Автор Тема: кантар  (Прочетена 30920 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Керкенез

• Гост
Re: кантар
« Отговор #30 -: Март 01, 2012, 05:30:05 pm »
Ето ви го Лъчо с кантара на Кърджали като идва ,който иска мога да му дам телефона му за повечето въпроси.
https://www.youtube.com/watch?v=hY8qE8UswPw&feature=related

Много неспокойно работи.Ако всички кантари са такива...........

Неактивен барбербгр

• Нов потребител
  • *
  • Публикации: 5
« Отговор #31 -: Април 22, 2012, 06:08:06 pm »
не вси4ки колега , не вси4ки  :)

Tribal

• Гост
« Отговор #32 -: Април 22, 2012, 11:45:31 pm »
Обърнете внимание на последните реплики от клипа. Не би трябвало да се пренебрегват.

satir

• Гост
« Отговор #33 -: Юни 29, 2012, 10:05:46 pm »
Последните реплики са на онзи дето смуче бира-т.е.на мен.Имам кантара на Лъчо даскала от 2009 и трябва да ви споделя,че на полигон се справя чудесно.Лъчезар си беше виновен за представянето на кантара в Кърджали,той е добряк и беше неподготвен за демонстрацията в дадения случай.

Неактивен kodokan

• Администратори
  • Ветеран
  • Публикации: 1523
« Отговор #34 -: Юни 29, 2012, 11:39:28 pm »
Satir, постът ти е точно на място.
Много ми е приятно, че се появи тук  ;) !

Неактивен ЧИГОТ

• Напреднал потребител
  • Публикации: 210
  • Прогонен
« Отговор #35 -: Юни 30, 2012, 12:28:35 am »
Тоя даскалския кантар в замръсено откинва ли или...? Пропуща ли дребошлаците т.е. чува ли под тях... Иначе и на мен ми се струва, че е много нестабилен и ще е яка какафония и фалш ако се тръгне с него...

Tribal

• Гост
« Отговор #36 -: Юни 30, 2012, 12:49:52 am »
Здравей,колега.Отново стана компетентен по кантарските въпроси.Ако беше приел  среща на избран от теб полигон,която ти предложих преди на прав текст,сега нямаше да ръсиш спамни въпроси и струвания...Добре е човек да помни по -дълго време.

Неактивен ЧИГОТ

• Напреднал потребител
  • Публикации: 210
  • Прогонен
« Отговор #37 -: Юни 30, 2012, 11:18:35 am »
Здравей,колега.Отново стана компетентен по кантарските въпроси.Ако беше приел  среща на избран от теб полигон,която ти предложих преди на прав текст,сега нямаше да ръсиш спамни въпроси и струвания...Добре е човек да помни по -дълго време.

Стига с тия полигони... и скрити реклами на "обожествени" машини от тоя и ония.... Ако си навит вземаш си бангията като тръгнеш към морето и ми  пущаш едно ЛС, а аз идвам те вземам и те водя на реален терен и да видиме за какъв кантар стаа въпрос, само да не се препотиш като направиш 5 метра че там е ад за металдетектори културният слой е 60см редуват се през 20см различните видове керамики...   от нанос и на всичкото отгоре минават жици, и от 15кв м при зачистване съм пълнил половин кофа с железа живяно е там от преди рим както и в момента  :D Ай да го видя тоя прословутият кантар аджеба ставали, или става само да го треснеш на две в коляното... Поне този клип това показва и нищо друго...!   Ако някой има тази машина нека направи клип, или ти колега направи на реално работещ настроен кантар по време на ход... Защото този клип друго не показва освен това за което се говори по-нагоре!
« Последна редакция: Юни 30, 2012, 11:28:12 am от wallb2 »

Tribal

• Гост
« Отговор #38 -: Юни 30, 2012, 12:21:37 pm »
Здравей,колега.За клипа вече е ставало въпрос и съм си казал мнението.Всъщност,това е било снимане по време на опипване на терена и в този смисъл снимането е било сполучливо,тъй като са извадени не малко "боклуци"-панти,брави,ламаринки.Казали са на майстора,че отгоре,под вилата е бутал и изравнявял булдозер....Ходенето по твоите "трудни" терени ще е загуба на време за мен.Те успешно се усвояват вече от компетентни природолюбители.Желая ти много летен късмет и все положителни емоции!

