Автор Тема: дълбоки сигнали с кантар  (Прочетена 233772 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен влади-коин

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 139
  • s.p.q.r
Re: дълбоки сигнали с кантар
« Отговор #30 -: Април 28, 2012, 10:53:30 pm »
здрасти колега,не сме се засичали отдавна.ето как хн за помощодя аз.отивам на обекта,забивам колчетата,оставям монетара и лопатите на страни и почвам.малко е трудно когато хвана сигнал,голяма рзходка ту с апарата ту с лопатата,затова често взимам някое надъхано момче с мен за помощ.а ,за пресечена местност дума да не става.

Неактивен kodokan

• Администратори
  • Ветеран
  • Публикации: 1520
« Отговор #31 -: Април 28, 2012, 11:04:18 pm »
здрасти колега,не сме се засичали отдавна.ето как хн за помощодя аз.отивам на обекта,забивам колчетата,оставям монетара и лопатите на страни и почвам.малко е трудно когато хвана сигнал,голяма рзходка ту с апарата ту с лопатата,затова често взимам някое надъхано момче с мен за помощ.а ,за пресечена местност дума да не става.
Привет и от мен. От известно време предпочитам сам да ходя на разходки. Горе долу ми е наясно как. Монетара си е неразделна част от кантара. За пресечена местност предполагам.че си против,заради това ,че с вашите кантари е трудно, по големи са и с презрамки, но с ТМ-а няма проблеми, удобен и компактен е има си и спусък на ръкохватката за бързо грундиране по време на работа. Поздрави.

Керкенез

• Гост
« Отговор #32 -: Април 28, 2012, 11:07:55 pm »
Това ТМ ще го взема накрая и туй то :))

Неактивен kodokan

• Администратори
  • Ветеран
« Отговор #33 -: Април 28, 2012, 11:21:35 pm »
Това ТМ ще го взема накрая и туй то :))
Внимавай, щото има много ментета от тях. Или втулките им са разшлякани и не работят както трябва. Моят си е оригинален, нов от Хидролока, правих набързо някои тестове.  Пусто все не остава време от работа и ангажименти. Искам едно гърненце да го напълня ,запечатам, да го заровя и да тествам. На минерализирани терени не работи добре. Поздрави.

Керкенез

• Гост
« Отговор #34 -: Април 28, 2012, 11:37:50 pm »
Аз гърнето го зарових вече ама уреда го няма още.И ако го взема ,няма да е от БГ.

Tribal

• Гост
« Отговор #35 -: Април 29, 2012, 09:09:50 am »
Колеги,присъединявайки се към допустимата тенденциозност,ще си позволя да споделя една лесна задачка,съставена от кантарист-ветеран:        ТМ х 1.5 = БГ кантар.                           

Керкенез

• Гост
« Отговор #36 -: Април 29, 2012, 10:37:15 am »
Значи напомпен кантар-ха си пръднал и отиде настройката :) Га че ли ингилизина немаше акъл да го направи...

Tribal

• Гост
« Отговор #37 -: Април 29, 2012, 11:20:17 am »
Би трябвало зад подобна категоричност да стоят актуализирани представи,колега.....Освен онова за което споменавате да е еквивалентно на топовен изстрел?

Неактивен kodokan

• Администратори
  • Ветеран
« Отговор #38 -: Април 29, 2012, 12:58:50 pm »
Колеги,присъединявайки се към допустимата тенденциозност,ще си позволя да споделя една лесна задачка,съставена от кантарист-ветеран:        ТМ х 1.5 = БГ кантар.                         

Колега , приятно е, че има някой като теб за да има полемика и да споделиш опита си. В спора се ражда и истината. Даже и да си прав ,пак ще избера ТМ-а.(визирам последния модел ТМ808).
Но уравнението по горе не би трябвало да е само с една променлива.
По скоро система от уравнения. Преимуществото на един детектор не е само в дълбочината.
Много отдавна не се впечатлявам само от дълбочината на един детектор. Има и куп други важни показатели за един детектор като ергономика, размер(тегло), как се държи по време на работа ,надеждност на електрониката и конструкцията (здравина) и т.н. и т.н. Контролния блок за настройките на ТМ808 си е като на стандартен металдетектор с един куп потенциометри и ключета. Има и индикатор за силата на сигнала и за индикация на батерията.  Освен това ТМ-а има и спусък за бързо грундиране на ръкохватката, удобен е за работа в пресечена местност и е лесно преносим, побира се в една по голяма раница.
Поздрави.

Неактивен kodokan

• Администратори
  • Ветеран
« Отговор #39 -: Април 29, 2012, 01:06:34 pm »
Аз гърнето го зарових вече ама уреда го няма още.И ако го взема ,няма да е от БГ.
Да ,четох че си го заровил, тъкмо да поотлежи. Чудя се какво да сложа вътре. За Бг апаратите - всичко е въпрос на личен избор,аз също предпочитам да имам фабрични - нови, щото и при тях се случва да са бърникани или амортизирани.

Tribal

• Гост
« Отговор #40 -: Април 29, 2012, 05:28:23 pm »
Едва ли има стойностен човек,който би отрекъл аргументите на" цивилизованата" компетентност,колега Кодокан. За всички е ясно,струва ми се ,че само един или два технически показателя понякога решават избора.

Керкенез

• Гост
« Отговор #41 -: Април 29, 2012, 06:30:42 pm »
Поддържам мнението на Кодокан докрай, относно ТМ.А гърнето мисля да го изкарам обратно,щото е пълно с монетки от 1 и 2 стотинки от Тошово време.А бе пуснаха ми мухата ,че някои емисии на  1 и 2 стотинки, били доста скъпи...бута ме дявола да ги проверя,стотици монети :)))

Tribal

• Гост
« Отговор #42 -: Април 29, 2012, 07:26:04 pm »
Здравей,колега,ще се опитам да ти бъда полезен с нещо практично.На един полигон сме направили следното нещо:Дълбок отвор със свредел/диаметър 12-15 см.",или колкото е необходим. В него вкарана тръба от ПВЦ-този отвор не влияе на нашите кантари,може би и на всички.Гърнето е вързано с връв и колкото дълбочина ти трябва, толкова си правиш....Само дето е трудно за почистване-вандали и там се срещат.

Керкенез

• Гост
« Отговор #43 -: Април 29, 2012, 09:16:33 pm »
Ами няма да е реален тестътр,вълните не се разпространяват еднакво в почва и въздух,все пак има някаква дупка.То аз не вярвам и на тестовете ''в джоб''.Като ще е в земята-да е до дупка в земята,да е реален теста.Че и тогава даже не е  реален,че е копана в почвата....

Неактивен kodokan

• Администратори
  • Ветеран
« Отговор #44 -: Април 29, 2012, 09:23:16 pm »
Благодаря колега Tribal, ще събера каквито стари стотинки ,имам доста стари ключове  ще ги понатроша, бронзови боклуци вадени и събирани за тази цел ще ги сложа в едно гърненце и ще го запечатам и ще го заровя за да е достоверен теста , терена е в планината, почвата е средно минерализирана. За полемиката Бг кантар v.s. TM според мен освен техническите параметри за избора играе и роля фактора терен, ако е на равен терен с цел педантично  да се пребие участъка може би е по удачен Бг варианта, щом пишеш ,че Бг кантарите са по дълбоки. Но Тм-а е по стабилен. Аз смятах да търся на ход в пресечена местност - трудно е, но с ТМ-а мисля, че там ще е по лесно. Има едни камъни магнетит из целия терен и преди с една миладинка как съм си патил, не ти е работа.