Автор Тема: АКА-кръвна група  (Прочетена 19274 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен yjasabg1

• Старши потребител
  • Публикации: 259
Re: АКА-кръвна група
« Отговор #30 -: Февруари 22, 2022, 09:30:43 pm »
Така работя аз в оране,и втория вариант на икономичен ако е мн. влажно и ,пак пипам ЛСГ.Стремя се да намалям звука на желязото, цветното тихите увеличавам докрай.Но предпочитам 14 ката на Стефан за орането,направо къса.Тя е страшна бобина.Опитах и не става става да кача снимки,въпреки че намалих пикселите на половина. На 3 та, чувствителност на 5,или общо усиление.Зук, слабите сигнали на 10,черните намалявам на две.Филтри на ЛСГ ,зоната на 12.

Неактивен yjasabg1

• Старши потребител
« Отговор #31 -: Февруари 22, 2022, 09:35:07 pm »
Някой колега ще каже ли нещо за HM oпцията,струва ли си?

Неактивен silvesterrr

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 26
« Отговор #32 -: Февруари 23, 2022, 10:09:59 pm »
Благодаря, колеги .Местата където ходя ме принуждават да ходя на икономичен режим иначе става много шумен и неспокоен, а това за ходографа с задължителната проверка до -15 не съм го знаел.За ходографа се сещам единствено когато ми кликне КТ- то много късо сякаш го отрязва на половина.Тогава се сещам че имам и екран ;D.Просто въпрос на навик разчитам  предимно на слушане.

Неактивен yjasabg1

• Старши потребител
« Отговор #33 -: Март 10, 2022, 09:35:30 am »
Гледам някой е писал че му очернява цветните сигнали.Никога до сега не ми се е случвало МФД -то да ми направи цветният ,черен сигнал.Колкото и да е слаб, върна ли се над сигнала ,винаги има и кратък тон цвят,ако е цвят,разбира се за следенето на ходографа това си е задължително ,особено при използването на S alg..Използвам също и S-algorityma.Този проблем го забелязах в един нов модел на гарет,работейки малко с него.После виках и колегата над слаби цветни сигнали,не заложени а на ход за които бях сигурен че са цвят.Уви  Гарета или не ги чува, или черно.Гарета е среден клас,няма да споменавам марка за да няма анти реклама.   Но на дълбоките с и без S алгоритъма,си ги изкопавам ,въпреки че с него съм проверил и съм почти сигурен че е нещо кръгло ,с много окис черно желязо,но......... ;D страх лозе пази и го копая.Навици с некогашните бангии не се избиват за 2-3,5 години.Колкото до бънджи ,вече си поръчах,както и едни слушалки с кабел.Моите са Теулер с модемче безжични.Но ми закъсняват, малко но  закъсняват.Свикнал съм и без слушалки,но мисля за самородки да се пусна след някой друг ден.Определено мисля че там ще ми е по-добре с тях,въпреки че няма да съм до реката за да се притеснявам от друг шум.Колеги няма ли никой от вас да е с опцията НМ? Моля дайте малко инфо в работа как е.Предварително благодаря.
« Последна редакция: Март 10, 2022, 09:43:36 am от yjasabg1 »

Неактивен kronos555

• Ветеран
  • Публикации: 765
  • миндил и железарка
« Отговор #34 -: Март 10, 2022, 08:42:36 pm »
какво е НМ?

Неактивен maas7eer

• Напреднал потребител
  • Публикации: 186

Неактивен kronos555

• Ветеран
  • Публикации: 765
  • миндил и железарка
« Отговор #36 -: Март 10, 2022, 10:50:41 pm »
Аа антените за висока минерализация, сега загрях, той колегата малко несвързано пише че за това.

Неактивен yjasabg1

• Старши потребител
« Отговор #37 -: Март 10, 2022, 11:33:48 pm »
Ок благодаря колега, изгледах клипа,може би ще я пратя за надграждане.Хубаво е човек да го има,различни терени,различни изисквания към тях.