Неактивен влади-коин

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 139
  • s.p.q.r
« Отговор #39 -: Юли 02, 2012, 11:58:34 pm »
abe,kolega щ0 спориш с хора,които не са работили с такъв уред,камо ли са виждали новиа които елиминира и горелки и уродени камъни и тем подобни.представям си и монатерите кви са щом не се справят стози терен.доколкото разбирам от медицина ;Dна влади уредите имат копче ,казано по просто дето изчезват тиа свиреници.нали знаеш че на оня полигон има свирещи   камъни от цяла българия,а новиа кантар го има същото(компенсатор).разбрали сме се с кодокан,като доиде на тестовете да направим и клип.поздрави.сс

satir

• Гост
« Отговор #40 -: Юли 03, 2012, 06:35:38 pm »

kodokan писа
Satir

Тук съм благодарение на теб,че ми каза за този форум.Радвам се,че сте развили темата за кантарите.Чрез компетентните постове на по-напреднали колеги мисля всички които притежават кантари да постигнат по-добро ниво при ползването им.
С няколко думи-През 2009 пролетта чух за кантара на Лъчо,отидох в Монтана и от там на полигона.След демонстрацията,без да имам други впечатления купих два апарата.По-новата версия оставих за мен.В опита си през септември на същата година да направя среща на колеги от цялата страна занимаващи се с металдетектинг си направихме полигон.Освен монети през 5 см.в дълбочина и капачки от буркани през 10 см,на 80 см от дъното/заложено със свредел/поставихме 400 г.антични монети и фибули без стойност в керамично гърне с 8 см диаметър и 8 см височина/на Петрохан продават овче мляко в тях/.Кантара Лъчо ги чете без проблем.В момента съм много ангажиран с работа и нямам никакво време за хобито ,но зимата надявам се да обърна по-голямо внимание на тръпката и по-специално на кантара.

Tribal

• Гост
« Отговор #41 -: Юли 03, 2012, 07:19:08 pm »
Здравей,колега.Дано повече колеги като теб научат за този форум.Ще е от полза за всички...Кантарите са безразлични към зимата,но на оператора му е по-лесно.Зарязва двете колчета със стоманените остриета и реди терена,местейки се успоредно на собствените си следи.И като е с по-малко багаж,може да си носи и нещо загряващо,като конячец,например.Поздрави!

Керкенез

• Гост
« Отговор #42 -: Юли 03, 2012, 07:32:10 pm »
kodokan писа
Satir

Тук съм благодарение на теб,че ми каза за този форум.Радвам се,че сте развили темата за кантарите.Чрез компетентните постове на по-напреднали колеги мисля всички които притежават кантари да постигнат по-добро ниво при ползването им.
С няколко думи-През 2009 пролетта чух за кантара на Лъчо,отидох в Монтана и от там на полигона.След демонстрацията,без да имам други впечатления купих два апарата.По-новата версия оставих за мен.В опита си през септември на същата година да направя среща на колеги от цялата страна занимаващи се с металдетектинг си направихме полигон.Освен монети през 5 см.в дълбочина и капачки от буркани през 10 см,на 80 см от дъното/заложено със свредел/поставихме 400 г.антични монети и фибули без стойност в керамично гърне с 8 см диаметър и 8 см височина/на Петрохан продават овче мляко в тях/.Кантара Лъчо ги чете без проблем.В момента съм много ангажиран с работа и нямам никакво време за хобито ,но зимата надявам се да обърна по-голямо внимание на тръпката и по-специално на кантара.

Колега Сатир,тоя кантар даде сигнал на 400 монети в гърне с диаметър 8см на 80см дълбочина.Добре ли съм разбрал?

satir

• Гост
« Отговор #43 -: Юли 03, 2012, 09:22:25 pm »
Писал съм 400 ГРАМА.За брой монети е много относително защото има монети по 2 грама и монети с части от грама.

satir

• Гост
« Отговор #44 -: Юли 03, 2012, 10:30:08 pm »
За дълбичината ,сигнала е категоричен.След разговор с Лъчо установих,че съм купил уредите септември 2008.
« Последна редакция: Юли 03, 2012, 10:37:27 pm от satir »