Автор Тема: дълбоки сигнали с кантар  (Прочетена 233776 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Tribal

• Гост
Re: дълбоки сигнали с кантар
« Отговор #15 -: Април 27, 2012, 09:19:55 pm »
Здравей,колега! Влаченето е втората алтернатива,но само с връв или ремък,сиджимката е метална,а "бангиятя"е кантар.Най-добре е да си оставите инструментите далечко, на безопасно разстояние,щом ходите сам.Да забиете колчетата и да редите терена. Дай Боже да ви потрябват инструментите!...Ей ги къде са!......Когато кантарите бяха "Молотовки",беше лесно.Сега трябва да си свалите задължитело и капсите на кубинките.Съвсем сериозно!

Неактивен Plamen

• Старши потребител
  • Публикации: 384
« Отговор #16 -: Април 27, 2012, 09:56:32 pm »
Здравейте,колеги.С Кантар или с Пулс е по добре да се работи?Благодаря предварително.

Керкенез

• Гост
« Отговор #17 -: Април 28, 2012, 12:41:20 am »
Нали кантарът по принцип не '' вижда'' дребните неща на повърхността и реагира само на дълбоки,или по-точно по-едри метални предмети.При това положение не може на всяка крачка да има едри неща,следователно може да се остави лопатата на 20-30 метра и се забиват шарени колчета там дето има сигнал и после се проверяват серийно......мисля

Неактивен kodokan

• Администратори
  • Ветеран
  • Публикации: 1520
« Отговор #18 -: Април 28, 2012, 12:58:32 am »
Здравей,колега! Влаченето е втората алтернатива,но само с връв или ремък,сиджимката е метална,а "бангиятя"е кантар.Най-добре е да си оставите инструментите далечко, на безопасно разстояние,щом ходите сам.Да забиете колчетата и да редите терена. Дай Боже да ви потрябват инструментите!...Ей ги къде са!......Когато кантарите бяха "Молотовки",беше лесно.Сега трябва да си свалите задължитело и капсите на кубинките.Съвсем сериозно!
Благодаря, колега ,за капсите на кубинките и металните предмети е ясна работата, имаме пълен консенсус, има специални обувки изцяло от гума и изкуствени материали. А тук по нашия край "синджимка" значи въженце, не съм си и помислял с нещо метално да влача лопатата.

Неактивен kodokan

• Администратори
  • Ветеран
« Отговор #19 -: Април 28, 2012, 01:06:35 am »
Нали кантарът по принцип не '' вижда'' дребните неща на повърхността и реагира само на дълбоки,или по-точно по-едри метални предмети.При това положение не може на всяка крачка да има едри неща,следователно може да се остави лопатата на 20-30 метра и се забиват шарени колчета там дето има сигнал и после се проверяват серийно......мисля
С кантара искам да  дефинираме тук стратегия как да се покрие голям периметър на ход и е трудно да се оставя на всеки 20-30 метра лопатата, но и това е идея. Може би е добре човек да е зареден с търпение да мине с кантара да се набучат колците и след това с лопатата и монетара. Така съм го мислил аз като най-оптимална стратегия.

Неактивен kodokan

• Администратори
  • Ветеран
« Отговор #20 -: Април 28, 2012, 01:11:43 am »
Здравейте,колеги.С Кантар или с Пулс е по добре да се работи?Благодаря предварително.
С рамка само на равно се работи.

Керкенез

• Гост
« Отговор #21 -: Април 28, 2012, 01:11:57 am »
А бе то и на мен мечтата ми е да мога да претърся голяма площ набързо,пресявайки дреболиите,ама до ден днешен няма решение...

Неактивен kodokan

• Администратори
  • Ветеран
« Отговор #22 -: Април 28, 2012, 01:32:59 am »
А бе то и на мен мечтата ми е да мога да претърся голяма площ набързо,пресявайки дреболиите,ама до ден днешен няма решение...
Трудно е, но мисля с ваша помощ как да се оптимизира процеса. Някъде четох по западните форуми, че ходели с някакви лопатки, които не са от метал.

Керкенез

• Гост
« Отговор #23 -: Април 28, 2012, 09:43:45 am »
Дали няма да стане ако се направи лопата от гетинакс,или подобна по-здрава материя

Tribal

• Гост
« Отговор #24 -: Април 28, 2012, 10:05:55 am »
Колега Керкенез, реденето при работа с рамка и кантар означава да обработваш терена,движейки се по равномерно отдалечени една от друга линии/тегели/.Разстоянието между тях зависи от възможностите на апарата.По този начин не се пропускат обекти.За целта се използват колчета,които се забиват в краищата на терена.Върви се срещу тях и се преместват последователно. 

Tribal

• Гост
« Отговор #25 -: Април 28, 2012, 10:16:12 am »
.....А най-големите  дискриминатори,инструментите се оставят встрани за да не пречат.

Tribal

• Гост
« Отговор #26 -: Април 28, 2012, 11:42:12 am »
Колегата Кодокан е прав за другите колчета,отбелязващи мястото на сигналите,те са помощни.Носенето на повече от задължителните два броя е неудобно.Маркирането,ако е наложително,се извършва с подръчни средства,има ги в изобилие навсякъде.

Керкенез

• Гост
« Отговор #27 -: Април 28, 2012, 12:28:09 pm »
Колега Керкенез, реденето при работа с рамка и кантар означава да обработваш терена,движейки се по равномерно отдалечени една от друга линии/тегели/.Разстоянието между тях зависи от възможностите на апарата.По този начин не се пропускат обекти.За целта се използват колчета,които се забиват в краищата на терена.Върви се срещу тях и се преместват последователно.

Това са подробности,не е проблем да се организира работата относно това да не остане непроверено,пропуснато петно.Проблемът е това,че,мине ли човек от едно място вече да е сигурен че няма едър обект отдолу,което зависи вече от машината .Според мене разбира се,опитните по-компетентни колеги ще знаят по-добре.

Tribal

• Гост
« Отговор #28 -: Април 28, 2012, 01:48:13 pm »
Ако можеше  да стане това,колега Керкенез,щеше да е чудесно....В действителност,работим с различни машини,опита ни като оператори не е еднакъв.Дори да се намери начин за "отбелязване на прослушаното",пак не е сигурно.Разказват се истории за колеги,съветвани да не ходят някъде,защото преди тях са минали"велики знаменитости",а след тях и трева не расте!...Да,ама после непослушните не знаменитости често са оставали доволни,минавайки по следите им.

Tribal

• Гост
« Отговор #29 -: Април 28, 2012, 03:19:10 pm »
Искам да споделя мнение и с колегата Пламен.Според мен,най-правилно е да се работи с трите типа апарати.Всеки от тях има своите конкретни предимства и бива предпочитан или не в зависимост от целите на излета.Ако не ме интересува желязото ,избирам кантар+монетар.