Автор Тема: Това Нишан ли е?  (Прочетена 3013 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Alex1989

• Нов потребител
  • *
  • Публикации: 2
Това Нишан ли е?
« -: Февруари 18, 2020, 08:57:04 pm »
Здравейте. Много бих се радвал, ако някой може да ми каже нещо за един камък.  Понеже не успях да кача цялата снимка и се наложи да я изреза, но мога да пратя на лично, ако някой има интерес. Да започна от там, че това се намира във Видинска област. Не знам дали ще е полезно да отбележа, че на около 5, 6 километра от мястото дето се намира камъка е имало римско селище. Относно каналите по него, не са почистени хубаво те са 4, като два от тях са къси и не, толкова дълбоки, но другите два, както се вижда са дълги и може би около 10, 15 см дълбоки, но не са почистени хубаво. Благодаря Ви предварително, ако получа инфо.
« Последна редакция: Февруари 18, 2020, 09:28:57 pm от Alex1989 »

Неактивен imperio

• Администратори
  • Ветеран
  • Публикации: 3172
    • Форум на Империо за металдетектинг и металотърсачи
Re: Това Нишан ли е?
« Отговор #1 -: Февруари 19, 2020, 12:32:36 am »
Следи от стара кариера за добив на камъни. Стените на Рациария и другите укрепени селища и крепости от вашия край идват от подобни места, не са паднали от космоса.
Форумът е създаден с цел взаимопомощ, а не с цел взаимно плюене.
Mikron металдетектори

Неактивен Alex1989

• Нов потребител
  • *
  • Публикации: 2
« Отговор #2 -: Февруари 19, 2020, 08:12:06 am »
Възможно е колега, но въпреки всичко да уточня, че до там се стига много трудно пеша, а как ли са ги вадели тогава не знам!

Неактивен Mehmed Kurusiulejman

• Ветеран
  • Публикации: 628
« Отговор #3 -: Февруари 19, 2020, 09:25:41 pm »
Следи от стара кариера за добив на камъни. Стените на Рациария и другите укрепени селища и крепости от вашия край идват от подобни места, не са паднали от космоса.
Не са нишани. Спи спокойно.