Автор Тема: АКА-кръвна група  (Прочетена 19275 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен yjasabg1

• Старши потребител
  • Публикации: 259
АКА-кръвна група
« -: Май 26, 2019, 12:48:48 pm »
Колеги,собственик съм на АКА МФД повече от година и половина.Предлагам и други колеги които работят или притежават такава машинка, да споделим настройки знания ,кой с каквото би искал да помогне на другите.Лично аз съм доволен от тази машинка,и след доста четене и опити започвам чак да се изненадвам от работата на руснака.Дълго време се двуомих какво да си купя,тъй като предложения много.Работил съм преди повече с гадулки и монтанки.Първата на Ангел от русе съм купил 94 година,в чужбина работих и с игъл.Не претендирам да съм добър защото вече излизам от дъжд на вятър,с добри впечетления съм от МФД то,и много изненадан от това което са направили руснаците извън ядрената и военна промишленост.Ще публикувам настройки от които имам добро впечетление след работа на места, които се бачкат от 30 години близо.

Неактивен maas7eer

• Напреднал потребител
  • Публикации: 186
Re: АКА-кръвна група
« Отговор #1 -: Май 26, 2019, 09:32:03 pm »
Ако искаш да направиш добро ,на такива като мен дето ни английски ни руски ,може от АКАфорум да ни направиш преводи на важни теми.Там хората са описали всички ситуации ,но с преводача става зле.Може да започнеш с грундирането ,най-болната тема.Сорекса се грундира перфектно без звук ,докато сигнума е невъзможно да се грундира без звук .

Неактивен krasimir1971

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 97
« Отговор #2 -: Май 27, 2019, 05:54:54 pm »
Направо си го избий от глаеата сигнума няма универсални настройки на един и същ терен по различно време на годината настройките са различни от температура от влага  от суша от смущения и каквото ти дойде на акъла затова само практика и практика докато го разучиш после е лесно напърво време си заравяйте по един сигнал грундираш и пробваш така най лесно ще го схванеш какво иска.Не могат да им свикнат  и затова ги продават някои работят на заводските настройки.Поздрави
« Последна редакция: Май 27, 2019, 06:02:20 pm от krasimir1971 »

Неактивен boss_72

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 85
« Отговор #3 -: Юни 03, 2019, 06:59:14 am »
Аз също съм с МФД . За грунд баланса аз го правя така. Намалявам общуе  усиление, също и КТ и РТ , правя грунд баланса, след което увеличавам ОУ , КТ и РТ до ниво, което позволява терена. По същия начин грундирах апарата върху 12см. гранитно паве, но тук специално се наложи да мина на ръчен гръд. По този начин 20ст. сегашни сигнума ми ги хващаше цвят , но като кръстосам маховете на 90гр. в едната ми го дава черно, в другата цвят. Това е 12см. гранитно паве.

Неактивен djafer

• Нов потребител
  • *
  • Публикации: 14
  • успех на всикчки колеги
« Отговор #4 -: Юни 04, 2019, 11:05:39 pm »
Здравей те някой ако продава ака сигнум мдф дами пише на лично

Неактивен Землеройк

• Нов потребител
  • *
  • Публикации: 14
« Отговор #5 -: Юни 13, 2019, 01:08:02 pm »
Аз също съм с МФД . За грунд баланса аз го правя така. Намалявам общуе  усиление, също и КТ и РТ , правя грунд баланса, след което увеличавам ОУ , КТ и РТ до ниво, което позволява терена. По същия начин грундирах апарата върху 12см. гранитно паве, но тук специално се наложи да мина на ръчен гръд. По този начин 20ст. сегашни сигнума ми ги хващаше цвят , но като кръстосам маховете на 90гр. в едната ми го дава черно, в другата цвят. Това е 12см. гранитно паве.

Здравствуйте. Ложные сигналы от проводимости грунта, убирать лучше всего сначала снижением тока в катушке (перейти в эконом режим), потом снижением усиления.
 КТ лучше держать не менее 11, и снижать только тогда, когда даже на самом низком усилении невозможно избежать ложных сигналов на ямки и кочки (соленый проводящий грунт)
 При снижении КТ очень заметно ухудшается цепкость прибора и разделение близко лежащих целей.
 После снижения тока, усиление на проводящем грунте лучше снизить до уровня, на котором при выполнении баланса, вектор грунта идет тонкой ровной линией, не качаясь вверх/вниз и тем более не рисуя петли.
 Если же идет поиск только мелких целей с ВДИ 0 - +50  (не на мусоре) с высокочастотной катушкой (14-20кГц), то лучше подрезать ложные сигналы Зоной ЛСГ до их исчезновения, не снижая тока и усиления. Отрежутся очень глубокие и высокопроводящие цели, но при этом мелкие  будут браться очень цепко и четко, и можно будет быстро обследовать на такие цели большую площадь. Ну а после, убрав Зону ЛСГ, медленно и слушая каждый сигнал, добрать глубокое пропущенное. Это особенно эффективно, когда ищешь не один.  ;) И пока владелец разогнанного Сигнума рассматривает медленно каждый сигнал, его соседи с Террами и Дэусами бегом собирают вокруг неглубокие цели. А вот когда неглубокие заканчиваются... можно заняться вдумчивым поиском того, что остальные не видят.

