Автор Тема: Проблем с пинпойнтер Garrett в морето,и на солен мокър пясък.  (Прочетена 5316 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Лефтер

• Напреднал потребител
  • Публикации: 210
Защо на сух морски пясък пинпойнтера Garrett чува 20ст. на 7 см,а в морето едва на 1.5 см. ?Дали не е заради vlf технологията?
Сигурно и пинпойнтера на Minelab ша ги върши същите?

Неактивен boss_72

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 85
От един руски клип в ютуб научих един чалъм за увеличаване границата на детекция на пойнтера без интервенция по него. Вземаш монета от 5 или 20ст. и започваш да я движиш плътно по корпуса отзад напред. Като стигнеш границата на детекция монетата съвсем леко я връщаш назад, колкото да не сработва пойнтера. Внимателно я прикрепяш с изолирбанд към корпуса. По този начин на моя морков  му увеличих почти двойно разстоянието на детекция.

Неактивен kronos555

• Ветеран
  • Публикации: 765
  • миндил и железарка
нормално е, тези гарети за нищо не стават, както и другите им модели. една кирлива нокта работи в пъти по добре

Неактивен Лефтер

• Напреднал потребител
нормално е, тези гарети за нищо не стават, както и другите им модели. една кирлива нокта работи в пъти по добре

Да не ма набедят в реклама,ама Ноктата pilse dive 2/1,наистина работи добре.Колкото във въздуха,толкоз и в морето,все пак е пулс индукция,и то на бургашкия плаж,дето си е отвратително черно.
Май времето на vlf технологиите свършва???

Неактивен Medievil

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 133
Доста малко ми се струва 1.5 см на пясъка... Нещо не е наред с този Гарет.
Аз работя по плажа с Fisher F Pulse и съм невероятно доволен. 20 ст. ги хваща на 10 см. минимум.
Да не говорим за по големите стотинки.

Само тъпото е, че смущава металдетектора ми , като го пусна и за да работя с пинпойнтера трябва да спра металдетектора.
Машината е Fisher F75+

Неактивен Лефтер

• Напреднал потребител
Доста малко ми се струва 1.5 см на пясъка... Нещо не е наред с този Гарет.
Аз работя по плажа с Fisher F Pulse и съм невероятно доволен. 20 ст. ги хваща на 10 см. минимум.
Да не говорим за по големите стотинки.

Само тъпото е, че смущава металдетектора ми , като го пусна и за да работя с пинпойнтера трябва да спра металдетектора.
Машината е Fisher F75+

На мокрия пясък,и във водата толкоз,все пак е vlf и губи дълбочина.А твоя ако е PI нямаш проблеми.

Неактивен diony

• Напреднал потребител
  • Публикации: 151
Пробвай да го грундираш към водата, има клип в ю туб как се грундира на морска вода, нещо като този беше.
https://youtu.be/JOHMxjAT1TIк

Неактивен беловар

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 146
Колега,пробвай да го включваш допрян до водата или пясъка.Мисля,че така се прави някакъв грим баланс.Аз вече втора година работя с гарета и съм страшно доволен

Неактивен Medievil

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 133
Забравих да кажа, че пинпийнтера му правя грунд баланс , като го допра до пясъка и тогава го пускам.
Инъче, ако не го направя това почва да писука без причина.
Видях един клип в YouTube и това беше описано, като начин за грунд баланс.

Неактивен Лефтер

• Напреднал потребител
Колега,пробвай да го включваш допрян до водата или пясъка.Мисля,че така се прави някакъв грим баланс.Аз вече втора година работя с гарета и съм страшно доволен

Пробвах,не става на морето.

Неактивен Radislav

• Напреднал потребител
  • Публикации: 167
При мен на някой почви, когато са мокри дава същите фалшове. Явно са активни. Ако са сухи- няма проблем.

Неактивен rublata

• Старши потребител
  • Публикации: 389
  • ПАРИТЕ ОБИЧАТ ТИШИНАТА..
ЯВНО ТОЯ МОРКОВ ГАРЕТ Е ОТ  МОЯТА ДЕФЕКТНА СЕРИЯ, ДВА СЪМ ИМАЛ  СЪС СЪЩИТЕ ПРОБЛЕМИ,ДОБРЕ ,ЧЕ ПРОДАВАЧЪТ  УОРД ДЕТЕКТОРС -СОФИЯ ИЗЛЕЗЕ КОРЕКТЕН И ГО ПОДМЕНИ С  НОВ ,НО ДРУГА МАРКА-МИНЕЛАБ ПРО ФАЙН 35 С ДИСКРИМИНАЦИЯ

Неактивен Лефтер

• Напреднал потребител
При мен на някой почви, когато са мокри дава същите фалшове. Явно са активни. Ако са сухи- няма проблем.

Не става въпрос за сухо,а за морето ,на 1.5 м. във водата.1.5-2 см. най-много.
Солта го скопява.Затуй PI пинпойнтер,той държи 5-7 см.

Неактивен rublata

• Старши потребител
  • Публикации: 389
  • ПАРИТЕ ОБИЧАТ ТИШИНАТА..
ЛЕФТЕРОВ,....отговора на твоя проблем  е MINELAB и само  MINELAB PRO-FIND 35,....https://www.worlddetectors.com/product/1086/pro-find-35.html, а ако искаш да си правиш експерименти с портмонето си, вземи тоя турския Nokta Makro Pulse Dive от I shop 360лв ,ако нямаш парите  Джендака ,ще ти го даде да го ползваш и и без туй има много работа.....