Автор Тема: Fisher CZ-3D Мнение  (Прочетена 3975 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Equinox 600

 • Редовен потребител
 • **
 • Публикации: 63
Fisher CZ-3D Мнение
« -: Декември 20, 2019, 06:02:02 pm »
Колеги моля за мнение за Fisher CZ-3D. Поръчал съм си въпросния апарат с оригиналната сонда 8 инчовата и с допълнителната 10 инча и половина. Не ми харесва това, че апарата няма праг и автоматичен грунд баланс и че няма по-големи сонди за него. Как се справя на орудено и има ли дълбочина въобще този апарат? Моля за всякакво инфо ще съм благодарен. Цената е 2250 лв. всичко, сравнен с Tesoro Lobo SuperTRAQ (сивото на цвят) кой е по-добрия апарат? Вече имам Екоинокс 600, имам и Фишър Ф 75+ имам най-доброто на пазара от средния клас, трябва ми сега машинка по възможност без дисплей да работи на орудено и да има добра дълбочина.  :) Иначе гледах за Fisher CZ-3D клип на нормална почва ловеше монета на 45 см. в страничен джоб с малката сонда 8 инчовата ми се стори, че беше. Прави ми впечатление, че апарата е доста старичък мисля, че от 2004 година се произвежда, освен това в България няма нищо писано за него, а цената му е висока. В сайта на Фишър го водят дълбочинен детектор.

А ето и описанието на самия апарат:

Металотърсач Fisher CZ-3D е отличен металотърсач за търсене в силно oрудени и минерализирани почви на монети и реликви. Металотърсачът е изключително ефективен и за търсене на плажа на сухия и мокър пясък.
 

Технически спецификации

Дълбочинно и точно засичане на предмети с Target-ID разпознаване на предмета

Двоен честотен анализ на сигнала на заровения метален предмет, специално проектиран режим на работа за дълбочинно засичане на съкровища

Подобрен режим на работа при засичане на монети и реликви

Висока ефективност на плажа със специален режим на работа на плажа върху мокрия пясък

Несравнима дълбочина на детекция в минерализирани почви

Работни честоти: 5 kHz и 15 kHz
« Последна редакция: Декември 20, 2019, 06:20:35 pm от Equinox 600 »

Неактивен Equinox 600

 • Редовен потребител
 • **
 • Публикации: 63
Re: Fisher CZ-3D Мнение
« Отговор #1 -: Декември 22, 2019, 01:46:57 pm »
Много изчетох тези дни и ще се опитам да бъда по-кратък доколкото е възможно, а ако пропусна нещо ще публикувам в отделен коментар после.
Това, което разбрах от четене по чуждите форуми за апарата е, че това е един много ценен апарат в Америка. Неговия създател е Tom Dankowski, сега работи за НАСА. Tom Dankowski създава някъде към 90 те години детектора докато работи във Fisher. В началото производството на апарата е започнало във фабриката в Los Banos, а постепенно Fisher затварят тази фабрика и продължават производството в El Paso. Във фабриката в Los Banos, където са произведени първите детектори именно те са най-ценени от американците, техните серийни номера започват с 1021 и са може би произведени около 500 такива бройки. По ценени са, защото се оказва, че са малко по-дълбоки от произвежданите след 2004 година в новата фабрика модели. Повече от емериканците изпращат своите детектори лично до Tom Dankowski в НАСА да ги донастрой и регулира спрямо някакви негови стандарти срещу 100 долара и след донастройките самия Tom Dankowski залепя на тях стикер, кога е извършено ревизирането и в бъдеще това покачва цената на детектора още. Случва се след тази донастроика на апаратите да се увеличи дълбочината с 1, 2 инча още, но не винаги, предимно допълнителните настройки, които прави Tom Dankowski са свързани с подобряване на "Целевата идентификация" (може би от това, което прочетох). Това е единствения модел апарат на Fisher, които оцелява в годините толкова дълго време и още се произвежда, говори се, че скоро ще бъде спрян от продажба може би. Случва се някой от новите модели съвременно производство да излезе от завода с много добри характеристики и обратно (няма 2 еднакви апарата), това се проверява лесно. Ако искате да проверите дали имате добре работещ апарат Fisher CZ-3D, сложете 8 инчовата намотка, задайте Грунд баланс на 5, Дискриминация на 0, Чувствителност на 3-4, Звук на 7-8 и трябва да получите солиден повтарящ се висок тон при въздушен тест с монета в диапазон 9-11 инча, ако вашия апарат не издържи теста, тогава е препоръчително да бъде изпратен за донастройка на Tom Dankowski.
Създателя на апарата твърди, че апарата е най-дълбок с настройка на чувствителност настроена в границата към 5 по-точно най-дълбок е на 4.8, увеличаването на чувствителността ще направят апарата само по шумен, но не и по-дълбок, това е важно да се знае. Увеличаването на чувствителността в границата след 5 само кара апарата да покрива сигнала от бобината по-голяма площ, но не увеличава дълбочината, а  започва да покрива по-голяма площ, за сметка на дълбочината. Самия апарат от това, което прочетох сравнен с Fisher F75 е почти сходна дълбочина може би, но Fisher F75 има по добра скорост на възстановяване и работи много по-добре на замърсено с железа място. Fisher CZ-3D изисква по бавен замах за работа заради по-ниската скорост на възстановяване, но е чудесен апарат за работа на места където не е замърсено с железа, защото има "подобрен режим на търсене за монети от стари епохи". Ако е замърсено мястото с желязо Fisher F75 е по-подходящия апарат за търсене на такива терени, а Fisher CZ-3D е по-подходящ за места, които са старинно населявани, но не са замърсени с желязо толкова много. В заключение, като изключим малко високата му цена за апарат от такъв клас и това, че се предлага само с 8 и 10.5 инчови бобини само, Fisher CZ-3D според мен е не лоша машина и не случайно е толкова ценена от американците за жалост при нас не е популярен апарат. Сега се сещам има още един недостатък кабела на търсещата бобина четох за някакъв проблем с кабела след време на намотката ако не се внимава много лесно можело да бъде повреден. Надявам се да съм бил полезен.

