0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
За срвнение мога да кажа , че грунда на места показва 87 до към 90 с Фишер ф-75 , но може и както казваш Стефане солта да е много , а нея няма как да проверя.
Сигурно си прав , но аз май малко преувеличих с грунда , че мина доста време от като правих теста на градинката и съм позабравил. Може би 85 до 87 май беше грунда там.
Колега Araman не знам какви са показанията на фишера на "самородно желязо" и ако имат такова в България, мойте БГ машините ще ги отчетат като желязо дори и перита (където телевизорите го отчитат цвят). Поздрави!
Извиняввам се за спама. България няма самородно желязо. Има всички други железни руди и от там зависи какви показатели има апарата (желязото влиза в реакция със солта) и от там погрешни показания! - Така аз все още не вярвам на телевизори!
И това ако не е самородно желязо......?
[ Има всички други железни руди и от там зависи какви показатели има апарата (желязото влиза в реакция със солта) и от там погрешни показания! - Така аз все още не вярвам на телевизори!/quote] А сега пишеш , че и бг. машините без телевизори ги свирят цвят. ЦитатНа определена дълбочина заводските машини и някои български апарати ги сфирят цвят тези топилки!И по горе съм писал , че някой машини особенно бг. ги свирят и цвят горещите камъни а за тези железа с преобладаващ висок тон и трябва да си много, много опитен за да разбереш , че не е цвят , абе копаш и това е. Е този с орела , както обича да се изразява колегата Араман слава богу не ги свири цвят или ако на някой се опитва високия тон то задължителносе обажда и ниския , а по цифрите си личи още повече , че не е цвят. А за скалата в ляво на телевизора /детектора на лъжата / какво да кажа. От нея напълно става ясно , че не е цвят. Ама ти недей да ги обичаш телевизорите де........
На определена дълбочина заводските машини и някои български апарати ги сфирят цвят тези топилки!