Автор Тема: АКА-кръвна група  (Прочетена 19276 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Vladislav

• Старши потребител
  • Публикации: 350
Re: АКА-кръвна група
« Отговор #15 -: Юни 15, 2019, 12:10:42 pm »
Доколкото съм отгатнал и си мисля при новия Интроник, а също и дълбочинната програма на Signum MFD се ползва Софтуерно тоя номер с "Дишането към Земята" за да хваща слаби сигнали от цели на ръба в земния офсет на фазовия ъгъл +/- 0,25°-0,5° (в тая зона, която по принцип се чисти дискриминира с Ground Баланса напълно при грундирането), където попадат най-ценните дълбоки слаби сигнали например - дребни златни украшения в плажното търсене и подобни ?

Неактивен VOXYX

• Старши потребител
  • Публикации: 394
« Отговор #16 -: Юни 15, 2019, 10:26:19 pm »
Марката не мисля,че е от значение. Опитвах си да си обясня и да разбера, че и при други се получава допълнителна чувствителност към малки и дълбоки цели при грундиране към "+" в ръчен режим.
При мен се получава към дълбоки големи, сребърни и медни един "-". Затова винаги си грундирам апарата в режим All metal и да няма звук нито нагоре нито надолу (няма "+" и "-") - защото след като включиш дискриминацията се получават изненади!

Активен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
  • Публикации: 1484
« Отговор #17 -: Юни 16, 2019, 03:25:51 pm »
Доколкото съм отгатнал и си мисля при новия Интроник, а също и дълбочинната програма на Signum MFD се ползва Софтуерно тоя номер с "Дишането към Земята" за да хваща слаби сигнали от цели на ръба в земния офсет на фазовия ъгъл +/- 0,25°-0,5° (в тая зона, която по принцип се чисти дискриминира с Ground Баланса напълно при грундирането), където попадат най-ценните дълбоки слаби сигнали например - дребни златни украшения в плажното търсене и подобни ?
Нищо подобно не се ползва нито в Интроника, нито в дълбочинната програма на Signum MFD. Съвсем различни алгоритми на обработка има в двата детектора. И двата нямат нищо общо с отместване на грунд баланса. Това човек може да си го прави сам, ако иска.

Неактивен maas7eer

• Напреднал потребител
  • Публикации: 186
« Отговор #18 -: Юни 16, 2019, 04:32:54 pm »
При мен се получава към дълбоки големи, сребърни и медни един "-". Затова винаги си грундирам апарата в режим All metal и да няма звук нито нагоре нито надолу (няма "+" и "-") - защото след като включиш дискриминацията се получават изненади!
  Какви са изненадите.

Неактивен VOXYX

• Старши потребител
  • Публикации: 394
« Отговор #19 -: Юни 16, 2019, 07:31:05 pm »
  Какви са изненадите.
Колега извинявай че ще бъда прям, или апарата ти няма All metal или не четеш какво съм написал! Дълбоките цветни сигнали черни ли са ти?

Неактивен maas7eer

• Напреднал потребител
« Отговор #20 -: Юни 16, 2019, 07:56:32 pm »
Колега извинявай че ще бъда прям, или апарата ти няма All metal или не четеш какво съм написал! Дълбоките цветни сигнали черни ли са ти?
Апарата има All metal и дълбоките цветни сигнали не са черни.

Неактивен maas7eer

• Напреднал потребител
« Отговор #21 -: Юли 03, 2019, 09:44:21 pm »
Стефчо за тази антена ставаше дума.  https://www.youtube.com/watch?v=PYrxB69eH5U               

Тема намотка ще бъде различен от класическия концентрична намотка. Тя ще бъде произведена с честота 14 кХц

Zemleroyk заснет на видео как 8 "известен още като концентрична намотка преминава тест за ноктите съвет:

Неактивен niki3

• Старши потребител
  • Публикации: 397
« Отговор #22 -: Януари 25, 2020, 11:20:08 pm »
Колеги отново съм горд собственик на АКА Сигнума!Взех си и антена 2F / 7 и 14кнz .Мога да споделя че уреда се представя превъзходно!Приятно и божесвено е да се работи с АКА детектор
Който търси може и да намери!Който не търси нема как да намери

Неактивен nikola.zhelev

• Напреднал потребител
  • Публикации: 246
« Отговор #23 -: Януари 26, 2020, 09:00:14 am »
честито колега по нататък сподели как е със тая антена 2 f по добре ли е за по тежки почви, аз чакам интроника ама колко ши чакам незнам между другото колега niki3 гпито да него продаде поздрави.