Неактивен maas7eer

• Напреднал потребител
  • Публикации: 186
« Отговор #6 -: Юни 13, 2019, 07:06:48 pm »
Стефчо става дума за ръчния грунд ,не може да се затиши .С плюса и минуса не може да изчистя звука и го оставям с лек звук на долу към земята.

Активен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
  • Публикации: 1484
« Отговор #7 -: Юни 13, 2019, 09:19:15 pm »
...и го оставям с лек звук на долу към земята.
Точно така се засичат по-добре дълбоките и слаби сигнали които са "тука има - тука няма".

Неактивен VOXYX

• Старши потребител
  • Публикации: 394
« Отговор #8 -: Юни 13, 2019, 10:06:03 pm »
Стефчо става дума за ръчния грунд ,не може да се затиши .С плюса и минуса не може да изчистя звука и го оставям с лек звук на долу към земята.
Ако не може да го затишиш грунда значи не става този апарат за тази почва (терен). С надолу звук или нагоре ще чуеш сигнала но няма да е верен - това важи за всички апарати.

Активен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
« Отговор #9 -: Юни 13, 2019, 11:38:04 pm »
Де го чукаш, де се пука  :)
Не става дум за негрундиран апарат, а за много леко отместване от точния баланс, при което да се появява звук едва-едва при почти опиране в почвата. Но така, че при нормални махове над земята да няма фалшове. На цифровите апарати обикновено това е една или максимум 2 единици от ръчния грунд.
Някой детектори, например White's имат в настройките Offset, което е точно това отместване.
В случая ако Сигнума не може напълно да "млъкне" от земята, вместо да намаляваш чувтвителност например, по добре е да мръднеш леко честотата на ТХ (в основното меню, най-долу), като по тоя начин ще изместиш резонанса и чудото ще стане. Честотата може да се намалява или увеличава с до 500Hz. На тежките почви точно това е начина за лесно грундиране, и затова го има като настройка в менюто! ;)

Неактивен Araman

• Ветеран
  • Публикации: 1251
« Отговор #10 -: Юни 14, 2019, 10:09:05 am »
Де го чукаш, де се пука  :)
Не става дум за негрундиран апарат, а за много леко отместване от точния баланс, при което да се появява звук едва-едва при почти опиране в почвата. Но така, че при нормални махове над земята да няма фалшове. На цифровите апарати обикновено това е една или максимум 2 единици от ръчния грунд.
Някой детектори, например White's имат в настройките Offset, което е точно това отместване.
В случая ако Сигнума не може напълно да "млъкне" от земята, вместо да намаляваш чувтвителност например, по добре е да мръднеш леко честотата на ТХ (в основното меню, най-долу), като по тоя начин ще изместиш резонанса и чудото ще стане. Честотата може да се намалява или увеличава с до 500Hz. На тежките почви точно това е начина за лесно грундиране, и затова го има като настройка в менюто! ;)
.

Т.е. по този начин един вид му задаваш (настройваш) към"положителен" отговор?
При мен, когато ръчно задам такъв на моят детектор-става още по-чувствителен към малки цели ...и дълбоки съответно. Има един "-"...става по-чувствителен към земята и ЕМИ. т.е. .  дава някой друг "паразит", но нищо фрапиращо.
Тук получава ли се същото като "негатив"?
« Последна редакция: Юни 14, 2019, 10:27:26 am от Araman »
"Страхуваш ли се-не го прави. Правиш ли го-не се страхувай!!!"-Чингис хан

https://vbox7.com/play:7e5f6da7ff&start=1

Активен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
« Отговор #11 -: Юни 14, 2019, 04:31:03 pm »
За кой детектор става дума? И за каква антена, на каква честота?

Неактивен Araman

• Ветеран
  • Публикации: 1251
« Отговор #12 -: Юни 14, 2019, 09:47:45 pm »
За кой детектор става дума? И за каква антена, на каква честота?

Марката не мисля,че е от значение. Опитвах си да си обясня и да разбера, че и при други се получава допълнителна чувствителност към малки и дълбоки цели при грундиране към "+" в ръчен режим.
"Страхуваш ли се-не го прави. Правиш ли го-не се страхувай!!!"-Чингис хан

https://vbox7.com/play:7e5f6da7ff&start=1

Неактивен diony

• Напреднал потребител
  • Публикации: 151
« Отговор #13 -: Юни 14, 2019, 09:52:38 pm »
Най стария търсач, който познавам, работи със Станинирка и винаги я остава да диша към земята.

Активен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
« Отговор #14 -: Юни 14, 2019, 10:20:57 pm »
Много хора го ползват този "чалъм", включително и аз много често и винаги има полза. Не съм забелязал повишена чувствителност към ЕМИ, поне на детекторите които ползвам. Може би на други се проявява такъв ефект, затова попитах кой модел? В случая всичко има значение: почвата (минерализация и соленост), честота на антената, мощност и чувствителност, а също и разстоянието на антената до повърхността на земята.
На разните детектори грунд баланса е по различен начин. В ръчния грунд баланс човек може сам да подбере колко фино да е отместването. На повечето цифрови една степен е половин или един градус офсет. В последния вариант на MFD  например една степен  е 0,25°, което е предостатъчно.
Хората отдавна са забелязали, че "дишането" помага, затова още през 90-те беше заложено в настройките на White's Spectrum  и моделите след него.
« Последна редакция: Юни 14, 2019, 10:24:17 pm от Mikron »