Автор Тема: Deeptech VISTA X  (Прочетена 18586 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Vvvvv

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 100
Re: Deeptech VISTA X
« Отговор #30 -: Ноември 06, 2019, 04:13:58 pm »
Отказах се от вистата
А защо? Пробва я и нещо не ти хареса ли?
"Аз винаги си изваждам по някое по голямо желязо ,за да се ориентирам къде съм " Рублата

Неактивен kronos555

• Ветеран
  • Публикации: 767
  • миндил и железарка
« Отговор #31 -: Ноември 06, 2019, 06:48:29 pm »
Предполагам няма да е нещо повече от маската, а и цената не ми хареса.

Неактивен avrelian

• Напреднал потребител
  • Публикации: 244
« Отговор #32 -: Ноември 06, 2019, 08:15:33 pm »
В края на месеца ще има нова маска, нямам търпение да я пробвам.

Неактивен kronos555

• Ветеран
  • Публикации: 767
  • миндил и железарка
« Отговор #33 -: Ноември 06, 2019, 08:45:01 pm »
Да имам обещана една, колега ако не е проблем прати ми телефона на Владо на л.с  защото не мога да го намеря.

Gladiator

• Гост
« Отговор #34 -: Ноември 17, 2019, 01:15:27 am »
Утре с групата ще ходим до една ферма в Hertfordshire, дано да имам късмет и да излезе нещо интересно. Метеорологичните условия не бяха много хубави от няколко седмици и не можах да се нарадвам на Вистата. Уж утре няма да вали, Кралицата ми е обещала ;D  Ще поствам впечатленията си.  Успех и на вас в България с метеоритите.  ;D
« Последна редакция: Ноември 17, 2019, 01:41:41 am от Gladiator »

Gladiator

• Гост
« Отговор #35 -: Ноември 18, 2019, 02:01:06 pm »
Здравейте, вчера цял ден бях с Вистата, нивата беше доста голяма и много кална, за пръв път видях и в Англия високоминерализирана почва и камъни дето свирят на цвят, не знам в България как ги наричат тези камъни, но като цяло Вистата се справи много добре. Бяхме около 150 човека, може да са били повече, имаше хора, които откриха златни монети и няколко сребърни, но общо взето не беше много продуктивно. Половината народ заминаха на обяд, повечето дето ползват Гарет 250 в такава почва, просто копаеха "за спорта" и не можеха да разберат откъде идва сигнала ;D  ::) :P
Много ме е яд, че не снимах какъв звук издава Вистата над тези рудни камъни, но се подразбира че нещо не е наред. Издава дълъг двоен или троен сигнал, пробвах с няколко различни размери, ако е много голямо даже 4 пъти бип-ва, но няма нищо общо със сигнала за монетите, което е голям плюс според мен. Копах много по-дълбоко от предишния ми детектор и намерих доста повече и честно казано ми направи много добро впечатление детектора.

Намерих една мъничка монета Charles II Rose Farthing ( размерите на 1 стотинка) на 20~25 см, сигнала беше повече от ясен, очаквах да е нещо по-голямо, това беше голяма изненада.
Но като се има на впредвид, че детектора работи на 16kHz не би трябвало да се изненадвам толкова, много е чувствителен към дребни монети.
IMG-20191117-121631" border="0

Останалите неща бяха напръстник ( thimble), модерна монета от 1 паунд, жетон, оловна сачма от мускет, копчета и няколко оловни предмета, и също така и два стари гвоздея, които ги копах от любопитство, първия дискриминатор го бях настроил доста ниско, но като проверих с втория издаде звук за желязо, но любопитството ме победи.   ;D

Ето и снимка на всичко, което открих вчера:
IMG-20191117-193056" border="0

Надявам се следващия път ще съм на по-продуктивна нива и ще има повече ковани монети.
Благодаря за вниманието и късмет на всички!

Неактивен Vvvvv

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #36 -: Ноември 20, 2019, 09:02:13 am »
Излиза ,че от към дискриминация се представил добре уреда!
"Аз винаги си изваждам по някое по голямо желязо ,за да се ориентирам къде съм " Рублата

Неактивен ton69

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 142
« Отговор #37 -: Ноември 20, 2019, 10:08:35 am »
Цитат
имаше хора, които откриха златни монети и няколко сребърни
-И ще търсиш по продуктивен обект......ставам част от пейзажа на този.... :P

Gladiator

• Гост
« Отговор #38 -: Ноември 20, 2019, 11:34:59 pm »
-И ще търсиш по продуктивен обект......ставам част от пейзажа на този.... :P
700 декара , три ниви. Успех :D  ??? ::) ;D

Gladiator

• Гост
« Отговор #39 -: Януари 02, 2020, 01:12:40 am »
Между другото скоро пробвах детектора на плаж в източна Англия. Не съм по плажовете по принцип, предпочитам нивите, но бях приятно изненадан, че няма фалшиви сигнали, земния баланс беше идеален, намерих само една капачка и останалото модерни монети, само за час и половина 4 паунда 😁, от терен с диаметър 10 метра. Този плаж цяла година я търкат и все още излиза. С всяко излизане ставам все по-точен с идентификацията на целите само по звука и точно това най много ми харесва в аналоговите детектори. Успехи на всички.

Неактивен orbit

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 52
« Отговор #40 -: Юли 07, 2020, 11:28:44 pm »
Всичко най-добро за инженера Vista Smart точно днес гледах семата много интелигентно направено Vista работи с малка модификация в минерализирана почва същото като gpx minelab !

Неактивен Vvvvv

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #41 -: Юли 14, 2020, 11:42:25 am »
Всичко най-добро за инженера Vista Smart точно днес гледах семата много интелигентно направено Vista работи с малка модификация в минерализирана почва същото като gpx minelab !
Здравейте ,какво ще рече "с малка модификация" и каква е минерализираната почва -горе долу кой район?