0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Вече съм горд собственик на сигнум нм,не съм го тествал още,нямам време,а и с тези дъждове.До колкото разбирам,основно от руските форуми,на мокра почва,по трудно се настройва,или рв и кт и оу се занижават? От там губи и малко дълбочина нали? Извинявам се, ако съм написал някоя глупост.
Не знам - аз лично 18инчов кютук на 3кхц не бих си купил. Като гледам как работи с 11.5инча на 14кхц(смарт антена) бих заложил на 15инча на 7кхз пак смарт антена, и то главно не за да имам извънземна дълбочина, а за да мога да работя спокойно и на още по-тежки почви, като едновременно с това си ползвам и дълбочинната програма в много обрасло, защото със стоковата като я вдигна над 30-40см височина, губя дълбочина - тя работи най-добре на до 20-25 см. височина от земята. Не че на такъв терен може изобщо да се работи с какъвто и да е друг апарат, за да имам големи претенции, но все пак сигнума го позволява(ако желанието на оператора е достатъчно голямо да гази в 40см. шипки и тръни). Също така дълбочинната програма не бих я ползвал за търсене на единични монети - не и е там силата, а и вероятността да се намери монета на 50-60см. дълбочина е доста малка, виж за някое закопано гърненце, или стомна по бива. Руснаците ползват големи кютуци на по 2-3кхц за търсене по "война" както те се изразяват. Там железата може да стигнат на метър - метър и половина дълбочина и са бая големи.Toчно с правилните настройки с 11 инчовата 7 кхц на дълбочинната програма където не става за другите програми от неравности за единични монети е супер.Изпитано и проверено с доста търпение и равномерни движения нещата се сучват.Разбира се там където се налага и позволява.Това е един от плюсовете на тази машина.Тук не коментирам газене в 40 см шипки и трънки ,има гори със стари дървета с големи коренища на повърхността ,както и други неравности понякога които с движения на 10-15 см над земята,над тях с правилните настройки тук таме все има по нещо.Обикновенно е изпускано преди точно че с по- бързи махания и на висок праг не е същото на тези см над земята.Правехме нещо подобно но то се наричаше бачкане на фон на фон 4-5 пръста над земята на висок праг.Но това само някои колеги ще ме разберат, зашото е от годините с бангийте, и то се правеше с друга цел.АКА -то работи и с малките антени на дълбочината програма не лошо ,когато се налага внимателно и по- бавно търсене и веднага се проверява при зачистване с минаване на 2,3 или 1.Просто е хубава възможност.Това не съм го гледал от Земл...к или от др. руски колеги,просто съм го изпитал в познат терен блъскан от 25 години.Колегата който си е купил АКА да знае че симбиозата МФД и 14 кхц малка антена на Микрона е супер добра.Изпитано по бити терени.Където съм изпитал и 22 кхц-та и 7 кхц и 3 кхцта.Изпитано е,не гледано по клипове.Менюто в този апарат е недостатък,ако кажем че е просто и интуитивно ,сравнение с повечето други апарати въобще не е така.Достъпа до отделните функции е усложнен,и за да провериш даден резултат трябва да се излезе от менюто и да се премине в работен режим.За мен не е ок.