Неактивен yjasabg1

• Старши потребител
« Отговор #38 -: Март 15, 2022, 12:07:01 pm »
Благодаря, колеги .Местата където ходя ме принуждават да ходя на икономичен режим иначе става много шумен и неспокоен, а това за ходографа с задължителната проверка до -15 не съм го знаел.За ходографа се сещам единствено когато ми кликне КТ- то много късо сякаш го отрязва на половина.Тогава се сещам че имам и екран ;D.Просто въпрос на навик разчитам  предимно на слушане.
Здр колега.Ако ти е мн шумен иди на филтри и му включи 1,ако продължава 2.Пипни и ЛСГ то.Неравни сега жънати ниви малко трябва пипане.Може понякога и чувствителноста, на 5 или 6 да я бутнеш.Понякога ако става направо на 1 програма ,нейните настройки са хубави.Увеличи силата на звука на слабите сигнали,и урежи железните.Колкото и да е слаб цветният ,при проверка кръстоска все си го бутне на цвят.За мен в това отношение МФД то е супер.Лично не ми харесва стика и минаването в под менюто, и въобще малко меню бутони  и показатели на екран ,не са от подредените лесни управления.Стика който не ми харесва,моят тоест,е S та.Оня с който са руснаците ,може би да е по-добър.S ta ,и преди не ми е харесвал.Може би за по ниски хора,да е по-добре.За този апарат нещо въобще не ми пасва ,особено с голямата бобина.

Неактивен silvesterrr

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 26
« Отговор #39 -: Март 16, 2022, 03:16:16 pm »
Благодаря за съветите колега, по отношение на филтрите малко ме е страх да ги бърникам , защото не са ми много ясни, а и съм забелязъл при деуса как скопяват апарата, предполагам че и тук при ака-то ще има същият ефект. А колкото до стика си прав -седи малко късичък ,но ти след като ползваш и голяма сонда не съжалявай защото с по-дългия стик ще дойдат проблемите в лакътната става.

Неактивен yjasabg1

• Старши потребител
« Отговор #40 -: Март 16, 2022, 07:28:37 pm »
Благодаря за съветите колега, по отношение на филтрите малко ме е страх да ги бърникам , защото не са ми много ясни, а и съм забелязъл при деуса как скопяват апарата, предполагам че и тук при ака-то ще има същият ефект. А колкото до стика си прав -седи малко късичък ,но ти след като ползваш и голяма сонда не съжалявай защото с по-дългия стик ще дойдат проблемите в лакътната става.
Несъмнено колега ще урезват някакъв диапазон,но има места където си ги ползвам.Иначе няма начин.Аз си работя на мълчалив апарат,не съм от тези които работят на мн високи прагове.Обичам тишината.Ако се засуетя някъде ,и видя че трябва да натисна на едно и също место мога да го увелича ,иначе не.Успех колега,не са лоши тези калашници,малко сложни но има защо.Много може да се лавира.

Неактивен maas7eer

• Напреднал потребител
  • Публикации: 186
« Отговор #41 -: Март 17, 2022, 06:26:17 pm »
Така работя аз в оране,и втория вариант на икономичен ако е мн. влажно и ,пак пипам ЛСГ.Стремя се да намалям звука на желязото, цветното тихите увеличавам докрай.Но предпочитам 14 ката на Стефан за орането,направо къса.Тя е страшна бобина.Опитах и не става става да кача снимки,въпреки че намалих пикселите на половина. На 3 та, чувствителност на 5,или общо усиление.Зук, слабите сигнали на 10,черните намалявам на две.Филтри на ЛСГ ,зоната на 12.
Ако са ти замърсени местата,WS -почти на 0.

