0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Аз също съм с МФД . За грунд баланса аз го правя така. Намалявам общуе усиление, също и КТ и РТ , правя грунд баланса, след което увеличавам ОУ , КТ и РТ до ниво, което позволява терена. По същия начин грундирах апарата върху 12см. гранитно паве, но тук специално се наложи да мина на ръчен гръд. По този начин 20ст. сегашни сигнума ми ги хващаше цвят , но като кръстосам маховете на 90гр. в едната ми го дава черно, в другата цвят. Това е 12см. гранитно паве.
...и го оставям с лек звук на долу към земята.
Стефчо става дума за ръчния грунд ,не може да се затиши .С плюса и минуса не може да изчистя звука и го оставям с лек звук на долу към земята.
Де го чукаш, де се пука Не става дум за негрундиран апарат, а за много леко отместване от точния баланс, при което да се появява звук едва-едва при почти опиране в почвата. Но така, че при нормални махове над земята да няма фалшове. На цифровите апарати обикновено това е една или максимум 2 единици от ръчния грунд.Някой детектори, например White's имат в настройките Offset, което е точно това отместване. В случая ако Сигнума не може напълно да "млъкне" от земята, вместо да намаляваш чувтвителност например, по добре е да мръднеш леко честотата на ТХ (в основното меню, най-долу), като по тоя начин ще изместиш резонанса и чудото ще стане. Честотата може да се намалява или увеличава с до 500Hz. На тежките почви точно това е начина за лесно грундиране, и затова го има като настройка в менюто!
За кой детектор става дума? И за каква антена, на каква честота?