0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.
Да питам:-Кое реално увеличава дълбочината на антената най-много ако приемем че размера след 14-15 инча вече не е важен. Ток? Брой намотки? площ на намотките? -И един офтопик, ако си купувам антена в магазина, имайки предвид че диелектричната проницаемост въздух/суха земя е 1:4 , то мога ли да приема че ако лови на въздушен тест монета на 60 см то значи в земя ще лови на 15 см а на орудено и под 10см ?
Може ли да се направи външен, независим усилвател за едночестотен или многочестотен уред който реално да дигне пробивноста на сондата с20,30 и нагоре % ?Ето това ми е интересно като решение дали може. Защото ако може да се добави външен усилвател със автономно захранване ще е много ефикасно за вече съществуващи сонди и апарати.
Именно ама идеята е да е външно автономно устройство за да работи с всичко наред а не с един апарат. Прихваща честотата на сондата и усилва.Възможно ли е да се направи?
Някой знае ли горе-долу колко dBm е минимума за един сигнал да се разчете от детектора? От среден клас детектор.
Владиславе, не се затормозявай с фантазиите на Евгений (Е.Т.) Освен един монетар на CMOS схеми, който не е нищо особено, цялата му останала активност е по форуми и блогове. Все още не може да си пребори егото Нищо подобнно няма в Fighter S антените. Вътре са си 2 бобини, няма трета. Владо напоследък се светна (или му подсказаха) какво трябва да направи, за да им подобри работата. Тази идея е още от 2007г. Някъде през 2012 съм снимал как работи такава антена -> https://www.youtube.com/watch?v=yiTUIjpRG-EНа същата подова керамика тогавашните маски тотално обръщаха сигнала -> https://www.youtube.com/watch?v=rr4MQSTDEqM Сега ги е оправил, не са вече така. Но освен тази идея има още една, още по хитра и по проста, и засега не съм видял някой да се е сетил да я направи. При нея нама, керамика, минерализация, гогорещи камъни и даже магнетита не е проблем. Буквално стават "прозрачни" и най-тежките магнитни почви и детектора си засича всичко като във въздха.