Автор Тема: Вероятни тектити и още нещо...  (Прочетена 6724 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Saikor

• Нов потребител
  • *
  • Публикации: 3
Вероятни тектити и още нещо...
« -: Август 28, 2019, 11:21:31 am »
Здравейте. Преди няколко дни по време на разходка, случайно попаднах на тези камъни (или минерали) и реших да се запозная с тях по-обстойно. След всичко, което изчетох повечето от тях според мен са тектити. Има два броя, които наподобяват шлака (намерих ги заедно с другите), и един, който не успях да определя какъв е. Има микропореста структура но не се рони. При осветяване под различен ъгъл блести и изглежда сякаш са слепени много на брой малки кристалчета. Не съм използвал специализирано оборудване за откриването им, нито съм правил каквито и да е анализи. Не реагират на магнит. Ще съм благодарен, ако получа компетентното Ви мнение за тях и евентуалното им разпознаване. По-късно днес ще мога да прикача още снимки ако са необходими.

П.С. Понеже съм напълно начинаещ, искам да се извиня за непрофесионалните снимки.

Хубав ден на всички.

Неактивен Saikor

• Нов потребител
  • *
Re: Вероятни тектити и още нещо...
« Отговор #1 -: Август 28, 2019, 12:55:51 pm »
Явно другите теми във форума за тектити са ме подвели. Извинете.

Неактивен BRANDIMI

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 75
« Отговор #2 -: Август 29, 2019, 11:13:56 am »
Здравейте. На мен по-скоро ми прилича на отпадъци от стъкларска работилница. Като деца ходехме до една такава в близост да ни дават стъклени топчета (абета) :)

Неактивен Saikor

• Нов потребител
  • *
« Отговор #3 -: Август 29, 2019, 02:57:52 pm »
Искренно се надявам да не са стъклени отпадъци ;D Мястото, на което ги открих е сред природата без помен от застрояване (някога може и да е имало нещо). А къде може да им се направи анализ или някаква друга проверка (драскат стъклото много слабо)?
« Последна редакция: Август 29, 2019, 03:02:08 pm от Saikor »

Неактивен BRANDIMI

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 75
« Отговор #4 -: Септември 02, 2019, 04:22:45 pm »
Анализ е възможен в музея “Земята и хората”