0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Този "дупков ефект" не е ли това, което руснаците наричат ЛСГ - лъжливи сигнали от почвата? И апарата започва да дава "фантомни сигнали" когато е твърде надут? Веднъж попаднах на "горещ камък" даваше го цветен сигнал, но не се усетих че ВДИ-то беше +86 - както казах някои неща ми трябва време да ги осмисля - още не съм постигнал моториката на движение и мисъл на истински търсач. Обикновено като приключа излета и тръгна да се прибирам си правя разбор наум какво съм направил, и какво е трябвало да направя евентуално. На мен лично апарата ми харесва много и не съжелявам, че го предпочетох пред нокса(не че нокса съм го тествал, но поне по клиповете руснаците си предпочитат сигнума)
Благодаря за пояснението - такова досега не ми се е случвало - явно има още много да се уча. При мен при зачистване с лопатата на въпросния сигнал с около 10см. сигнала се усили, а при 40-45см. дупка като тръгнах да бъркам с антената взе да ми дава претоварване. След като изкопах болта пробвах пак - да не би да има нещо отдолу - нямаше сигнал. Не знам дали е правилно, но аз поне за момента грундирам примерно на средни по сила настройки - КТ7-8, РВ 5-6, общо усилване на 5-6, след което издувам апарата до колкото може без да издава звуци - КТ10-11, РВ7, общо усилване7, и пробвам на ръчен грунд баланс как е - и ако чертата си остава хоризонтална и тънка, си карам на издут апарат, ако има някаква разлика намалявам първо общото усилване с 1-2 единици, после РВ ако се наложи пипам малко. КТ гледам да не пада под 9, ако и тогава не стане, минавам в икономичен режим и отново гледам КТ да е 9-10, РВ поне 6, общо усилване 6.(грундирам отново апарата като мина на икономичен). Работя предимно на трета програма в режим нормал, на втора съм си направил режим ММ с малко по-различни настройки, на първа ги пробвах филтрите АФ1, 2 и 3, но поне за момента не виждам смисъл от тях. От руснаците по клиповете научих един пиниз - ако вектора(линията) при грундиране е тънък, движи се бавно, и не напуска очертанията(двете вертикални чертички), значи почвата е лека, ако мине чертите, но остане преди края на дисплея - средна, и ако удари в края на дисплея и се движи бързо - тежка почва. Досега не ми се е случвало да работя на тежки почви. Вие знаещите и опитни колеги сигурно ги знаете тези неща, както и още много други, но за мен си е нещо ново. В режим всички метали още не съм работил, както и в режим дискриминация - с течение на времето ще ги разуча и тях, защото за момента ми се виждат леко объркващо. А забравих - задал съм си граница на желязото -26, и поне засега нямам сбъркан сигнал - черното е черно, а цвета - цвят.