Автор Тема: Избор на български металотърсач  (Прочетена 25301 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Активен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
  • Публикации: 1493
Re: Избор на български металотърсач
« Отговор #30 -: Ноември 10, 2019, 01:28:02 am »

Това е писано преди години и така е останало. Модела е от 2010-та и има много промени по него от тогава...Със стандартните антени е дълбок, но те не са особено подходящи за много висока минерализация. На такива места се ползват малко по други антени на възможно най-ниската честота. Но пак с уговорката, че зависи каква е минерализацията. Има места където само импулсните могат да работят нормално. Колегата traper2504 живее на такова място. Той може да разкаже най-добре.

traper2504

• Гост
« Отговор #31 -: Ноември 10, 2019, 09:08:03 am »
Да Стефчо , но мисля , че няма да мога да обясня.Микрона при мен беше мн.дълбок с оригиналната си антена на 14кн. , но имам няколко градинки с мисия невъзможна , но проблема е , че не мога точно да направя извода на какво точно се дължи.Дали на сол или магнетит и др. или  съчетание от всичко.Това само ти можеш да направиш най добре , но на място , което пък е проблем понеже не си наблизо все пак. Иначе си бише добър , мн.дълбок и чувствителен към дребно чисто злато самородно.Поздрави!

Неактивен idakieff

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 130
« Отговор #32 -: Ноември 10, 2019, 06:26:49 pm »
Ще чакаме коледните промоции от Mikron , нещо почвам да губя надежда за симплекса

traper2504

• Гост
« Отговор #33 -: Ноември 10, 2019, 06:28:19 pm »
Сега от компа , че ми е по кмфортно.....С другата /по новата/ антена на 8 кх. ми се видя найстина още по дълбок обаче мисията /на градинките/ си бе още по невъзможна. За срвнение мога да кажа , че грунда на места показва 87 до към 90 с Фишер ф-75 , но може и както казваш Стефане солта да е много , а нея няма как да проверя. Иначе на другите ми терени Микрона NRG 150 беше мн. дълбок , та чак ми писваше да копая някой сигнали в глинестата и камениста почва спечена след пролетта и съм ги оставял недоизкопани с мисълта , че може отново да е някоя желязна самородка. Между другото тук е пълно със самородно желязо , което намирам в градината на двора ми дори и без детектор а с просто око на повърхността. Това е от мен , Поздрави!

Неактивен Araman

• Ветеран
  • Публикации: 1251
« Отговор #34 -: Ноември 10, 2019, 10:35:37 pm »
За срвнение мога да кажа , че грунда на места показва 87 до към 90 с Фишер ф-75 , но може и както казваш Стефане солта да е много , а нея няма как да проверя.

Извинявам се за спамът, но при такива показния на грунда не би следвало да е от солта. Солта (алкална среда) пада прогресивно надолу към 0-та.
Поздрави !!!
"Страхуваш ли се-не го прави. Правиш ли го-не се страхувай!!!"-Чингис хан

https://vbox7.com/play:7e5f6da7ff&start=1

traper2504

• Гост
« Отговор #35 -: Ноември 11, 2019, 06:47:46 pm »
Сигурно си прав , но аз май малко преувеличих с грунда , че мина доста време от като правих теста на градинката и съм позабравил. Може би 85 до 87 май беше грунда там.

Неактивен Araman

• Ветеран
« Отговор #36 -: Ноември 11, 2019, 10:11:41 pm »
Сигурно си прав , но аз май малко преувеличих с грунда , че мина доста време от като правих теста на градинката и съм позабравил. Може би 85 до 87 май беше грунда там.
Не врат ами шия...за грунда там при теб говоря 😁
Още 10 единици  нагоре  (а това е малко) и почва PI територията 🤗😉

Неактивен VOXYX

• Старши потребител
  • Публикации: 394
« Отговор #37 -: Ноември 11, 2019, 10:35:37 pm »
Колега Araman не знам какви са показанията на фишера на "самородно желязо" и ако имат такова в България, мойте БГ машините ще ги отчетат като желязо дори и перита (където телевизорите го отчитат цвят). Поздрави!

Неактивен Araman

• Ветеран
« Отговор #38 -: Ноември 11, 2019, 10:39:45 pm »
Колега Araman не знам какви са показанията на фишера на "самородно желязо" и ако имат такова в България, мойте БГ машините ще ги отчетат като желязо дори и перита (където телевизорите го отчитат цвят). Поздрави!