Неактивен kronos555

 • Ветеран
 • *****
 • Публикации: 736
 • миндил и железарка
Re: Fisher CZ-3D Мнение
« Отговор #2 -: Декември 22, 2019, 09:35:47 pm »
Много хубаво звучи, но този апарат е до 25см по надолу изчернява сигнала, имам познат с такъв апарат и мога категорично да кажа че не струва и една трета от парите си. Може би става за американските паркове, но не и за сериозно търсене в дълбочина, като всяка една Бг аналогова бангия го удря в земята без проблем. Съжалявам ако вече си се набутал, но това е реалноста.

Неактивен koko5819

 • Редовен потребител
 • **
 • Публикации: 60
Re: Fisher CZ-3D Мнение
« Отговор #3 -: Декември 25, 2019, 03:27:16 pm »
С тези две честоти - работещи едновременно ми прилича на Интроника-но с по-слаби показатели.Ако го бутне някой майстор-разбирач дали няма да се подобрят показателите?Един руски плажен търсач с голям опит пише ,че може да расплаче доста нови и скъпи металотърсачи на тежките и солени морски грундове.

Неактивен vene mitov

 • Нов потребител
 • *
 • Публикации: 4
Re: Fisher CZ-3D Мнение
« Отговор #4 -: Февруари 03, 2020, 10:17:13 pm »
2250 лв.,  не знам какви клипоеве гледаш , но това си е сериозна сума. Какво ще вадиш с тази бангия си е твоя работа , но според мен това са пари хвърлени на вятъра. Нищо лично, поздрави и успехи с апарата!

Неактивен imperio

 • Администратори
 • Ветеран
 • *****
 • Публикации: 2786
  • Форум на Империо за металдетектинг и металотърсачи
Re: Fisher CZ-3D Мнение
« Отговор #5 -: Февруари 03, 2020, 11:03:10 pm »
Много хубаво звучи, но този апарат е до 25см по надолу изчернява сигнала, имам познат с такъв апарат и мога категорично да кажа че не струва и една трета от парите си. Може би става за американските паркове, но не и за сериозно търсене в дълбочина, като всяка една Бг аналогова бангия го удря в земята без проблем. Съжалявам ако вече си се набутал, но това е реалноста.

Ти да видиш куп топ апарати от последните 15 години дето правят същия номер с изчерняването. Сорекса дето има вярна индентификация в дълбочина го карам на DISC -10 , смятай какво остава за други машини. Включително и бг аналоговите бангии.
Форумът е създаден с цел взаимопомощ, а не с цел взаимно плюене.

Неактивен Mikron

 • Производители
 • Ветеран
 • *
 • Публикации: 1102
Re: Fisher CZ-3D Мнение
« Отговор #6 -: Февруари 04, 2020, 08:44:36 am »
С тези две честоти - работещи едновременно...
Това къде го пише?
Няма Фишер който да работи на две честоти едноврменно !!! Защо толкова много хора се заблуждават и като видят две честоти мислят, че наведнъж работят? Работи или на 5 или на 15kHz.
www.detectorprospector.com/forums/topic/4088-curious-about-fisher-cz-series-detectors - какво пише на предния панел - превключвателя MODE - NORMAL и SALT. НаNORMAL работи на 15kHz, а на SALT работи на 5kHz.Превключват се, а не едновременно.
На CZ3D e написано ENHANCE (повишена) вместо NORMAL, но то е за да внесат малко разнообразие и се има в предвид 15kHz :) 
Двучестотен детектор (едновременно 2 честоти) не се прави лесно. Засега Майнлаб имат такива модели (но с редуване, а не наведнъж) и новия Интроник на АКА работи на 2 честоти едноврменно. Не знам за други. Спектрата на White's работи на 3, но те са 1 основна и 2 хармоника кратни на 3. Основната е 7,5kHz. а хармониците са 2,5 и 22,5kHz -(7,5 : 3 = 2,5) (7,5 x 3= 22,5kHz).

 

Powered by EzPortal