Автор Тема: АКА-кръвна група  (Прочетена 19269 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен rublata

• Старши потребител
  • Публикации: 389
  • ПАРИТЕ ОБИЧАТ ТИШИНАТА..
Re: АКА-кръвна група
« Отговор #60 -: Май 15, 2023, 03:15:41 pm »
Много добра машина,както и Сорекса,но заради големия набор от антени се отказах от тях в търсенето на универсалната машина,която все още я няма на пазара.Съвета ми е да заравяш 10 ст на 20 см в земята и да си правиш настройките сам,докато не я чуеш с перфектен сигнал,...а стотинките остави за дядо Късметко и той ще тисе отблагодари,...Успех на всички.

Неактивен ttoop22

• Нов потребител
  • *
  • Публикации: 11
« Отговор #61 -: Май 16, 2023, 09:11:00 pm »
Вече съм горд собственик на сигнум нм,не съм го тествал още,нямам време,а и с тези дъждове.До колкото разбирам,основно от руските форуми,на мокра почва,по трудно се настройва,или рв и кт и оу се занижават? От там губи и малко дълбочина нали? Извинявам се, ако съм написал някоя глупост.

Неактивен yjasabg1

• Старши потребител
  • Публикации: 259
« Отговор #62 -: Май 17, 2023, 02:35:19 pm »
В допълнителното меню също има какво да се пипа.Когато имаш мокра трева бих работил на 1 ва програма И-Р.От нейните настройки бих си играл с чувствителността .Бих направил звука с двата прости тона като намаля силата на железният.Не бих използвал РВ-КТ.Някои съкратени звукови имена не ги помня.

Активен Ghostwheel

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 84
« Отговор #63 -: Май 18, 2023, 02:09:51 am »
Вече съм горд собственик на сигнум нм,не съм го тествал още,нямам време,а и с тези дъждове.До колкото разбирам,основно от руските форуми,на мокра почва,по трудно се настройва,или рв и кт и оу се занижават? От там губи и малко дълбочина нали? Извинявам се, ако съм написал някоя глупост.

Според скромният ми опит кт трябва да е минимум поне на 9,за да имаш сигурна дискриминация, а най-добре 10-11. Рв ако трябва да го намаляваш под 5-6, и оу под 6, по-добре мини на еко, и тогава виж оу, и рв колко може да се увеличи. Тогава разликата в дълбочината ако има такава, ще е минимална - 2-3см макс, а в зависимост от условията може и да няма такава, но апарата ще е спокоен, и добре работещ. Така поне го обясняваше навремето Сергей Землеройк, па на него лично аз му имам доверие, когато обяснява за настройки на ака детектори. ;) Намалявайки, или увеличавайки общото усилване, респективно намаляваш, или усилваш едновременно и рв, и кт без да им пипаш стойностите от бутоните, тоест образно казано режеш, или мажеш на дебело с касапския нож. Докато като минеш на икономичен режим, ти намаляваш тока към антената с някакви %(май ставаше въпрос за около 20-30% - от 150 на 100, или 120 милиампера ако съм запомнил правилно), но ти остава възможността за финно настройване на апарата, без да имаш фантомни сигнали и др. Аз лично задължително грундирам отново ако минавам на икономичен режим, след което почвам да издувам апарата докато не почне да шуми леко, за да видя къде е предела, и тогава връщам стъпка надолу, проверявам в ръчен режим на грундиране как стоят нещата, и ако се грундира както трябва,продължавам да си бачкам с кеф. Доста мнения имаше, че тези апарати са капризни и не могат да се грундират лесно, че са много сложни и не са за новобранци, и прочие. Не знам - може предишните сигнуми МФТ да са били капризни, но моят МФД ХМ определено не е - досега не съм имал проблеми с него - където и да съм отишъл. Не че съм се счупил да обикалям цяла България, но просто апарата си има логика, и ако човек я следва, всичко си идва на мястото. Най-големия + на сигнума, е че можеш да пипаш почти всичко според случая. Главното меню е логично и почти интуитивно. Допълнителното меню изисква определено време за привикване, но то така или иначе се използва по-рядко. Много се радвам, че навремето не си купих нокс, интроник така и не дочаках, но от сигнума съм супер доволен за момента. Апарата освен много + си има и съответните минуси - под далекопроводи не е толкова надежден колкото нокс 800(имам приятел с такъв), не е водоустойчив, та трябва да се внимава ако се търси в подмоли, или брегове на реки. Хубаво е и човек да си има поне 2-3антени(аз си ползвам стоковата на 14Кхз), но съм запланувал тази година да се сдобия и с една 15 инчова на 7Кхз смарт антена,  за по-пълноценно използване на дълбочинната програма - на много обрасли, или със силно повърхностно замърсяване места е безценна.  Има един украинец, който тунингова сигнуми, и изработва антени за тях - Юрий Копач е в тубата - има едно две клипчета с добри и подробни обяснения(изключвайки комерсиалните му клипове за негова продукция) за принципа на работа, и настройки на сигнума - ще ти помогне повече от упътването, има и на Сергей Землеройк. Малко дълго се получи, дано не съм досадил на някой. Успех и само цветни сигнали!
« Последна редакция: Май 18, 2023, 02:29:52 am от Ghostwheel »
За да вървят нещата в един колектив, броя на педерастите в него трябва да е четно число...