Това се отнася за почвата, не за "самородните железа".
Дали колегата нарича стопилки някакви "самородни железа" или истински такива самородки, няма как да знам, обаче знам,че при мен с моят "телевизор" пирита си го кове желязо. Поздрави !!! 😉
« Последна редакция: Ноември 11, 2019, 11:02:46 pm от Araman »

traper2504

• Гост
« Отговор #39 -: Ноември 11, 2019, 11:01:47 pm »
Не не топилки а ръбести парчета в ръжда и в различни форми , вижда се , че на са топени или били някакви детайли така , че за мен си е самородно желязо. Е естественно и моя телевизор си ги дава Ирон.
Най много ги има по върховете в гората а там е камениста почвата и има доста скали и камъни на , които пък свирят повечето други апарати в нисък понякога и висок тон /цвят/.
« Последна редакция: Ноември 11, 2019, 11:05:17 pm от traper2504 »

Неактивен VOXYX

• Старши потребител
« Отговор #40 -: Ноември 11, 2019, 11:58:45 pm »
Извиняввам се за спама. България няма самородно желязо. Има всички други железни руди и от там зависи какви показатели има апарата (желязото влиза в реакция със солта) и от там погрешни показания! - Така аз все още не вярвам на телевизори!

traper2504

• Гост
« Отговор #41 -: Ноември 12, 2019, 02:06:43 pm »
Извиняввам се за спама. България няма самородно желязо. Има всички други железни руди и от там зависи какви показатели има апарата (желязото влиза в реакция със солта) и от там погрешни показания! - Така аз все още не вярвам на телевизори!
И това ако не е самородно желязо......? ;)

traper2504

• Гост
« Отговор #42 -: Ноември 12, 2019, 04:30:18 pm »
Моля ако може админите , ако считат за важно да преместят постовете от 33 до края на друго място в друга тема по тяхна преценка , че тук мн. оспамихме темата на Стареца , ако не , с метлата.
Между другото. Айде бе специалисти , гледам ви горе сте наредени и четете тамата , а нищо не казвате по въпроса за самородното желязо и машините с телевизори дето свирели на самородното желязо на цвят...........?

Неактивен VOXYX

• Старши потребител
« Отговор #43 -: Ноември 12, 2019, 08:17:11 pm »
И това ако не е самородно желязо......? ;)
И ако това е самородно желязо (Кремиковци можеше да бъде на много римски селища) тази топилка ги сложи в концентрирана сярна киселина (H2SO4) и ако получиш железен сулфат (FeSO4) значи аз съм грешка! На определена дълбочина заводските машини и някои български апарати ги сфирят цвят тези топилки! Точно заради това имаш проблем.

traper2504

• Гост
« Отговор #44 -: Ноември 12, 2019, 08:35:08 pm »
И искаш да кажеш , че това са топилки а не самоизградило се желязо , самородно? Т.е. някой си там някога е топил това желязо и случайно е разсипвал , а сега аз вървя и ги намирам?Явно през 50 или100 метра е имало пещ и металургията е процъфтявала особенно по върховете и баирите. Че то кажи речи цяла Странджа е така , а ние се гордеехме с Кремиковци. :D
Цитат
[  Има всички други железни руди и от там зависи какви показатели има апарата (желязото влиза в реакция със солта) и от там погрешни показания! - Така аз все още не вярвам на телевизори!/quote]  А сега пишеш , че и бг. машините без телевизори ги свирят цвят.
Цитат
На определена дълбочина заводските машини и някои български апарати ги сфирят цвят тези топилки!
И по горе съм писал , че някой машини особенно бг. ги свирят и цвят горещите камъни а за тези железа с преобладаващ висок тон и трябва да си много, много опитен за да разбереш , че не е цвят , абе копаш  и това е. Е този с орела , както обича да се изразява колегата Араман слава богу не ги свири цвят или ако на някой се опитва високия тон то задължителносе обажда и ниския , а по цифрите си личи още повече , че не е цвят. А за скалата в ляво на телевизора /детектора на лъжата / какво да кажа. От нея напълно става ясно , че не е цвят. Ама ти недей да ги обичаш телевизорите де........
« Последна редакция: Ноември 12, 2019, 09:06:35 pm от traper2504 »