Неактивен Ghostwheel

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 85
« Отговор #42 -: Юли 21, 2022, 01:41:43 am »
   Да споделя и аз малко впечатления от моя сигнум - това ми е първия метал детектор както писах и в една друга тема. Само на 5-6 излета съм с апарата, но съм супер доволен от него засега. Досега не съм имал проблеми с него - грундира се с лекота, за да работи приятно не се налага да имаш висше, за да го настроиш(много ме наплашихте в началото, че бил труден за работа). Не знам - може тука почвите по софийско да са леки, и затова да нямам ядове, а може и тая смарт антена да е "виновна" за това. Винаги го грундирам да е хоризонтална линия и без шумове към земята. Досега само по гледане на клипчета съм се учил как се работи с него - в тубата има предостатъчно руснаци и украинци, които работят от години със сигнуми(на мен руският език не ми е чужд - разбирам почти всичко, само не мога да го говоря). Досега съм ходил само по ливади и в гори - в ниви за момента не съм. Спретнах си в началото едно полигонче - левчето го чува на 40см. без проблем, малка сребърна обичка на жената около 1.8гр. до 20см. никакъв проблем, на 25см. трябва да кръстосвам, и  я чува само в едната посока устойчиво. Досега само боклуци съм намирал, но си ги копая, защото ми е интересно какво ще излезе, и как го показва уреда. Най-дълбоката ми и "екзотична" находка досега беше на 60см. Сигнала беше смесен и много слаб от -30 до +35 ВДИ ако не се лъжа, а нивото му беше едва 2 - ако бях без слушалки и не си бях усилил леко дълбоките сигнали със сигурност щях да го пропусна - още нямам навици да гледам нонстоп дисплея - гледам си маховете, защото още правя "лодки". Та тогава си викам "леле май ударих някой котел" и се почна едно бясно копане. Дотук добре, но бях със сапьорска лопатка с обща дължина 40см. и някъде след 30см. се появиха камъчета - направо няма копане. Стигнах с голям зор до към 40см. и започна да вали дъжд - викам си ще почакам в колата докато спре, но той не спира - напротив усилва се. Теглих една майна и на лопатката и на времето, затрупах си хубаво дупката с идеята да се върна след някой друг ден с подходящ инструмент за копаене. Следващия уикенд се появих с правилната лопата и един кози крак, започнах да копая отново - последните 20см. си беше зор - освен малките камъни земята беше доста твърда. Какво беше учудването ми, когато намерих голям коларски болт с навита на него дебела медна тел - телта беше към 3мм. в диаметър, навита откъм главата до половината на болта - към 6-7см. Какво правеше този болт там идея си нямам - теглих една майна и се прибрах. Толкова се бях ядосал, че вместо да си го запазя за спомен като първа дълбочинна находка, го захвърлих надалече. Мисля, че настройките бяха РВ8, КТ11, общо усилване 8, нормал, 3 програма РВ-КТ озвучаване, със стандартната антена на сигнума - 14КHz, HM, май се води 11.5 инча. Та след тоя случай ми размина да си купувам голяма антена на ниска честота за дълбочинната програма - то ако се наложи да копая метър или повече за нещо подобно, направо ще си прережа вените.
За да вървят нещата в един колектив, броя на педерастите в него трябва да е четно число...

Неактивен nikola.zhelev

• Напреднал потребител
  • Публикации: 246
« Отговор #43 -: Юли 21, 2022, 08:36:36 am »
колега ще ти дам един съвет когато е влажна земята след дъжд и си със 14кх.антена не издувай апарата защото дава дупков ефект бях изкопал 1метър дупка и пак даваше сигнал сорекса това е от мен.

Неактивен Ghostwheel

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 85
« Отговор #44 -: Юли 21, 2022, 11:11:52 am »
Този "дупков ефект" не е ли това, което руснаците наричат ЛСГ - лъжливи сигнали от почвата? И апарата започва да дава "фантомни сигнали" когато е твърде надут? Веднъж попаднах на "горещ камък" даваше го цветен сигнал, но не се усетих че ВДИ-то беше +86 - както казах някои неща ми трябва време да ги осмисля - още не съм постигнал моториката на движение и мисъл на истински търсач. Обикновено като приключа излета и тръгна да се прибирам си правя разбор наум какво съм направил, и какво е трябвало да направя евентуално. На мен лично апарата ми харесва много и не съжелявам, че го предпочетох пред нокса(не че нокса съм го тествал, но поне по клиповете руснаците си предпочитат сигнума)
За да вървят нещата в един колектив, броя на педерастите в него трябва да е четно число...