Неактивен niki3

• Старши потребител
  • Публикации: 397
« Отговор #24 -: Януари 26, 2020, 12:05:42 pm »
Поздрави колега!Антената е 11.5 инча 2F  на 7/14 кнz .Работи перфектно на всекъде.Аз работим в режим ММ само и РВ-КТ.На 7kHz e за по едро , супер е.На 14 много дребни работи и много чувствителна.Просто и апарата и антената си заслужават!
Който търси може и да намери!Който не търси нема как да намери

Неактивен yjasabg1

• Старши потребител
  • Публикации: 259
« Отговор #25 -: Декември 12, 2020, 03:48:15 am »
 :)Здравейте колеги.Бачкам с три антени,най-голямата 3khz na Стефан,неговата 14 кхz малка и щатната на 7 с коята купих мфд-то.Голямата има малко проблем с поставянето долу на болта при сглабането с щеката, но го реших.За работа с дълбочинната програма си е зор,сменям ръцете,почивам но това е нормално за този вид работа.На чисто  може да се бачка на 3 та програма,намалявам силата на фе -желязото от звуковите настройки.Грундирал съм на ръчка ,надолу само да чувам леко последното мау.Ако имам тревен терен,мокър, не дисковано добре оране, и имам нежелателни сигнали и ме мързи,не пипам общото усилване за да премахна фалшивите сигнали,просто използвам филтрите и нямам проблем.На 1 ва програма се работи с голямата също прекрасно,от средна монета нагоре чист сигнал на 40 см,без грам колебание в дискриминацията,без S алгоритъма, може да пипнете и скороста ако обичате да работите по бързо. Aз урезвам малко и реално времени ,оставям  кароткий тон и увеичавам тихите сигнали на макс.Само да имаш здрави ръце, с голямата бобина или пита както и казвахме някога.Ще прескоча 7 та ,щатната на сигнум мфд,тъй като мисля че всички сте бачкали с нея,и искам да изкоментирам работата с малкта 14 кхц-а на Стефан.Пиша на Стефан, тъй като когато я копувах поръчах от него по телефона ,както и голямата на 3 кхц ,той ми каза че не са руски а той ги произвежда.С 14 килохеррцова след малко повече игра, малко трябва да се пипат настрийките,по-различни са от фабричните зададени с които можеш да бачкаш със седмицата спокойно когато си начинаещ.С тази пита малка може да се постгнат страхотни резултати,а диапазона на големина на целите е супер голям.Малко на едра цел ,в предвид подкова или друго желязо го дава цветно както повече апарати.КАЗВАМ това защото такива цели с другите две бобини ги улавям че са железа.Иначе тази малка бобина на дълбочина и скорост на работа направо е супер ефективна,а машината става перце.Няма да пиша сантиметри и цели защото все ще се намери някой да се подиграва,ще кажа само че чува малки и средни монети които разни БГ наши производства с щатните бобини не ги виждат въобще,за дискриминация да не говорим.Но подчертавам отново,малко трябва да се бърка в настройките,обикновено го правя  на 3 та програма там изменям настройки.Грунда на ръчка задължително.Последно я сборих с един релик страйкер с щатната бобина която е 4 пъти колкото нея.След борбата бачкахме и на терен,колегата изпрати машината за пренастройки,беше плачевно състоянието му кохато го извиквах да проверява сигнали,които той въобще не чуваше ,за скорост и дискриминация да не говорим.Малко ако се ходи за самородки и има от сините камъни се обажда,но бъркате в настройки, горещи камъни,леко чуствителноста надолу и газ,грунда неутрален да не се чува нищо.Това го правя само когато има горещите камъни,по Стара Планина около реките е пълно с тях.За замърсени места просто е песен,там пипам звукови настройки и рязвам силата на минимум звука на желязото, или минавм в друг звуков рвжим.Чао дано съм бил полезен на някой колега.
« Последна редакция: Декември 12, 2020, 04:19:16 am от yjasabg1 »

Неактивен maas7eer

• Напреднал потребител
« Отговор #26 -: Декември 12, 2020, 07:25:45 pm »
За голямата антена има бънджи и нямаш проблем.

Неактивен yjasabg1

• Старши потребител
  • Публикации: 259
« Отговор #27 -: Февруари 20, 2022, 02:53:02 pm »
 :)Така работя аз.На дълбочинната със седем килохерцовата.3,4 пръста над земята,и проверка като превключвам на 1 режим икономичният.Усилване на 10,не ми позволява да качвам снимки защото има ограничение.
« Последна редакция: Февруари 20, 2022, 03:20:54 pm от yjasabg1 »

Неактивен silvesterrr

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 26
« Отговор #28 -: Февруари 20, 2022, 04:12:04 pm »
Здрасти колега, благодаря за изчерпателната информация, имам следния въпрос-как се бориш с изчерняването на цветните сигнали в прясно изорано или дълбоко изорано аз съм с мфт -7 кхерца.??

Неактивен imperio

• Администратори
  • Ветеран
  • Публикации: 3194
    • Форум на Империо за металдетектинг и металотърсачи
« Отговор #29 -: Февруари 22, 2022, 07:53:51 pm »
Минаваш на икономичен режим или гледаш ходографа. Последният дава маса полезна информация. Изправена графика която шари от + до примерно -15 говори задължително за сигнал който трябва да се провери. В дълбочина нископроводими цели дават много често тъкмо такъв сигнал.
Форумът е създаден с цел взаимопомощ, а не с цел взаимно плюене.
Mikron металдетектори