дълбокиат сигнал отразен от кантара?
2) Каква е максималната дълбочина на кантара, за предмет с размери 15/15см.?

Поздрави.
Каквото и да ти говорат, винаги идва дума за пари!

Неактивен ЧИГОТ

• Напреднал потребител
  • Публикации: 210
  • Прогонен
« Отговор #103 -: Май 25, 2012, 11:43:29 am »

Приятелски поздрав.

И от мен имаш поздрав, но прекалено много вярвате на този и онзи... т.е. тоя казал оня повторил и накрая излизат едни небивали случки, както и такива за работещи уреди... Аз съм прекалено много реалист и ще се повтарям, ама съм изхващал лъжите на прекалено много хора, с които съм се срещал и съм им показал че нищо не могат и нищо не намират и само маат гащи и си мислят, че търсят а да не говорим, че нищо не намират... и най-лошото, че заблуждават хората...  Така съм ги подлагал, да изпаднат в толкова неудобно  заради лъжите си, че хора на по 60 години са се свивали в миши дупки от неудобство... 
« Последна редакция: Май 25, 2012, 11:48:53 am от wallb2 »

Tribal

• Гост
« Отговор #104 -: Май 25, 2012, 11:44:30 am »
Здравей,колега glogov.На първия въпрос не мога да отговоря категорично,тъй като съм присъствал само на един случаи.Обектът е доста дълбок и единствено кантара не пропусна....Имам медна ламарина с размери 1мм. х14см.х16см.-224 кв.см.Не съм правил реалн тест на земя с нея.Въздушно моят кантар започва да я хваща от 2 метра с прилична сила на звука.