Forum > Търсене на монети
Монета ли е?
s_gaitandjiev:
Намерих това чудо на Витоша вчера. Беше на около 20см и даваше хубав сигнал към 85 с Garrett AT PRo. Старичко е защото намерих патрони на 100 години само на 5-10см. Материала си е бронз и има дебела зелена патина. Диаметъра е около 25мм. Доста е тънко- може би към 1-2мм като по ръбовете е дори под 1мм. Не виждам разпознаваеми елементи но като чели има надпис. Подчертал съм леко снимките на Photoshop и самата монета съм минал с графит за контраст. Само от едната страна виждам нещо като надпис и на мен ми изглежда като буквите "HIKA". Някои има ли идея какво е?
shumana:
Здравей, според мен е византийски фолис !
vvarbanov:
Михаил IV (c.1034-1041)средата на 11-ти век, анонимен фолис, клас C, Константинопол
s_gaitandjiev:
--- Цитат на: vvarbanov в Март 30, 2020, 05:10:49 pm ---Михаил IV (c.1034-1041)средата на 11-ти век, анонимен фолис, клас C, Константинопол
[/quote
мерси много колега. Странно но на задната страна не си личи почти нищо. Има ли начин да го изчистя леко без да го сасипя тотално. Например в оцет
--- Край на цитат ---
shumana:
Колега, има и такива фолиси анонимки, който са с надписи само от едната страна, а от другата нямат нещо ! ;D
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия