Автор Тема: кантар  (Прочетена 30924 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен kodokan

• Администратори
  • Ветеран
  • Публикации: 1523
Re: кантар
« Отговор #45 -: Юли 04, 2012, 12:22:51 am »
  Колега Сатир,тоя кантар даде сигнал на 400 монети в гърне с диаметър 8см на 80см дълбочина.Добре ли съм разбрал?

Привет колега Керкенез, със Сатир се познаваме лично и съм сигурен в това ,което е написал. Направили са си много сериозен полигон ,канил ме е многократно и все не ми оставаше време ,за което съжалявам, като чета какви  тестове са правили. Ще го помоля(Сатир) като премине сезона и се поосвободи от работа да отидем на този полигон и ще тестваме Даскалския кантар и моя ТМ. Поздрави.

Неактивен laki

• Тестова група
  • Ветеран
  • *
  • Публикации: 808
« Отговор #46 -: Юли 04, 2012, 08:57:57 am »
До   колегата   САТИР.Колега   пробвали  ли  сте   на  вашия   полигон целите   засечени   с   кантар   дали   могат  да  бьдат   засечени   с  рамка.Благодаря.

satir

• Гост
« Отговор #47 -: Юли 04, 2012, 05:53:00 pm »
За съжаление не са правени тестове и нямам познат който има рамка за да го накарам да мине през полигона.Дълбоките сигнали са заровени през метър капачки тип Омния на 40,50,60,70 см.и след тях на 80 см е гърнето.Винаги съм готов ако има желание някой да направим сравнителни тестове.Това бе идеята ми когато реших да се съберем повече колеги през 2009.

Tribal

• Гост
« Отговор #48 -: Юли 04, 2012, 07:56:14 pm »
Здравей,колега.Тази марка капачки алуминиеви ли са?Каква е дължината на зоната,с която твоя кантар хваща капачката на 70 см.дълбочина  и височината на звуковия пик?Пробвал ли си на каква височина  от земната повърхност я губиш?
« Последна редакция: Юли 04, 2012, 08:09:55 pm от Tribal »

satir

• Гост
« Отговор #49 -: Юли 04, 2012, 10:35:03 pm »
Колега,ти ме засипа с въпроси. :)Капачките са алуминиеви.Между другото с такава си настройвам и апарата преди работа закачен на някой по-висок клон.Оказа се ,че и между тях има разлика.На дълбочина 70 см сигнала е по-добър отколкото на 60 см.Следващия полигон ще го правя с еднакви капачки.Дължината на зоната е не я помня ,но е достатъчно показателна за наличието на метален предмет.

Tribal

• Гост
« Отговор #50 -: Юли 04, 2012, 11:06:55 pm »
Благодаря,колега,ти ме засипа с отговори....Повече желязото и по -малко алуминият са недолюбвани от кантарите,визирам  нашенските.Имат подчертана слабост към мед,бронз,сребро(особено ако са на 8.8килохерца) ,злато и олово....
И като каза,че ползваш и въздушна настройка,ще те помоля да споделиш от какво разстояние твоя кантар започва да усеща капачката.Как оценяваш почвата на вашия полигон?Поздрави.

Керкенез

• Гост
« Отговор #51 -: Юли 04, 2012, 11:26:17 pm »
Привет колега Керкенез, със Сатир се познаваме лично и съм сигурен в това ,което е написал. Направили са си много сериозен полигон ,канил ме е многократно и все не ми оставаше време ,за което съжалявам, като чета какви  тестове са правили. Ще го помоля(Сатир) като премине сезона и се поосвободи от работа да отидем на този полигон и ще тестваме Даскалския кантар и моя ТМ. Поздрави.

Вземете ме и мене Кодо,имам голямо желание да присъствам на този тест,този кантар ме вълнува много.

Tribal

• Гост
« Отговор #52 -: Юли 05, 2012, 12:35:30 am »
Колега satir,освен еднакви капачки мисля,че ще е правилно да разредите обектите,да има поне два метра разстояние между тях.Нека е възможно да минават"чисто" и PI апарати с рамки 2х2 метра.Помислете и за нещо по-обемисто и много внимателно преценете дълбочината на поставяне...Като е полигон,да е универсален!Поздрави.

Tribal

• Гост
« Отговор #53 -: Юли 05, 2012, 08:32:22 am »
Пропуснах нещо важно.Закопайте и една желязна ламарина 20х20см. на дълбочина точно метър.Възможно е да се окаже много полезна,особено за онагледяване на дискриминацията при кантарите.

Неактивен kodokan

• Администратори
  • Ветеран
  • Публикации: 1523
« Отговор #54 -: Юли 05, 2012, 11:20:28 am »
   Вземете ме и мене Кодо,имам голямо желание да присъствам на този тест,този кантар ме вълнува много.
В групата си  ;)

Tribal

• Гост
« Отговор #55 -: Юли 05, 2012, 01:01:39 pm »
Колеги,а мен ще ме включите ли?Ще си взема новата "играчка".

Неактивен Indiana Jones

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 147
  • Прогонен
« Отговор #56 -: Юли 06, 2012, 05:06:11 pm »
Здравейте.И аз  давам заявка за участие.Ако ми светнете зелено ше видите как съм напилил лентата на бичкията.Оная с големите зъби.Чао.
И сам , войнът е войн

Tribal

• Гост
« Отговор #57 -: Юли 06, 2012, 10:55:44 pm »
Колега satir,полигона ти е изправен пред сериозна заплаха.Тази едрозъба бичкия и добре напилена при това....

Неактивен влади-коин

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 139
  • s.p.q.r
« Отговор #58 -: Юли 07, 2012, 01:22:44 pm »
ееее,...браво тиа постове ме изкефиха максимално.давайте да съберем всички бичккий на едно место :D

Tribal

• Гост
« Отговор #59 -: Юли 07, 2012, 02:02:10 pm »
Този "чужденец" може и кръстник на българско бебе да стане.Бичкия е  е почти толкова благозвучно,колкото и бангия.Само дето на преден план е изнесено рязането и твърдо е акцентирано върху него,особено с тези големи зъби....