Неактивен yjasabg1

• Старши потребител
« Отговор #64 -: Май 18, 2023, 01:48:41 pm »
Бях написал за АКА ,моят опит с дълбочинната програма с щатната антена 7 кхц покрай корени неравности ,където не става да се работи на 1,2,3 -програми .На 4 -та също може да се увеличава скороста на замаха, разбира се по- малко.На определени стойности над повърхностни корени дебели и дълго около дървета и други такива неравности,се работи прекрасно.Имаше в настройки на дълбочината където можеше да се променя и големината на целта скороста на замаха ,или беше нещо взаимно свързано.Използвах го тук там и бях приятно изненадан .За единични сигнали травиални си бъркаше добре с движения над неравностите.Обратно с голямата антена 3 кхц за големи цели издут на 4-та за големи цели не можа да ми хареса работата на тази машина.

Активен Ghostwheel

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 84
« Отговор #65 -: Май 18, 2023, 07:13:42 pm »
 Не знам - аз лично 18инчов кютук на 3кхц не бих си купил. Като гледам как работи с 11.5инча на 14кхц(смарт антена) бих заложил на 15инча на 7кхз пак смарт антена, и то главно не за да имам извънземна дълбочина, а за да мога да работя спокойно и на още по-тежки почви, като едновременно с това си ползвам и дълбочинната програма в много обрасло, защото със стоковата като я вдигна над 30-40см височина, губя дълбочина - тя работи най-добре на до 20-25 см. височина от земята. Не че на такъв терен може изобщо да се работи с какъвто и да е друг апарат, за да имам големи претенции, но все пак сигнума го позволява(ако желанието на оператора е достатъчно голямо да гази в 40см. шипки и тръни). Също така дълбочинната програма не бих я ползвал за търсене на единични монети - не и е там силата, а и вероятността да се намери монета на 50-60см. дълбочина е доста малка, виж за някое закопано гърненце, или стомна по бива. Руснаците ползват големи кютуци на по 2-3кхц за търсене по "война" както те се изразяват. Там железата може да стигнат на метър - метър и половина дълбочина и са бая големи.
За да вървят нещата в един колектив, броя на педерастите в него трябва да е четно число...

Неактивен yjasabg1

• Старши потребител
« Отговор #66 -: Май 19, 2023, 04:33:40 am »
Не знам - аз лично 18инчов кютук на 3кхц не бих си купил. Като гледам как работи с 11.5инча на 14кхц(смарт антена) бих заложил на 15инча на 7кхз пак смарт антена, и то главно не за да имам извънземна дълбочина, а за да мога да работя спокойно и на още по-тежки почви, като едновременно с това си ползвам и дълбочинната програма в много обрасло, защото със стоковата като я вдигна над 30-40см височина, губя дълбочина - тя работи най-добре на до 20-25 см. височина от земята. Не че на такъв терен може изобщо да се работи с какъвто и да е друг апарат, за да имам големи претенции, но все пак сигнума го позволява(ако желанието на оператора е достатъчно голямо да гази в 40см. шипки и тръни). Също така дълбочинната програма не бих я ползвал за търсене на единични монети - не и е там силата, а и вероятността да се намери монета на 50-60см. дълбочина е доста малка, виж за някое закопано гърненце, или стомна по бива. Руснаците ползват големи кютуци на по 2-3кхц за търсене по "война" както те се изразяват. Там железата може да стигнат на метър - метър и половина дълбочина и са бая големи.Toчно с правилните настройки с 11 инчовата 7 кхц на дълбочинната програма където не става за другите програми от неравности за единични монети е супер.Изпитано и проверено с доста търпение и равномерни движения нещата се сучват.Разбира се там където се налага и позволява.Това е един от плюсовете на тази машина.Тук не коментирам газене в 40 см шипки и трънки ,има гори със стари дървета с големи коренища на повърхността ,както и други неравности понякога които с движения на 10-15 см над земята,над тях с правилните настройки тук таме все има по нещо.Обикновенно е изпускано преди точно че с по- бързи махания и на висок праг не е същото на тези см над земята.Правехме нещо подобно но то се наричаше бачкане на фон на фон 4-5 пръста над земята на висок праг.Но това само някои колеги ще ме разберат, зашото е от годините с бангийте, и то се правеше с друга цел.АКА -то работи и с малките антени на дълбочината програма не лошо ,когато се налага внимателно и по- бавно търсене и веднага се проверява при зачистване с минаване на 2,3 или 1.Просто е хубава възможност.Това не съм го гледал от Земл...к или от др. руски колеги,просто съм го изпитал в познат терен блъскан от 25 години.Колегата който си е купил АКА да знае че симбиозата МФД и 14 кхц малка антена на Микрона е супер добра.Изпитано по бити терени.Където съм изпитал и 22 кхц-та и 7 кхц и 3 кхцта.Изпитано е,не гледано по клипове.Менюто в този апарат е недостатък,ако кажем че е просто и интуитивно ,сравнение с повечето други апарати въобще не е така.Достъпа до отделните функции е усложнен,и за да провериш даден резултат трябва да се излезе от менюто и да се премине в работен режим.За мен не е ок.